KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

HOT STORY

Μόνιμη εγκατάσταση της ΕΛ.ΑΣ στις Αχαρνές και νέο σχέδιο αστυνόμευσης στη Δυτική Αττική

13/06/2017 10:40
Ανανεώθηκε 13/06/2017 10:59
2 '
αστυνομία
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Το “τυράκι” της μόνιμης εγκατάστασης της ΕΛ.ΑΣ στις Αχαρνές και νέο σχέδιο αστυνόμευσης στη Δυτική Αττική πετά τώρα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να εκτονώσει την κατάσταση και να ξεπεράσει το σκόπελο των αγανακτισμένων κατοίκων στις Αχαρνές. Ο άδικος χαμός του μικρού Μάριου και τα επεισόδια που σημειώνονται καθημερινά στην περιοχή, ανάγκασαν την ηγεσία της ελληνικής αστυνομίας να αναθεωρήσει τη στάση της, ευξάνοντας την αστυνομική δύναμη και ενισχύοντας το πληροφοριακό δίκτυο στη Δυτική Αττική.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μέτρα που έχουν εξαγγελθεί και στο παρελθόν μέσα από το μνημόνιο συνεργασίας που είχαν υπογράψει ο δήμος Αχαρνών με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και δεν εφαρμόστηκαν ποτέ στις Αχαρνές (Ολυμπιακό Χωριό) εδράζεται ολόκληρη η αστυνομική διεύθυνση Δυτικής Αττικής, χωρίς στην πραγματικότητα να αλλάξει κάτι στην ένταση της παραβατικότητας.

Το αναθεωρημένο σχέδιο αστυνόμευσης στη Δυτική Αττική, με βάση το νέο σχεδιασμό

  • Στο Μενίδι, στον Ασπρόπυργο, στη Φυλή και στα Μέγαρα θα περιπολούν καθημερινά 120 αστυνομικοί.
  • Θα ακολουθούν εβδομαδιαίες αστυνομικές επιχειρήσεις τροχαίας, αστυνόμευσης και πάταξης της μικροεγκληματικότητας. Τα περισσότερα από τα αυτοκίνητα που ανήκουν σε τσιγγάνους είναι ανασφάλιστα, οι οδηγοί δεν έχουν άδειες οδήγησης και αρκετοί ανήλικοι τσιγγάνοι οδηγούν οχήματα.
  • Κάθε 15 ημέρες θα γίνονται δύο στοχευμένες επιχειρήσεις υπηρεσιών Ασφάλειας για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος (ναρκωτικά, όπλα, ληστείες). Κατά τις ημέρες αυτές ο αριθμός των αστυνομικών θα φτάνει τους 208.
  • Σε αυτό τον αριθμό θα προστεθούν και 160 αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ και 15 περιπολικά που, επίσης, θα περιπολούν τη περιοχή.

Οι εντολές που έχουν δοθεί είναι περισσότερες στοχευμένες συλλήψεις βάση του πληροφοριακού δικτύου που πρέπει να ενδυναμωθεί.

 

Newsroom doxthi.gr με πληροφορίες από iefimerida
MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: