11.4 C
Athens
14 Αυγούστου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ Διαμαρτύρονται τη Δευτέρα οι έμποροι και επαγγελματίες των Αχαρνών

Διαμαρτύρονται τη Δευτέρα οι έμποροι και επαγγελματίες των Αχαρνών

- Advertisement -

seba-logoΣυγκέντρωση-παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιεί το πρωί της Δευτέρας 23 Ιουλίου ο Σύνδεσμος Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Αχαρνών έξω από το κτίριο της ΔΟΥ Αχαρνών. Ο δραστήριος σύνδεσμος των επαγγελματιών που δραστηρτιοποιούνται στις Αχαρνές διαμαρτύρεται για την φοροεισπρακτική πολιτική που έχει οδηγήσει στην απόγνωση εκατοντάδες μέλη του.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ακολουθεί το κείμενο του ΣΕΒΑ:

“Έχουν ήδη ξεκινήσει και αποστέλλονται τα εκκαθαριστικά σημειώματα της εφορίας με καταλογισμό μεγάλων ποσών φόρου σε εκατομμύρια μισθωτούς, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες και άνεργους. Σε αδιέξοδο βρίσκονται ήδη οι άνεργοι που ενώ ζουν τον Γολγοθά τους πρέπει να πληρώσουν εξοντωτικό φόρο επειδή έχουν ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο.

Οι αυτοαπασχολούμενοι , όπως εμείς, με τη μεγάλη πλειοψηφία να είναι υπερχρεωμένοι, χρωστάνε στις τράπεζες, στα ασφαλιστικά ταμεία, σε προμηθευτές, η φορολογία και τα χαράτσια δημιουργούν νέα αδιέξοδα, καινούρια βάρη, αδυνατούν να πληρώσουν και απειλούνται με φυλακή.

Τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά με στεγαστικό δάνειο από την άλλη έχουν τεκμήριο διαβίωσης για το σπίτι.

Οι αντιδραστικές αλλαγές όπως:*Η μείωση του αφορολογήτου από 12.000€ σε 5.000€.

*Η κατάργηση της επιστροφής φόρου με τη συλλογή αποδείξεων και ταυτόχρονα με το καταλογισμό προστίμου 10% σε ενδεχόμενο μη προσκόμισης αποδείξεων αξίας ίσης με το 25%του ετήσιου ή τεκμαρτού εισοδήματος

*Η αύξηση των συντελεστών για τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα έως 32.000€

*Η επιβολή ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος, την ελαχιστοποίηση της έκπτωσης των εισφορών στον ΟΑΕΕ.

*Οι περικοπές στις εκπτώσεις δαπανών από το φόρο εισοδήματος (νοίκια, φροντιστήρια, υγεία, τόκοι στεγαστικών)

*Η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ και η φορολόγηση της κύριας κατοικίας με το ΕΕΤΗΔΕ έρχονται να αποτελειώσουν τους εργαζόμενους που έχουν συνθλιβεί από τις μειώσεις μισθών και συντάξεων από την εκμηδένιση των εισοδημάτων στους ανέργους, της ακρίβειας σε βασικά είδη αγαθών καθώς και υπηρεσιών κοινής ωφέλειας.

Πληρώνουμε οι ιδιοκτήτες ΕΤΑΚ 2009 (1,28 εκατομμύρια μικροϊδιοκτήτες) και από Ιούλιο-Αύγουστο έρχεται το ΕΕΤΗΔΕ για το 2012. Χρεώνονται και τα παιδιά.

Φορολογούμενος με 3 παιδιά και εισόδημα 20.500€ πέρυσι είχε μηδενικό φόρο φέτος καλείτε να πληρώσει 2.595€!!! Φόρο θα πληρώσουν ακόμα και αυτοί που είχαν κάτω από 5.000€, καθώς τα τεκμήρια διαβίωσης στην ουσία καταργούν το αφορολόγητο.

Για έναν αυτοαπασχολούμενο κάτοικο Αττικής ή Θεσσαλονίκης, με ετήσιο εισόδημα 17.000€, που μέχρι σήμερα δε θα πλήρωνε φόροεισοδήματος. Αν αφαιρέσουμε τα ασφάλιστρα -5.000€ που κατέβαλε και το γεγονός ότι δεν εισπράττει δώρα και επίδομα αδείας του αντιστοιχεί ένα μηνιαίο καταβαλλόμενο μισθό ύψους 857€. Τι φόρος εισοδήματος του αναλογεί με την ειδική εισφορά, τέλους επιτηδεύματος κ.α.; 1.510€!!!

Και δεν έχουν υπολογισθεί επίσης ειδικές επιβαρύνσεις που ισχύουν από προηγούμενα όπως η περαίωση, οι δημοτικοί φόροι. Την ίδια στιγμή μένουν στο απυρόβλητο σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου ενώ επανέρχεται προς συζήτηση η παραπέρα μείωση της φορολογίας των ομίλων ως κίνητρο για επενδύσεις.

Προετοιμάζουν νέες φοροαπαλλαγές όπως την σταδιακή μείωση του ανωτέρου συντελεστή για φυσικά πρόσωπα με εισόδημα πάνω από 100.000€. Χρυσώνουν το χάπι προχωρώντας σε ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά ακόμα και με αυτές τις ρυθμίσεις δεν θα μπορούν με τίποτα να πληρώσουν. Ξεχωριστό επίσης το πρόβλημα με το χαράτσι της ΔΕΗ και την αύξηση των τιμολογίων. Είναι βέβαιο ότι ώρα με την ώρα θα φουντώσει η αγανάκτηση. Αυτή η αγανάκτηση πρέπει να μετατραπεί σε οργανωμένο κίνημα αγώνα και αλληλεγγύης. Πρέπει με την πάλη μας να βάλουμε φρένο στην φορολογική αφαίμαξη του εισοδήματος μας.

Την κρίση να την πληρώσουν αυτοί που την δημιούργησαν. Όχι εμείς. ·Αύξηση του αφορολόγητου στα 40.000€ για το ζευγάρι και 5.000€ για κάθε παιδί για όλους

·Αναδρομική κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και του τέλους επιτηδεύματος στο εισόδημα μέχρι 40.000€ και 5.000€ για κάθε παιδί καθώς και κατάργηση του ΕΕΤΗΔΕ για κύρια και πρώτη εξοχική κατοικία.

·Αναγνώριση των λογιστικών βιβλίων ως μοναδική πηγή προσδιορισμού εισοδήματος με κατάργηση της περαίωσης και των αντικειμενικών κριτηρίων.

Αύξηση του ορίου για προσωποκράτηση για χρέη προς το δημόσιο και ειδικά των συναδέλφων που κλείσανε την επιχείρησή τους και δεν έχουν άλλα εισοδήματα. Πάγωμα των χρεών χωρίς προσαυξήσεις.

· Κατάργηση των έμμεσων φόρων, ΦΠΑ και ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης , υγείας και στα οικιακά τιμολόγια ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνίας.

· Κατάργηση των φόρων και τελών για δήμους και ΕΡΤ.

· Απαγόρευση δια νόμου κάθε πλειστηριασμού κύριας και δευτερεύουσας κατοικίας με σημερινά αντικειμενικά κριτήρια αξίας 300.000€ και μέχρι 150 τμ για τετραμελή οικογένεια.

· Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο με συντελεστή 45 % σε διανεμόμενα και αδιανέμητα κέρδη.

· Να καταργηθούν τα αφορολόγητα αποθεματικά και οι δήθεν αναπτυξιακές φοροελαφρύνσεις στο μεγάλο κεφάλαιο. Να καταργηθεί το ειδικό φορολογικό καθεστώς για τους εφοπλιστές.

· Να υπολογίζουμε στη εφορία τα έξοδα για δαπάνες σε ΔΕΗ,ΟΤΕ, νερό.

· Κατάργηση κάθε ειδικής ευνοϊκής φορολόγησης στο τραπεζικό κεφάλαιο”.

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -