16.2 C
Athens
7 Δεκεμβρίου 2019
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ Ενδιαφέρουσα εκδήλωση του παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής στις Αχαρνές

Ενδιαφέρουσα εκδήλωση του παραρτήματος της Ελληνικής Αντικαρκινικής στις Αχαρνές

- Advertisement -

αντικαρκινικηΤο περιβάλλον, η ανακύκλωση και η σχέση τους με την υγεία εξετάστηκαν στην εκδήλωση του παραρτήματος Αχαρνών της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 9 Ιουνίου. Στην οργάνωση συμμετείχε η Ποδηλατική Ομάδα Acharnai Ride, που έκανε το γύρο της πόλης με σκοπό την ευαισθητοποίηση των κατοίκων στη χρήση του ποδηλάτου ως βιώσιμου και οικολογικού μέσου μετακίνησης.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ο πρόεδρος του παραρτήματος Αχαρνών Παναγιώτης Καζανάς, ανοίγοντας την εκδήλωση, κάλεσε το Δήμαρχο Σωτήρη Ντούρο ν’ απονείμει μετάλλιο στην κ. Φωτεινή Γιώτη τιμώντας την για την εθελοντική της προσφορά στο Παράρτημα Αχαρνών. Στην ομιλία του ο κ. Καζάνας τόνισε ότι: «Η προστασία του περιβάλλοντος αφορά στη μείωση των επιπτώσεων της ρύπανσης στη δημόσια υγεία και τα οικοσυστήματα, την ορθολογική διαχείριση των φυσικών πόρων και την υιοθέτηση ενός νέου αναπτυξιακού μοντέλου», συμπληρώνοντας ότι «σε αντίθεση με όσα δείχνουν να πιστεύουν οι πολιτικοί κρατούντες, το περιβάλλον δεν είναι διακοσμητικό στοιχείο για την Ελλάδα, ούτε πολυτέλεια. Ειδικά τώρα, απαιτείται γενναία στροφή προς μια περιβαλλοντικά και κοινωνικά βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία».

Οι ομιλητές:

Ο κ. Χρήστος Βενέτης, Μηχανικός Διαχείρισης Αποβλήτων παρουσίασε ένα πρωτοποριακό σύστημα κέντρων συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών στην Αυστρία όπου συλλέγονται ξεχωριστά 80 διαφορετικά είδη αποβλήτων όπως ενδεικτικά CD, κάψουλες καφέ, τηγανέλαια και ογκώδη υλικά. Στη συνέχεια τα υλικά αξιοποιούνται/ανακυκλώνονται σε ποσοστό 90% συμβάλλοντας έτσι δραστικά στη μείωση του όγκου των αποβλήτων που καταλήγουν προς ταφή.

Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Ραχιώτης, ειδικός ιατρός εργασίας-λέκτορας επιδημιολογίας Παν/μιο Θεσσαλίας παρουσίασε μελέτες οι οποίες καταδεικνύουν τις επιβλαβείς επιπτώσεις των Χ.Υ.Τ.Α. και κυρίως της καύσης των απορριμμάτων στην υγεία των κατοίκων των κοντινών περιοχών.

Ο κ. Χαρίλαος Μαρμάρου, Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π, μέλος της επιτροπής Φυλής για το κλείσιμο της χωματερής Άνω Λιοσίων-Φυλής αναφέρθηκε στις επιπτώσεις της χωματερής στο ανθρωπογενές περιβάλλον του Δήμου Φυλής και των γύρω Δήμων. Τέλος, η ταμίας παραρτήματος Αχαρνών της Ε.Α.Ε Φρόσω Γιαννουσάκη, επεσήμανε τα οφέλη της ανακύκλωσης για το περιβάλλον, για τον πλανήτη και κατά συνέπεια για την υγεία όλων.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και χαρέτησε η Dr Μαρία Σκούρου, Ιατρός- Ογκολόγος που διαπρέπει στο Χιούστον των Η.Π.Α. Η Δρ. Σκούρου βραβεύτηκε από τον Δήμαρχο Αχαρνών, ο οποίος της πρότεινε να δεχθεί να γίνει επίτιμος δημότης Αχαρνών πράγμα το οποίο αποδέχθηκε.

Ακολούθησε βράβευση όλων των ομιλητών και όλων των καλλιτεχνών που συμμετείχαν στην έκθεση με θέμα «Ανακύκλωση στην Τέχνη και όχι στο χυτήριο», καθώς και των επιστημόνων που συμμετέχουν στην αντικαπνιστική καμπάνια που πραγματοποιείται στα σχολεία της πόλης μας σε συνεργασία με το Παράρτημα Αχαρνών της ΕΑΕ, η οποία θα συνεχιστεί και την επόμενη σχολική χρονιά.

Στην έκθεση συμμετείχαν οι καλλιτέχνες: Μαρία Αντωνάτου, Βίλη Μανωλάκου, Λυδία Μαργαρώνη, Γιασεμή Ράπτη, Κρίστα Σγουρού,Χρήστος Σούλαρης, Δημήτρης Τράγκας, Γεώργιος Φυτάς(Πρόεδρος ΙΛΕΑ), 7ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών.

 

αντικαρκινικη1 αντικαρκινικη2 αντικαρκινικη3
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Τέσσερις Ηπειρώτες εναντίον του Συλλόγου Ηπειρωτών! Κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα, προτρέπουν μέλη να μην ψηφίσουν στις εκλογές

Μάρτυρες ενός υπόγειου πολέμου που φαίνεται πως έχει ξεσπάσει στα σπλάχνα του γίνεται τις τελευταίες ημέρες ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων....

«70 χρόνια ρεβεγιόν» από το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση με χριστουγεννιάτικο χρώμα διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων του Δήμου Αχαρνών. Στις 19:00 το Σάββατο...

Ξεκινά αύριο το μοναδικό Βιωματικό Χριστουγεννιάτικο χωριό του Paradise Park!

Τα ομορφότερα Χριστούγεννα περνούν από το μοναδικό Βιωματικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Paradise Park! Για άλλη μια χρονιά, από...

Θεόφιλος Αφουξενίδης:Μην αδικείτε άλλο τις Αχαρνές

Ανακοίνωση της παράταξης "Αχαρνές Αλλαγή Τώρα" σχετικά με τα αυξανόμενα κρούσματα εγκληματικότητας στο Δήμο Αχαρνών  Τι...
- Advertisment -