14.7 C
Athens
13 Δεκεμβρίου 2019
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΦΥΛΗ Μικρή συμμετοχή, μεγάλες αλήθειες για το ΧΥΤΑ Φυλής στη συγκέντρωση στο Βορεινό...

Μικρή συμμετοχή, μεγάλες αλήθειες για το ΧΥΤΑ Φυλής στη συγκέντρωση στο Βορεινό Ζωφριάς

- Advertisement -

Με την, απογοητευτικά, μικρή συμμετοχή των κατοίκων του δήμου Φυλής για το μείζον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της μεθοδευμένης επέκτασης του ΧΥΤΑ Φυλής πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή συγκέντρωση – συζήτηση από το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ στο Βορεινό της Ζωφριάς. Οι κάτοικοι των Άνω Λιοσίων, του Ζεφυρίου και της Φυλής επιβεβαίωσαν, για μια ακόμα φορά, το ρητό που λέει ότι «κανείς δε θα τολμήσει να σου περάσει αλυσίδα στο πόδι, αν δεν του δώσεις την ευκαιρία να σου πάρει τα μέτρα…»

Οι πολίτες του δήμου Φυλής θα μπορούσαν για πολύ καιρό ακόμα να αυταπατώνται, θεωρώντας ότι για τα δεινά που επιφέρει ο ΧΥΤΑ στην περιοχή φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από τους ίδιους. Θα μπορούσαν πράγματι, αν σήμερα δεν υπήρχε πλήρης ενημέρωση από τα τοπικά Μέσα για το ρόλο και τις επιλογές της κάθε δημοτικής αρχής και αν σε κάθε συζήτηση ήταν παρόντες τουλάχιστον τα δυο τρίτα του πληθυσμού της πόλης.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ασφαλώς, δε συμβαίνει ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων βλέπει, με κάθε αφορμή, το φως της δημοσιότητας αφενός ενώ αφετέρου ελάχιστοι επιμένουν να δηλώνουν παρόντες στον κοινό αγώνα, ο οποίος κανονικά θα έπρεπε να ήταν κτήμα όλων. Ακόμα και άνθρωποι που άνδρωσαν την πολιτική τους καριέρα (έστω και την τοπική) με τις διαμαρτυρίες κατά της χωματερής, ήταν απόντες από τη χθεσινή συγκέντρωση: όπως, για παράδειγμα, οι Κώστας Βάβουλας (γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τώρα στην κυβέρνηση) και Χρυσούλα Κουράση (γιατί είναι τώρα στη συνδιοίκηση του δήμου Φυλής).

Οι λίγοι, πάντως, που ανηφόρισαν στο θεατράκι του Βορεινού ενημερώθηκαν από τα στελέχη του ΔΥΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ Τάσο Κεφαλά (ΠΡΩΣΥΝΑΤ) και Νίκο Σακούτη (δημοτικό σύμβουλο Πετρούπολης), ότι πίσω από τα όμορφα λόγια της περιφερειάρχη Ρένας Δούρου και της διοίκησης Παππού κρύβεται η πρόθεση για τη διαιώνιση της Φυλής, αφού νέα κύτταρα δημιουργούνται με επεκτάσεις ή σκάβονται βαθιά τα παλιά για να χωρέσουν και άλλα σκουπίδια ενώ την ίδια ώρα απουσιάζει η χωροθέτηση οποιουδήποτε νέου ΧΥΤΑ στην Αττική. Επιπλέον, αντιλήφθηκαν ότι μέσα στις υπάρχουσες μελέτες της Περιφέρειας και του ΕΔΣΝΑ είναι και η αξιοποίηση του λατομείου Μουσαμά, δηλαδή άλλη μια επιβαρυντική δραστηριότητα διαχείρισης απορριμμάτων στην περιοχή.

Πληροφορήθηκαν, επίσης, ότι το περίφημο Ισραηλινό πάρκο Χιρίγια που «οραματίζεται» ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς δεν είναι τίποτε άλλο από ανάπλαση του ΧΥΤΑ με εργοστάσια ανακύκλωσης εν λειτουργία αλλά και εργοστάσιο καύσης. Δηλαδή, όπως έχει αναφέρει επανειλημμένα ο Δημήτρης Μπουραΐμης, αυτό που υπάρχει ήδη στη Φυλή, εδώ και πάρα πολλά χρόνια – χωρίς ΑΚΟΜΑ το εργοστάσιο καύσης. Και έμαθαν ακόμα, ότι ο κ. Παππούς, “έχει φάει τα λυσσακά του να γίνει  η μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων από την εταιρεία WATT ΑΕ, παρόλο που η περιφέρεια Αττικής εμφανίζεται αρνητική”

«Αποδεικνύεται ότι οι υποσχέσεις τους για αποκεντρωμένη διαχείριση και για κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής είναι «λόγια του αέρα» και χρησιμεύουν μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων σε απληροφόρητους. Ούτε λόγος, φυσικά, δε γίνεται για το κλείσιμο του συνόλου της εγκατάστασης, αφού επεκτείνεται και γιγαντώνεται το ΕΜΑΚ και βρίσκεται σε φάση περιβαλλοντικής αδειοδότησης η κατασκευή και μιας ιδιωτικής μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων από την εταιρεία WATT ΑΕ» ανέφεραν χαρακτηριστικά.

Τέλος, όπως προέκυψε από τη συζήτηση, επιβεβαιώθηκε πλήρως η ομόφωνη απόφαση που είχε πάρει το δημοτικό συμβούλιο Φυλής το 2012, αφού εκείνο που επισημάνθηκε μετ΄ επιτάσεως είναι η ανάγκη να δημιουργηθούν διαχειριστικές ενότητες και η περιοχή να διαχειρίζεται τα δικά της απορρίμματα και μόνο.

 

ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, συγκέντρωση, Βορεινό, Ζωφριά, Άνω Λιόσια
Τάσος Κεφαλάς, Νίκος Σακούτης

ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, συγκέντρωση, Βορεινό, Ζωφριά, Άνω Λιόσια
Λίγοι οι κάτοικοι του δήμου Φυλής που βρέθηκαν στο Βορεινό

ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ, συγκέντρωση, Βορεινό, Ζωφριά, Άνω Λιόσια
Ο Νίκος Λιόσης από τους Ενεργούς Πολίτες συμμετέχει πάντα στις συγκεντρώσεις για το ΧΥΤΑ

- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πλούσιες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο στο Ίλιον. Δείτε ποιες είναι

Με μια σειρά από εκδηλώσεις, με επίκεντρο τα παιδιά αλλά και το εορταστικό κλίμα των ημερών, ο Δήμος Ιλίου καλωσορίζει, αυτό...

Χριστουγεννιάτικο bazaar από το 12ο γυμνάσιο Αχαρνών

Χριστουγεννιάτικο Bazaar σε συνεργασία με το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και τους μαθητές του προγράμματος Erasmus+From Barter to bitcoin διοργανώνει το...

Μια αγκαλιά το Ίλιον για τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου

Ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Η Εθνική Εστία σε συνεργασία με τον Δήμο Ιλίου πραγματοποιεί την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη γιορτή του, την ...

Αυτός είναι ο 43χρονος Πακιστανός που βίασε 20χρονο με νοητική στέρηση στις Αχαρνές

H Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες του 43χρονου Πακιστανού που κατηγορείται ότι κακοποίησε σεξουαλικά νεαρό...
- Advertisment -