12.1 C
Athens
14 Δεκεμβρίου 2019
No menu items!
Αρχική HOT STORY Τι περιλαμβάνει ο σχεδιασμός της Ελληνικής Αστυνομίας για τις Αχαρνές. Δείτε τα...

Τι περιλαμβάνει ο σχεδιασμός της Ελληνικής Αστυνομίας για τις Αχαρνές. Δείτε τα βασικά του σημεία

- Advertisement -

Δέσμη συνδυασμένων μέτρων άμεσης υλοποίησης περιλαμβάνει ο σχεδιασμός της Ελληνικής Αστυνομίας για τις Αχαρνές, όπως αναλύθηκε διεξοδικά στη συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα με τον δήμαρχο Αχαρνών Γιάννη Κασσαβό και αντιπροσωπεία του δήμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και αναλύθηκε το θέμα της αστυνόμευσης του Δήμου και ειδικότερα η ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας και δράσης στην ευρύτερη περιοχή.

- Advertisement -
- Advertisement -

Από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας παρουσιάστηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός που προβλέπει εφαρμογή συνδυασμένων αστυνομικών μέτρων άμεσης υλοποίησης, τα οποία στοχεύουν στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των δημοτών του Δήμου Αχαρνών και της ευρύτερης περιοχής.

Τα βασικά σημεία του σχεδιασμού που παρουσιάστηκε περιλαμβάνουν:

  • δημιουργία στο Δήμο Αχαρνών οργανωτικής δομής σχεδιασμού, συντονισμού και εποπτείας επιχειρήσεων στη Δυτική Αττική, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας,
  • ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας,
  • σταθερή παρουσία Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), σε 24ωρη βάση, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αχαρνών,
  • περαιτέρω ενεργοποίηση Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) σε σταθερή βάση και
  • επαύξηση της αστυνομικής παρουσίας και δράσης, με στοχευμένες παρεμβάσεις σε επιμέρους τομείς του Δήμου Αχαρνών.

Ο σχεδιασμός προβλέπει επίσης ότι θα συνεχιστούν και θα επεκταθούν οι οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις των Διευθύνσεων Ασφάλειας Αττικής και Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, με τη συνδρομή και άλλων Διευθύνσεων και Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Αναφέρθηκε επιπλέον ότι στην αναβάθμιση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας και ανταπόκρισης στην ευρύτερη περιοχή πρόκειται να συμβάλει σημαντικά η μεταφορά της έδρας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής στον όμορο Δήμο Φυλής, κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Αξίζει να σημειωθεί δε ότι η υλοποίηση του πλέγματος των μέτρων όπως και η αποτελεσματικότητά τους, αποφασίστηκε να αξιολογούνται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας κάθε δέκα ημέρες, έτσι ώστε, εφόσον κριθεί αναγκαίο, να πραγματοποιούνται οι απαραίτητες παρεμβάσεις για τη βελτιστοποίηση του προγράμματος.

«Φαίνεται πως αύριο ξημερώνει μια άλλη μέρα» δήλωσε ο δήμαρχος λίγο μετά τη συνάντηση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, που κράτησε πάνω από δύο ώρες και υπογράμμισε ότι ο υπουργός και οι ηγεσίες δεσμεύθηκαν για άμεση υλοποίηση, ακόμα και από αύριο.

Ο κ. Κασσαβός καθώς και οι υπόλοιποι της αντιπροσωπείας από το δήμο Μενιδίου εξέφρασαν την ικανοποίησή τους από όσα τούς ανακοινώθηκαν κρατώντας ωστόσο μία επιφύλαξη επειδή όπως είπαν, εδώ και χρόνια έχουν ακούσει πολλά.

Ο επικεφαλής της παράταξης Αχαρνείς Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση, Οδυσσέας Καμπόλης δήλωσε ότι η στάση του υπουργείου και της αστυνομίας δείχνει ότι αντιμετωπίζουν με σοβαρότητα το θέμα και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι θα υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα από την εφαρμογή των μέτρων.

Στην αντιπροσωπεία του Δήμου Αχαρνών συμμετείχαν ο Δήμαρχος Γιάννης Κασσαβός, οι Αντιδήμαρχοι Ευστάθιος Τοπαλίδης και Παναγιώτης Πολυμενέας, οι επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων Παναγιώτης Γρηγοριάδης, Σπύρος Βρεττός, Οδυσσέας Καμπόλης και Σωτήριος Ντούρος.

 

 

- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Χριστίνα Φλαμπούρη: Μια ανάσα πριν την ολοκλήρωση του 7 Summits

Στην Ανταρκτική θα περάσει τις γιορτές των Χριστουγέννων η Ελληνίδα Αλπινίστρια, Χριστίνα Φλαμπούρη (μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών) προκειμένου να...

Νέος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής ο Στάθης Τοπαλίδης, στη ΔΗΦΑ η Αγγελική Ζαχαριάδη

Μετακινήσεις σημειώνονται σε θέσεις της διοίκησης του δήμου Αχαρνών μετά τον πρόσφατο χαμό της Ελένης Σαχσανίδου, η οποία κατείχε τη θέση...

Επτά έργα και… να “καίνε” έφερε μαζί του στη Φυλή ο Γιώργος Πατούλης

Επτά έργα, προϋπολογισμού 37 εκατομμυρίων ευρώ, κόμιζε στη βαλίτσα του κατά την επίσκεψή του στον Δήμο Φυλής, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος...

Πλούσιες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο στο Ίλιον. Δείτε ποιες είναι

Με μια σειρά από εκδηλώσεις, με επίκεντρο τα παιδιά αλλά και το εορταστικό κλίμα των ημερών, ο Δήμος Ιλίου καλωσορίζει, αυτό...
- Advertisment -