8.5 C
Athens
9 Δεκεμβρίου 2019
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΦΥΛΗ "Το Παραμύθι" των παιδιών μας στον εξαιρετικό παιδικό σταθμό των Άνω Λιοσίων

“Το Παραμύθι” των παιδιών μας στον εξαιρετικό παιδικό σταθμό των Άνω Λιοσίων

- Advertisement -

Βρίσκεται στην περιοχή της Δροσούπολης στα Άνω Λιόσια και ξεχωρίζει, από την πρώτη στιγμή, για τον τρόπο με τον οποίο συντελεί στην ομαλή μετάβαση του παιδιού από το οικογενειακό στο σχολικό περιβάλλον. “Το Παραμύθι” δεν είναι απλά ένας παιδικός σταθμός που παρέχει φροντίδα και ασφάλεια αλλά ο χώρος εκείνος, όπου οι μικροί πρωταγωνιστές της ζωής μας, παίρνουν τα κατάλληλα ερεθίσματα για να αναπτύξουν ικανότητες, δεξιότητες και συμπεριφορά.

Όπως τονίζουν οι υπεύθυνες του σταθμού Ανδρομάχη και Αθηνά Σκουρλή, σκοπός της λειτουργίας του είναι να συντελέσει στη σωματική, συναισθηματική, κοινωνική και νοητική ανάπτυξη των παιδιών, λαμβάνοντας υπόψη τόσο την ατομικότητα κάθε παιδιού, όσο και τις κοινωνικές αξίες και τις προσδοκίες των γονέων. «Στόχος μας είναι να αποκτήσουν τα παιδιά τα απαραίτητα εφόδια, τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις αξίες, ώστε να μπορέσουν να ζήσουν δημιουργικά και ευτυχισμένα στην μετέπειτα ζωή τους» αναφέρει χαρακτηριστικά.

- Advertisement -
- Advertisement -

Στο πλαίσιο αυτό και μέσα από τις κατάλληλες δραστηριότητες, τα παιδιά καλλιεργούν τον προφορικό τους λόγο, εξοικειώνονται με τις πρώτες προμαθηματικές έννοιες, μαθαίνουν για το φυσικό περιβάλλον, αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους και εκφράζουν τα συναισθήματά τους μέσα από πλήθος θεατρικών, ψυχοκινητικών και παιδαγωγικών δραστηριοτήτων.

Επιπλέον, εξαιρετικά σημαντική είναι η παρουσία παιδιάτρου στο σταθμό με πλήρη ιατρική παρακολούθηση που διενεργείται μια φορά την εβδομάδα ενώ στις πλούσιες παροχές του συγκαταλέγονται, μεταξύ άλλων:

 • Σίτιση
 • Υλικά κατασκευών και χειροτεχνιών/αναλώσιμα
 • Παιδοψυχολόγος. Αλληλεπίδραση με τα νήπια και συμβουλευτική παιδαγωγών. Δυνατότητα ραντεβού χωρίς χρέωση, με γονείς
 • Διατροφολόγος. Καθορίζει το εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής.
 • Λογοθεραπεύτρια-Μία δωρεάν αξιολόγηση
 • Θεατρικά δρώμενα & σχολικές παραστάσεις κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η η διεύθυνση του παιδικού σταθμού έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια του χώρου, λαμβάνοντας και εκσυγχρονίζοντας διαρκώς όλα τα μέτρα (αντιολισθητικά δάπεδα, καλυμμένες πρίζες,  πυράντοχες πόρτες σε κουζίνα και αποθήκη, αλεξίσφαιρα τζάμια, κλειδαριές ασφαλείας , κύκλωμα παρακολούθησης, δεν υπάρχουν ανισοσταθμίες, πυρασφάλεια)

Υπενθυμίζεται, ότι οι εγγραφές των παιδιών ξεκινούν από τις 22 Μαΐου 2017, οι τιμές είναι πολύ προσιτές και οι γονείς χρειάζεται να προσκομίσουν:

 • αίτηση με τα στοιχεία τους
 • φωτοτυπίες του βιβλιαρίου υγείας (τα εμβόλια) & ιατρική βεβαίωση
 • πιστοποιητικό γέννησης
 • μια φωτογραφία
 • ιδιωτικό συμφωνητικό

Παιδικός σταθμός «Το Παραμύθι»: Πίνδου 72, Άνω Λιόσια. Τηλ. 21 0248 3508

 

 

- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο το Paradise Park. Ένα μαγικό χριστουγεννιάτικο σκηνικό

Την τέλεια Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα έχουν δημιουργήσει, γι άλλη μια χρονιά, στο βιωματικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Paradise Park. Χιλιάδες λαμπιόνια, εργαστήρια κατασκευών,...

Στον ανακριτή 44χρονος που συνελήφθη στις Αχαρνές για το βιασμό 20χρονου με νοητική υστέρηση

Ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί το πρωί της Δευτέρας, ο 44χρονος υπήκοος Πακιστάν ο οποίος συνελήφθη,...

1ος διαγωνισμός Χριστουγεννιάτικου στολισμού στις Αχαρνές! Δηλώστε συμμετοχή

Τον 1ο διαγωνισμό για τον καλύτερο Χριστουγεννιάτικο διάκοσμο εξωτερικής όψης οικίας διοργανώνει ο δήμος Αχαρνών σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΑ....

Meteoacharnes: Έρχονται σημαντικές βροχοπτώσεις από Τρίτη. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

Και έρχεται άλλη μια διήμερη κακοκαιρία. Τι πιο φυσικό αυτή την εποχή. Κύριο χαρακτηριστικό της θα είναι οι έντονες...
- Advertisment -