KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Τις γυναίκες της προσφοράς τίμησε η ΕΓΕ Αχαρνών

12/03/2013 14:06
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

ege 3Μια υπέροχη αποτύπωση γυναικείων προτύπων από το ελληνικό και παγκόσμιο θέατρο και μια εξαιρετική καταγραφή της γυναικείας παρουσίας διαχρονικά αποτέλεσε η εκδήλωση του Παραρτήματος Αχαρνών της Ένωσης Γυναικών Ελλάδος που ήταν αφιερωμένη στη «Γυναίκα της Προσφοράς». 

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Οι παρευρισκόμενοι έζησαν καταπληκτικές εμπειρίες όταν η Εθελοντική Ομάδα Πολιτιστικής Δράσης Αρτέμιδος «Μέλισσες» παρουσίασε την θεατρική παράσταση με τίτλο:«Τελικά πόσους ρόλους έχει μια γυναίκα;» όπου “ξεδιπλώθηκαν” ρόλοι αξεπέραστων έργων, όπως η «Αντιγόνη» ή η «Φόνισσα».

Κείμενα επιτήδεια, έτσι όπως διασκευάστηκαν από την υπέροχη Μαρία Κολοβού και ενσαρκώθηκαν από γυναίκες με πείσμα, με αξιοσύνη και μεγαλοπρέπεια για να μαρτυρήσουν σε όλους πως …εκ γυναικός ερρύει τα κρείττω.

Η Πρόεδρος του παραρτήματος Λίτσα Αλεξάνδρου-Πανά, στο πρόσωπο της ζωγράφου Εύας Δημώντα τίμησε την προσφορά της γυναίκας στην Τέχνη και τον Πολιτισμό, διακρίνοντας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «πως η συντοπίτισσα Εύα Δημόντα, χρόνια τώρα, δραστηριοποιείται μεγαλόπρεπα στον Πολιτισμό και την Τέχνη ζωγραφίζοντας διάφορα θέματα που ανακαλύπτει η ευαίσθητη ψυχή της και αποτυπώνει το έμπειρο χέρι της, όπως και στα έργα που πρόσφερε στην εκδήλωση για να συνταιριάξουν με το βαθύ νόημα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας».

Η χορωδία της Ε.Γ.Ε. Αχαρνών, την οποία διεύθυνε ο μουσικοδιδάσκαλος Κωνσταντίνος Κατσικογιώργος , γέμισε την αίθουσα με άσματα -σε μια υπέροχη θεματική και μουσική επιλογή, τους στίχους των οποίων επεξηγηματικά απάγγειλαν η πρόεδρος Λίτσα Αλεξάνδρου Πανά και η Γεν. Γραμματέας Αθανασία Αυγέρη.

Τέλος, η δημοσιογράφος Ματίνα Λέτσα, ομιλήτρια της εκδήλωσης με θέμα «Η γυναίκα σε καιρούς κρίσης» αναφέρθηκε στο πρόβλημα της παρούσας οικονομικής κρίσης, τονίζοντας πως δεν είναι αριθμολογικό αλλά αξιακό. Οι γυναίκες, είπε, που γεννούν και διαπαιδαγωγούν τις νέες γενιές, πρέπει να αναδείξουν πρώτες την ατομική τους υπέρβαση μέσα και από τις οικογένειές τους με το δικό τους παράδειγμα, όπως ακριβώς πράττει το Παράρτημα Αχαρνών της Ε.Γ.Ε. που επιδιώκει τη λειτουργία ειδικών προγραμμάτων για την απασχόλησης γυναικών και τον περιορισμό της ανεργίας.

Τις εκδηλωσεις της ΕΓΕ ΑΧΑΡΝΩΝ τίμησαν με την παρουσία τους η βουλευτής Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο νομαρχιακός σύμβουλος Γιώργος Σμέρος, η αντιπεριφεριάρχης Χρυσάνθη Κισκίρα, ο πρόεδρος της ΕΑΕ Αχαρνών Παναγ. Καζανάς, και εκπρόσωποι πολλών συλλόγων της πόλης μας.

 

ege 2 ege 1
MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: