11.4 C
Athens
8 Ιουλίου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ Ενδιαφέρουσα εκδήλωση του παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής στις Αχαρνές

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση του παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής στις Αχαρνές

- Advertisement -

αντικαρκινικηΤο περιβάλλον, η ανακύκλωση και η σχέση τους με την υγεία εξετάστηκαν στην εκδήλωση του παραρτήματος Αχαρνών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Ιουνίου. Στην οργάνωση συμμετείχε η Ποδηλατική Ομάδα Acharnai Ride, που έκανε το γύρο της πόλης με σκοπό την ευαισθητοποίηση των κατοίκων στη χρήση του ποδηλάτου ως βιώσιμου και οικολογικού μέσου μετακίνησης.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ο πρόεδρος του παραρτήματος Αχαρνών Παναγιώτης Καζανάς, ανοίγοντας την εκδήλωση, κάλεσε το Δήμαρχο Σωτήρη Ντούρο ν’ απονείμει μετάλλιο στην κ. Φωτεινή Γιώτη τιμώντας την για την εθελοντική της προσφορά στο Παράρτημα Αχαρνών. Στην ομιλία του ο κ. Καζάνας τόνισε ότι: «Η προστασία του περιβάλλοντος αφορά στη μείωση των επιπτώσεων της ρύπανσης στη δημόσια υγεία και τα οικοσυστήματα, την ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων και την υιοθέτηση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου», συμπληρώνοντας ότι «σε αντίθεση με όσα δείχνουν να πιστεύουν οι πολιτικοί κρατούντες, το περιβάλλον δεν είναι διακοσμητικό στοιχείο για την Ελλάδα, ούτε πολυτέλεια. Ειδικά τώρα, απαιτείται γενναία στροφή προς μια περιβαλλοντικά και κοινωνικά βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία».

Οι ομιλητές:

Ο κ. Χρήστος Βενέτης, Μηχανικός Διαχείρισης Αποβλήτων παρουσίασε ένα πρωτοποριακό σύστημα κέντρων συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών στην Αυστρία όπου συλλέγονται ξεχωριστά 80 διαφορετικά είδη αποβλήτων όπως ενδεικτικά CD, κάψουλες καφέ, τηγανέλαια και ογκώδη υλικά. Στη συνέχεια τα υλικά αξιοποιούνται/ανακυκλώνονται σε ποσοστό 90% συμβάλλοντας έτσι δραστικά στη μείωση του όγκου των αποβλήτων που καταλήγουν προς ταφή.

Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Ραχιώτης, ειδικός ιατρός εργασίας-λέκτορας επιδημιολογίας Παν/μιο Θεσσαλίας παρουσίασε μελέτες οι οποίες καταδεικνύουν τις επιβλαβείς επιπτώσεις των Χ.Υ.Τ.Α. και κυρίως της καύσης των απορριμμάτων στην υγεία των κατοίκων των κοντινών περιοχών.

Ο κ. Χαρίλαος Μαρμάρου, Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π, μέλος της επιτροπής Φυλής για το κλείσιμο της χωματερής Άνω Λιοσίων-Φυλής αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της χωματερής στο ανθρωπογενές περιβάλλον του Δήμου Φυλής και των γύρω Δήμων. Τέλος, η ταμίας παραρτήματος Αχαρνών της Ε.Α.Ε Φρόσω Γιαννουσάκη, επεσήμανε τα οφέλη της ανακύκλωσης για το περιβάλλον, για τον πλανήτη και κατά συνέπεια για την υγεία όλων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και χαρέτησε η Dr Μαρία Σκούρου, Ιατρός- Ογκολόγος που διαπρέπει στο Χιούστον των Η.Π.Α. Η Δρ. Σκούρου βραβεύτηκε από τον Δήμαρχο Αχαρνών, ο οποίος της πρότεινε να δεχθεί να γίνει επίτιμος δημότης Αχαρνών πράγμα το οποίο αποδέχθηκε.

Ακολούθησε βράβευση όλων των ομιλητών και όλων των καλλιτεχνών που συμμετείχαν στην έκθεση με θέμα «Ανακύκλωση στην Τέχνη και όχι στο χυτήριο», καθώς και των επιστημόνων που συμμετέχουν στην αντικαπνιστική καμπάνια που πραγματοποιείται στα σχολεία της πόλης μας σε συνεργασία με το Παράρτημα Αχαρνών της ΕΑΕ, η οποία θα συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά.

Στην έκθεση συμμετείχαν οι καλλιτέχνες: Μαρία Αντωνάτου, Βίλη Μανωλάκου, Λυδία Μαργαρώνη, Γιασεμή Ράπτη, Κρίστα Σγουρού,Χρήστος Σούλαρης, Δημήτρης Τράγκας, Γεώργιος Φυτάς(Πρόεδρος ΙΛΕΑ), 7ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών.

 

αντικαρκινικη1αντικαρκινικη2αντικαρκινικη3
- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -