KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Κόμβος ορθοδοξίας οι Αχαρνές. Οι ομιλίες των πρωταγωνιστών

03/06/2013 09:40
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

miliou athinagorasΜεγάλο, σημαντικό και συγκλονιστικό γεγονός, καθώς υπερβαίνει κατά πολύ της αξίας ενός ιστορικού σταθμού στα τοπικά δρώμενα χαρακτήρισε την παρουσία του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών Κύριλλου στις Αχαρνές, ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, ανοίγοντας με το χαιρετισμό του το κύριο μέρος της τελετής. Επεσήμανε, επίσης, ότι η χαρά της Μητρόπολης είναι διπλή, διότι ο Πατριάρχης με την επίσκεψή του κομίζει ως δώρο στον ιερό ναό Παναγίας Σουμελά, τα λείψανα των Αγίων Σεραφείμ του Σαρώφ και Ματρώνας.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

 

  

“Με πολλή χαρά επισκέπτομαι τον υπό κατασκευή Ιερό Ναό αφιερωμένο στην Υπεραγία Θεοτόκο εις τη μνήμη των ελεών Αυτής τις οποίες ανέδειξε εκ του μεγαλύτερου ιερού κειμηλίου του Πόντου, δηλονότι της εικόνας Παναγίας Σουμελά. Η ανάδειξη αυτής της ενορίας στην περιοχή με χιλιάδες κατοίκους προερχόμενους από τις χώρες της ποιμαντικής ευθύνης της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας δεν επιβάλλεται μόνο από την ποιμαντική ανάγκη, αλλά προβάλλει και την εικόνα της μίας Εκκλησίας του Χριστού, όπου το μεγαλοπρεπές όνομα του Θεού δοξάζεται με μια καρδιά αδιακρίτως γλώσσης και εθίμων” υπογράμμισε ο Πατριάρχης Μόσχας. 

 

Καλωσόρισμα σε μια από τις αρχαιότερες και ιστορικότερες πόλεις της Ελλάδας μαζί με τις θερμές ευχαριστίες, απηύθυνε στον Πατριάρχη, ο δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος. Χαρακτήρισε, επίσης, ιδιαίτερη τιμή, πλούσια ευλογία, πηγή δύναμης και ελπίδας την παρουσία του, σε μια δύσκολο περίοδο για τον τόπο.

 

 

Ένας “δυνατός” πυρρίχιος χορός προς τιμήν του Πατριάρχη…

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: