KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΦΥΛΗ

Πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού στο 4ο δημοτικό Άνω Λιοσίων από την αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής

25/05/2017 16:22
1 '
4ο δημοτικό Άνω Λιοσίων, ανακύκλωση χαρτιού, πράσινοι χάρτινοι κάδοι
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού στα σχολεία, που περιλαμβάνει την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τη διαδικασία, τον σκοπό και τα οφέλη της ανακύκλωσης χαρτιού, υλοποιούν η περιφέρεια Αττικής και ΕΔΣΝΑ. Ήδη σε αρκετά σχολεία της Αττικής έχουν τοποθετηθεί οι ειδικοί κάδοι ενώ το πρώτο σχολείο στη Δυτική Αττική που εφαρμόζεται το πρόγραμμα είναι και το 4ο δημοτικό Άνω Λιοσίων. Το χαρτί που θα ανακυκλώνεται θα επαναχρησιμοποιείται για την έκδοση βιβλίων σε γραφή Braille για άτομα με μειωμένη όραση.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Στο πλαίσιο αυτό, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Γιάννης Βασιλείου με αντιπροσωπεία της περιφέρειας και του Ενιαίου Συνδέσμου επισκέφθηκαν το σχολείο, το οποίο προμήθευσαν με πέντε «χαρτοφάγους» (πέντε πράσινους χάρτινους κάδους) όπου θα συλλέγονται τα προς ανακύκλωση χαρτιά ενώ οι εκπρόσωποι του ΕΔΣΝΑ ενημέρωσαν ένα τμήμα μαθητών του σχολείου σχετικά με το ποια είδη χαρτιών συλλέγονται για ανακύκλωση, πώς θα γίνεται η συλλογή τους και ποια είναι τα οφέλη από την ανακύκλωση τους. Επιπλέον, πρόσφεραν στα παιδιά ενημερωτικό υλικό και CD με παιχνίδια ανακύκλωσης.

Η δράση θα επεκταθεί σταδιακά σε όλα τα σχολεία όλων των βαθμίδων (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) σε όλους τους δήμους της περιφέρειας Δυτικής Αττικής.

 

 

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: