KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

HOT STORY

Συνεργεία της ΔΕΗ πήγαν να κόψουν το ρεύμα στο 1ο Ειδικό δημοτικό Ιλίου!

24/05/2017 16:03
Ανανεώθηκε 24/05/2017 18:44
3 '
doxthi.gr|Ειδικό Δημοτικό Ιλίου
ASDAASDA
ΕΛΤΑΕΛΤΑ

Στην κόψη του ξυραφιού βρίσκεται πλέον η συνέχιση της λειτουργίας στο 1ο Ειδικό δημοτικό Ιλίου, μετά την απροθυμία που δείχνει η πολιτεία να δώσει λύση στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί. Το πρωί συνεργείο της ΔΕΗ πήγε στο σχολείο να κόψει το ρεύμα ενώ ο δήμαρχος Νίκος Ζενέτος και οι αντιδήμαρχοι που μετέβησαν εκεί, απέτρεψαν (προσωρινά) τη διακοπή της ηλεκτροδότησης.

TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

«Κλειστό λόγω αδιαφορίας» θα γράφει σε λίγο η ταμπέλα έξω από το 1ο Ειδικό Δημοτικό Ιλίου, τα εγκαίνια του οποίου έγιναν από τον τότε υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη. Λίγους μήνες αργότερα, η λειτουργία ενός σχολείου που φιλοξενεί παιδιά με ειδικές ανάγκες τίθεται εν αμφιβόλω, καθώς η πολιτεία αρνείται να δώσει λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τα υπέρογκα έξοδα λειτουργίας του.

HLEKTROFOTISTIKH

Είναι χαρακτηριστικό ότι, πριν λίγες ημέρες, το δημοτικό συμβούλιο Ιλίου εξέδωσε ομόφωνα ψήφισμα με το οποίο ζητά να του παραχωρηθεί η σύμβαση που έχει υπογράψει η ΚΤΥΠ ΑΕ με την κατασκευάστρια εταιρία ΑΤΕΣΕ ΑΕ, προκειμένου να δει τι περιλαμβάνει και να έλθει σε συμφωνία για τη μείωση των λειτουργικών δαπανών του (τα οποία είναι ευθύνη του δήμου να καλύπτει). Σε διαφορετική περίπτωση ζητά χρηματοδότηση ύψους 40.000 ευρώ προς το δήμο, καθώς δεν μπορεί να τινάξει τον προϋπολογισμό της σχολικής επιτροπής στον αέρα.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι το κόστος λειτουργίας του συγκεκριμένου σχολείου αγγίζει τις 50.000 ευρώ, όταν οι δαπάνες στο κτίριο όπου στεγαζόταν μέχρι τον Οκτώβριο, δεν ξεπερνούσαν τις 5.000 ευρώ!

Ωστόσο, η πολιτεία, δια των συναρμόδιων υπουργείων και φορέων, όχι μόνο δε δίνει τη σύμβαση στην αρμόδια σχολική επιτροπή του δήμου Ιλίου αλλά κωφεύει, με αποτέλεσμα η ΑΤΕΣΕ ΑΕ, στο όνομα της οποίας βρίσκονται οι λογαριασμοί κοινής ωφέλειας, να μην προχωρά στην πληρωμή τους. Και παρά το γεγονός, ότι ο δήμαρχος Νίκος Ζενέτος και η δημοτική αρχή έχουν επανειλημμένως κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, η πολιτεία τους στέλνει από τον Άννα στον Καϊάφα.

Νίκος Ζενέτος: «Η ευθύνη ανήκει στο υπουργείο Εσωτερικών και την ΚΤΥΠ. Μαζί με τους γονείς θα δώσουμε μάχη για να συνεχίσει η λειτουργία του σχολείου»

Το πρωί, πάντως, συνεργεία της ΔΕΗ πήγαν στο σχολείο να κόψουν το ρεύμα, καθώς ο λογαριασμός, ύψους αρκετών χιλιάδων ευρώ, δεν έχει πληρωθεί. Στο σχολείο βρέθηκαν αμέσως ο δήμαρχος Νίκος Ζενέτος μαζί με αντιδημάρχους, προκειμένου να αποτρέψουν ένα, καταστροφικό για την περαιτέρω λειτουργία του, τέτοιο ενδεχόμενο. Ύστερα και από συνεννοήσεις με την κατασκευάστρια εταιρία, αποφασίστηκε να μην προχωρήσουν σε διακοπή του ρεύματος, προκειμένου να γίνει άλλη μια προσπάθεια να βρεθεί λύση με τους αρμόδιους.

Ο ίδιος ο κ. Ζενέτος, μιλώντας στη ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ, χαρακτήρισε ως υπεύθυνους για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί την ηγεσία του υπουργείου και την ΚΤΥΠ ΑΕ. «Σήμερα καταφέραμε να αποτρέψουμε τη διακοπή της ηλεκτροδότησης στο σχολείο, δεν ξέρουμε όμως αν θα μπορέσουμε να το κάνουμε και την επόμενη φορά. Η λειτουργία ενός σχολείου, που εξυπηρετεί παιδιά με ειδικές ανάγκες από αρκετούς δήμους, θα σταματήσει και την ευθύνη φέρουν αποκλειστικά το υπουργείο και η ΚΤΥΠ ΑΕ. Εμείς, μαζί με τους γονείς θα δώσουμε τη μάχη μας για να μη σταματήσει η λειτουργία του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: