12.1 C
Athens
12 Δεκεμβρίου 2019
No menu items!
Αρχική HOT STORY Αρβανιτάκη και Καμπόλης αρνήθηκαν να δώσουν το λόγο στο σύλλογο Αγ. Ιωάννη...

Αρβανιτάκη και Καμπόλης αρνήθηκαν να δώσουν το λόγο στο σύλλογο Αγ. Ιωάννη Άνω Λιοσίων (& βίντεο)

- Advertisement -

Με τη δικαιολογία ότι η ίδια δε γνώριζε για την επιστολή διαμαρτυρίας από το σύλλογο Αγ. Ιωάννη Άνω Λιοσίων – παρά το γεγονός ότι απευθυνόταν σε εκείνη και είχε κατατεθεί και πάρει αριθμό πρωτοκόλλου από τις 26 Μαΐου – η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ζωή Αρβανιτάκη αρνήθηκε να δώσει το λόγο στα μέλη του διοικητικού του συμβουλίου, που ήρθαν στο δημοτικό συμβούλιο για να ενημερώσουν σχετικά με τις συνεχείς αγοραπωλησίες ακινήτων από τσιγγάνους στην περιοχή τους.

Δοθείσης αφορμής από την απουσία του δημάρχου Χρήστου Παππού αλλά και από το γεγονός ότι την ίδια ώρα υπήρχε σε εξέλιξη στη Φυλή εκδήλωση για την ταφή των οστών του Νικόλαου Κρητικού, που έπεσε κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974, η κυρία Αρβανιτάκη ξεκίνησε τη διαδικασία με τους περισσότερους δημοτικούς συμβούλους απόντες και έτσι δε δόθηκε η ευκαιρία ούτε στην αντιπολίτευση να θέσει το θέμα προ ημερησίας.

- Advertisement -
- Advertisement -

Παράλληλα, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Καμπόλης ξεκαθάρισε στα μέλη του Δ.Σ του συλλόγου ότι ο δήμος δε μπορεί να κάνει τίποτε περισσότερο από το να κωλυσιεργεί το ΤΑΠ και, φυσικά, ότι δεν υπάρχει περίπτωση η δημοτική αρχή να εκδηλώσει ενδιαφέρον για αγορά κατοικιών που είναι προς πώληση από τους ιδιοκτήτες τους.

«Σας έχω συναντήσει 2-3 φορές και όλες τις φορές σας έχω πει το ίδιο: ότι δε γίνεται τίποτα πέρα από το ΤΑΠ» ακούστηκε να λέει ο κ. Καμπόλης στα έκπληκτα μέλη του συλλόγου, που ζητούσαν από τη διοίκηση του δήμου να κάνει ότι μπορεί για να μην αλλοιωθεί ολοκληρωτικά η πληθυσμιακή σύνθεση της συνοικίας τους και αναγκαστούν όλοι να ξεπουλήσουν τις περιουσίες τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και στην επιστολή του ο σύλλογος αναφέρει πως η διοίκηση του δήμου Φυλής, σηκώνει τα χέρια ψηλά: «Με το δεδομένο πως, όταν υποχωρεί η πολιτεία πρέπει, μέσα στα πλαίσια της επικουρικότητας, ο Δήμος να καλύψει το κενό, ενημερώσαμε τη Διοίκηση του Δήμου Φυλής (το δήμαρχο Χρήστο Παππού και τους αντιδημάρχους κ.κ. Καμπόλη, Χατζητρακόσια, Οικονομάκη) για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Η θέση τους είναι πως δε μπορούν να κάνουν τίποτε για να την αποτρέψουν. Η πολιτεία είναι απούσα και ο δήμος ανίσχυρος, αυτό είναι το θλιβερό συμπέρασμα» τονίζει χαρακτηριστικά.

Δημήτρης Μπουραΐμης: «Φέρτε το θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο»

Στο μεταξύ, λίγο πριν το τέλος της συνεδρίασης και ενώ είχαν αποχωρήσει απογοητευμένα τα μέλη από το σύλλογο Αγ. Ιωάννη, ο Δημήτρης Μπουραΐμης, διαμαρτυρήθηκε για την εσπευσμένη έναρξη της συνεδρίασης χωρίς την παρουσία πολλών δημοτικών συμβούλων, γεγονός που δεν επέτρεψε να τεθεί το θέμα προ ημερησίας και ζήτησε από την πρόεδρο να φέρει το θέμα προς συζήτηση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο. Εξέφρασε μάλιστα την απορία του γιατί η κα Αρβανιτάκη δηλώνει ότι δε γνώριζε, τη στιγμή που η επιστολή απευθυνόταν τόσο στην ίδια, όσο και στο δήμαρχο και έχει σταλεί κανονικά με πρωτόκολλο.

 

 

Δείτε την επιστολή του συλλόγου που απευθύνεται σε πρόεδρο δημοτικού συμβουλίου, δήμαρχο, δημοτικούς συμβούλους και επικεφαλής παρατάξεων:

 

- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Χιλιάδες επισκέπτες και σπάνιες ποικιλίες στο 11ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού & Προϊόντων Μέλισσας

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 20.000 επισκεπτών, που κατέκλυσαν το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη γιορτή της μελισσοκομίας στην Ελλάδα,...

Χωματερή project: Όταν η τέχνη συναντά την προστασία του περιβάλλοντος

To Χωματερή project είναι ένα σύνολο πολιτιστικών δράσεων ευαισθητοποίησης για το επείγον ζήτημα της χωματερής, της μεγαλύτερης στην Ευρώπη, και το θέμα της διαχείρισης των απορριμάτων στην Αττική, που πραγματοποιούνται...

Meteoacharnes: Έρχεται ένα βροχερό Σαββατοκύριακο. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή

«Μαλακώνει» ο καιρός και Πέμπτη και Παρασκευή, δεν θα έχουμε βροχοπτώσεις. Έρχεται όμως ένα βροχερό Σαββατοκύριακο και ακολουθεί άνοδος...

Τρόφιμα σε δικαιούχους ΤΕΒΑ διανέμει ο Δήμος Ιλίου

Ο Δήμος Ιλίου ενημερώνει ότι την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019, ώρες 09:30 έως 13:30 θα πραγματοποιηθεί διανομή προϊόντων ΤΕΒΑ στο χώρο του...
- Advertisment -