KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Καλά ξεκίνησε η μέρα...

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ενίσχυση της συνεργασίας με την τοπική Αυτοδιοίκηση ζήτησε ο πρόεδρος των Ελλήνων Ρομά

18/07/2017 19:03
1 '
πρόεδρος των Ελλήνων Ρομά, Γιώργος Πατούλης, ΚΕΔΕ
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Να ενισχυθεί η συνεργασία με την τοπική Αυτοδιοίκηση προκειμένου να αντιμετωπίζονται πιο αποτελεσματικά τα προβλήματα των Ρομά, ζήτησε από τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομ Βασίλης Πάντζος.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης, εξετάστηκε το ενδεχόμενο σύστασης μίας επιτροπής με τη συμμετοχή εκπροσώπων των δήμων και των Ρομά, προκειμένου να διευθετούνται από κοινού ζητήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ χαρακτήρισε απαραίτητη την άμεση καταγραφή του πληθυσμού των Ρομά, την ισότιμη μεταχείρισή τους και την ένταξη τους στην ελληνική κοινωνία. Από την πλευρά του, ο κ. Πάντζος επισήμανε πως η περιθωριοποίηση των Ρομά συνεχίζει να υφίσταται και πρόσθεσε πως είναι απαραίτητο να ληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες από την κεντρική διοίκηση προκειμένου να αντιμετωπίζονται ως ισότιμοι πολίτες αλλά και να έχουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους Έλληνες.

Να σημειωθεί, ότι στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας των Ρομά Ε. Δημητρίου και η υπεύθυνη θεμάτων υγείας μητέρας και παιδιού της Περιφέρειας 2470 του διεθνούς Rottary Μ. Οικονόμου.

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: