KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

HOT STORY

Έκοψαν τελικά το ρεύμα στο 1ο Ειδικό δημοτικό Σχολείο Ιλίου. Αντιδράσεις από το δήμο Ιλίου

21/07/2017 16:04
Ανανεώθηκε 21/07/2017 16:05
3 '
doxthi.gr|Ειδικό Δημοτικό Ιλίου
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Στη διακοπή του ρεύματος στο 1ο Ειδικό δημοτικό Σχολείο Ιλίου προχώρησε τελικά, πριν λίγες ημέρες, συνεργείο της ΔΕΗ, αποδεικνύοντας τελικά πως η συμφωνίες “κυρίων” μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών δεν κράτησαν παρά μόνο λίγες ημέρες. Οι υποσχέσεις του αρμόδιου υπουργείου ότι θα βρεθεί λύση στο πρόβλημα αποδείχθησαν φρούδες και έτσι το “καμάρι” των σχολικών μονάδων της περιοχής βουλιάζει από τις 17 Ιουλίου στο σκοτάδι.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε στα τέλη Μαΐου, οπότε και πάλι συνεργείο της ΔΕΗ είχε πάει στο σχολείο να κόψει το ρεύμα, λόγω απλήρωτου λογαριασμού αρκετών χιλιάδων ευρώ. Αμέσως ειδοποιήθηαν ο δήμαρχος Νίκος Ζενέτος και αντιδήμαρχοι που μετέβησαν εκεί, αποτρέποντας τη διακοπή της ηλεκτροδότησης. Ύστερα και από συνεννοήσεις με την κατασκευάστρια εταιρία, αποφασίστηκε να μην υπάρξει διακοπή της ηλεκτροδρότησης, προκειμένου να γίνει άλλη μια προσπάθεια να βρεθεί λύση με τους αρμόδιους.

Ωστόσο, στο διάστημα που μεσολάβησε από τον Μάιο, δεν υπήρξε πρόοδος στο θέμα. Έτσι, στις 6 Ιουλίου η εταιρεία ΑΤΕΣΕ Α.Ε, στην οποία ανήκει η σύμβαση με την ΚΤΥΠ ΑΕ ενημέρωσε τη ΔΕΗ με έγγραφό της, για τη μη πληρωμή των λογαριασμών, με αποτέλεσμα η εταιρία να προχωρήσει στη διακοπή του ρεύματος 11 μέρες αργότερα.

Ήδη ο δήμος Ιλίου και η πρωτοβάθμια σχολική επιτροπή έχουν αποστείλει επιστολή προς κάθε αρμόδιο φορέα, με την οποία εκφράζουν τη δυσαρέσκειά τουν και ζητούν για πολλοστή φορά να αναλάβει την πληρωμή του κόστους των 40.000 ευρώ ετησίως που απαιτεί η λειτουργία του 1ου Ειδικού δημοτικού σχολείου, εφόσον δοθεί το σχετικό κονδύλι στον δήμο, μέσω των τεσσάρων διανομών που γίνονται ετησίως προς τις σχολικές επιτροπές.

Υπενθυμίζεται, ότι το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ιλίου στη συνεδρίασή του την Πέμπτη 27.04.2017, είχε εγκρίνει ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα σχετικά με το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιλίου:

«Ζητάμε την τροποποίηση της σύμβασης μεταξύ ΚΤ.ΥΠ. Α.Ε. και ΑΤΕΣΕ Α.Ε., στο σκέλος της διαχείρισης των δαπανών για τους λογαριασμούς κοινής ωφέλειας, που αφορούν το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιλίου, προκειμένου να την αναλάβει η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Ιλίου, με σκοπό να την προσαρμόσει στις οικονομικές της δυνατότητες, για να μπορέσει να ανταποκριθεί στις οικονομικές υποχρεώσεις που απορρέουν από τους παραπάνω λογαριασμούς της συγκεκριμένης Σχολικής Μονάδας, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη λειτουργία της, καθώς η απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών στο αίτημά μας, για σταθερή επιχορήγηση του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου με το ποσό των 40.000,00 €, ήταν αρνητική. Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιλίου εξυπηρετεί μία από τις πλέον ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες της Δυτικής Αθήνας και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να διαταραχθεί η ομαλή λειτουργία του»
MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: