KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΦΥΛΗ

150.000 ευρώ για επανεκτύπωση του λευκώματος των Άνω Λιοσίων με τη προσθήκη Ζεφυρίου & Φυλής

12/04/2017 08:21
2 '
Χρήστος Παππούς, δήμαρχος Φυλής
ASDAASDA
ΕΛΤΑΕΛΤΑ

Στην επανεκτύπωση του λευκώματος του πρώην δήμου Άνω Λιοσίων, με την προσθήκη της ιστορίας και των δυο άλλων δήμων που απαρτίζουν την ιστορία του ενιαίου δήμου Φυλής, αντί του ποσού των 150.000 ευρώ θα προχωρήσει η διοίκηση του δήμου Φυλής.

TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Η εκτύπωση του πρώτου λευκώματος είχε γίνει το 2010 από την εκδοτική εταιρία του Νικόλαου Καραμανλή και η επανεκτύπωση θα γίνει από τον ίδιο. Για την ιστορία, αξίζει να σημειωθεί ότι η εκδοτική εταιρία του κ. Καραμανλή εκδίδει την εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ, στην οποία το 2010 (όταν πήρε τον πρώτο διαγωνισμό) εργαζόταν η ομάδα που διηύθυνε τότε τον ραδιοφωνικό σταθμό ΞΕΝΙΟ: οι δημοσιογράφοι κ.κ. Ντάσκας, Παπαγιάννης και o εκλιπών Χάρης Μπότσαρης.

HLEKTROFOTISTIKH

Όπως τόνισε ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς πρόκειται για επανεκτύπωση του λευκώματος στο οποίο θα προστεθούν τα ιστορικά στοιχεία και φωτογραφίες από το Ζεφύρι και τη Φυλή και συνεπώς δε χρειάζεται νέος διαγωνισμός. Σημείωσε ότι το λεύκωμα θα εκδοθεί σε 10.000 αντίτυπα, προκειμένου κάθε σπίτι στο δήμο Φυλής να γνωρίζει την ιστορία της περιοχής γιατί βαρέθηκε, όπως ανέφερε, να πηγαίνει στο εξωτερικό και να του λένε ότι είναι Αλβανός.

 

 

Τις επιφυλάξεις της για το αποτέλεσμα, καθώς τέτοιου είδους λευκώματα αποτελούν εργασίες επιστημονικής επιτροπής, εξέφρασαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, που διαμαρτυρήθηκαν γιατί το θέμα ήρθε προς ψήφιση χωρίς καμία ενημέρωση και χωρίς να έχει περάσει από την οικονομική επιτροπή. Μάλιστα, ο Δημήτρης Μπουραΐμης εμφανίστηκε πρόθυμος να συμμετέχει στην επιτροπή διαβούλευσης, αν του ζητηθεί, αλλά ξεκαθάρισε ότι δε μπορεί να συναινέσει σε μια προχειρότητα που θα στοιχίσει στους δημότες 150 χιλιάδες ευρώ.

 

 

Δημήτρης Τσιουμπρής, Λαϊκή Ενότητα Φυλής

«Προσωπικά δεν έχω καν το προηγούμενο λεύκωμα στα χέρια μου. Είναι καλό να γνωρίζουν οι κάτοικοι την ιστορία της πόλης αλλά θεωρώ ότι 150.000 ευρώ είναι πολλά».

 

Γιώργος Αβράμης, ΕΥΠΟΛΙΣ

«Συμφωνώ με τον κ. Μπουραΐμη, πρέπει να μας δοθεί ένα πλάνο, τι θα περιέχει, να υπάρχει μια επιστημονική επιτροπή από πίσω, να γίνει διαβούλευση. Γιατί βιαζόμαστε; Το θέμα δεν πέρασε καν από την Οικονομική επιτροπή, όπως θα έπρεπε»

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: