7.9 C
Athens
6 Δεκεμβρίου 2019
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ Έντονο το πρόβλημα της παραβατικότητας στα σχολεία των Αχαρνών λέει ο σύλλογος...

Έντονο το πρόβλημα της παραβατικότητας στα σχολεία των Αχαρνών λέει ο σύλλογος εκπαιδευτικών “Ο Σωκράτης”

- Advertisement -

Την αύξηση των περιστατικών παραβατικότητας που παρατηρούνται σε σχολεία των Αχαρνών θίγει με ανακοίνωσή του, ο σύλλογος Π.Ε εκπαιδευτικών Αν.Αττικής “Ο Σωκράτης”. Προτείνει,δε, μια δέσμη ενεργειών για την αντιμετώπιση του θέματος.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

- Advertisement -
- Advertisement -

Στην περιοχή μας είναι έντονο το πρόβλημα της εγκληματικότητας και παραβατικότητας. Μάλιστα, σε πολλά από τα σχολεία της περιοχής μας κλιμακώνονται τα περιστατικά επιθέσεων και κλοπών. Σε πολλές περιπτώσεις θύματα είναι μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί που βγαίνουν με σοβαρούς τραυματισμούς και δίκαια αγανακτούν γιατί δε λαμβάνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο για την προστασία τους.

Ειδικά στο ζήτημα φύλαξης των σχολείων υπάρχει σοβαρή ευθύνη της σημερινής δημοτικής αρχής.  Παρά τις διαμαρτυρίες εκπαιδευτικών και γονιών δεν παίρνει ακόμα και τα στοιχειώδη μέτρα ούτε διεκδικεί από την κυβέρνηση έκτακτο κονδύλι για τις ανάγκες φύλαξης των σχολείων. Στο όνομα των περικοπών και του προγράμματος Οικονομικής Εξυγίανσης του Δήμου και της μειωμένης χρηματοδότησης για τα λειτουργικά έξοδα τα περισσότερα σχολεία έχουν ανεπαρκή φωτισμό και υποτυπώδη μέτρα φύλαξης.

Στο Δήμο μας, το πρόβλημα είναι πιο οξυμένο γιατί διαχρονικά, και με την ανοχή των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών, το Μενίδι έγινε κέντρο πολλών και διαφορετικών εγκληματικών δραστηριοτήτων με πιο προφανή εκείνη της διακίνησης των ναρκωτικών. Δραστηριότητες που δεν μπορούν να ξεριζωθούν γιατί συνδέονται με επιχειρηματικά συμφέροντα και κρατικούς μηχανισμούς. Με την πολιτική τους στηρίζουν τα μονοπώλια και τον καπιταλισμό και απονεκρώνουν συστηματικά τις δομές του αθλητισμού, του πολιτισμού, της πρόληψης κατά των ναρκωτικών αλλά και τις δομές επανένταξης για τους τοξικομανείς, παρέχουν άλλοθι αντικειμενικά στη δράση φασιστικών, ναζιστικών και άλλων αντιδραστικών ομάδων στην περιοχή μας με αφορμή την εγκληματικότητα.

Μετά σχεδόν από δυόμισι μήνες από τη δολοφονική επίθεση στο 1ο Γυμνάσιο Αχαρνών  και το αίτημα των δημοτικών συμβούλων από την πρώτη στιγμή , εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο της « Λαικής Συσπείρωσης», για Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα το ζήτημα της εγκληματικότητας, αυτό ορίστηκε για τις 30\5\2017. Τελικά  δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας.

Οι εκπαιδευτικοί, οι γονείς , οι εργαζόμενοι, ο λαός του Μενιδίου πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους.

Απαιτούμε από το Δημοτικό Συμβούλιο:

  • Να διεκδικήσει από την Κυβέρνηση έκτακτο κονδύλι, ώστε να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για τον επαρκή φωτισμό των σχολικών κτηρίων, όπως και μέτρα για την επαρκή θωράκιση στις πύλες των σχολείων μας ( κλειδαριές, κουδούνια, επισκευές όπου είναι αναγκαίες.)
  • Να διεκδικήσει έκτακτη χρηματοδότηση για τη δημιουργία υποδομών αθλητισμού και πολιτισμού, που στο Δήμο μας είναι ανύπαρκτες, όπως και άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων.
  • Να διεκδικήσει την πρόσληψη σχολικών φυλάκων μόνιμης και σταθερής εργασίας και για τις νυχτερινές ώρες, καθώς και αύξηση της χρηματοδότησης για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων. Η φύλαξη των σχολείων μας δεν μπορεί να είναι ευθύνη των εκπαιδευτικών και των γονιών ούτε πεδίο επιχειρηματικής δράσης για τις εταιρείες security. Η αποστολή της αστυνομίας αφορά στην αντιμετώπιση του εγκλήματος πολύ πριν αυτό φτάσει στην πόρτα του σχολείου. Δεν μπορεί να έχει αρμοδιότητα και παρουσία μέσα στο σχολείο σε κάθε περίπτωση.
  • Να καταδικάσει την προσπάθεια φασιστικών, ναζιστικών ομάδων που εκμεταλλεύονται τη δίκαιη αγανάκτηση των λαικών οικογενειών για την αύξηση της εγκληματικότητας και την ίδια ώρα να πρωτοστατούν σε εγκληματικά χτυπήματα σε βάρος μεταναστών εργατών που βγάζουν τίμια το ψωμί τους στα εργοστάσια της περιοχής μας , που είναι διασυνδεδεμένες με το οργανωμένο έγκλημα.

 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                   Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                        Η  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ          ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

 

- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Φανοποιείο Καρτέρης στα Άνω Λιόσια

Διαθέτει όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά, όπως τεχνογνωσία, εξοπλισμό, άριστη εκπαίδευση και πρόσθετες παροχές που χρειάζεται ένα αξιόπιστο...

Προ των πυλών το 7ο γκαλά όπερας για το Τατόι

Για έβδομη συνεχή χρονιά διοργανώνεται το ετήσιο χριστουγεννιάτικο γκαλά όπερας από τον Σύλλογο Φίλων Κτήματος Τατοΐου με στόχο την ενίσχυση...

Εκδήλωση για τη γεροντολογία από Αντικαρκινική Αχαρνών-Φυλής και ΕΓΕ

«Η Γεροντολογία στην υπηρεσία του ανθρώπου» είναι το θέμα που θα αναπτυχθεί στην εκδήλωση που συνδιοργανώνουν η αντικαρκινική Αχαρνών-Φυλής και το...

Τα αγαπημένα μας κλασικά αυτοκίνητα την Κυριακή στον Δήμο Ιλίου

Είναι παλιά, αγαπημένα και αξέχαστα. Όσα χρόνια και αν περάσουν, τα κλασικά αυτοκίνητα θα κατέχουν πάντα μια θέση στη μνήμη και...
- Advertisment -