KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Καλά ξεκίνησε η μέρα...

HOT STORY

“Ψηλά” ανέβασε Ελλάδα και δήμο Φυλής ο χρυσός Αλέξανδρος Παπαδάτος

23/07/2017 08:47
Ανανεώθηκε 23/07/2017 08:50
3 '
Αλέξανδρος Παπαδάτος, χρυσό μετάλλιο, Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών 2017, Σαμψούντα
Φωτό: palema.gr
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Στο πιο ψηλό βάθρο της διοργάνωσης έβαλε την Ελλάδα και το δήμο Φυλής ο Αλέξανδρος Παπαδάτος, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία των 130 κιλών ελληνορωμαϊκής στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών 2017 που πραγματοποιούνται στην Σαμψούντα.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Στον τελικό της κατηγορίας των 130 κιλών ελληνορωμαϊκής ο Αλέξανδρος Παπαδάτος επικράτησε του Ρώσου αντιπάλου του ZHELTUKHIN Evgeny, με 1-4 στα σημεία. μετά από μια πολύ καλά οργανωμένη από τακτικής άποψης αναμέτρηση από ελληνικής πλευράς. Ο ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Αποστόλου κατεύθυνε τον αθλητή του από την κερκίδα λόγω των δύο κίτρινων (αθροιστικά κόκκινη κάρτα) καρτών που δέχθηκε κατά την διάρκεια των δύο προηγούμενων αναμετρήσεων.

Φανερά ικανοποιημένος ο Νίκος Αποστόλου έδινε, καθόλη τη διάρκεια των αγώνων, το “στίγμα” του Αλέξανδρου. Το ίδιο έκανε με δήλωσή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, και μετά τη στέψη του ως χρυσό Ολυμπιονίκη: “Ο Μέγας Αλέξανδρος σηκωσε την Ελλάδα ψηλα. Ακουστηκε ο Εθνικος υμνος μεσα στην Τουρκια και η Ελληνικη σημαια ανεβηκε στο πιο ψηλο σκαλι του βαθρου. Στο προσωπο αυτου του παλικαριου δικαιονται οι αγωνες τοσων χρονων. Στο μεγαλο αυτο ταξιδι απο το 1990 εως σημερα, δικαιονονται και οι αγωνες ολων των παιδιων που περασαν απο το μεγαλο σχολειο της Παλης των Ανω Λιοσιων. Αγωνες σκληροι, περασαμε πολλα, αγωνιες, χαρες, λυπες, αλλα ειμαστε εκει και παλευουμε δεν γονατισαμε ποτε και σημερα δικαιωθηκαμε. Θελω να ευχαριστησω ολους τους μαθητες μου που περασαν απο τα χερια μου γιατι η επιτυχια του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ειναι και δικια τους επιτυχια. Ευχαριστω και ολους τους ανθρωπους που ολα αυτα τα χρονια ειναι διπλα μας, μας σεβονται και μας στηριζουν και θελω να τους δωσω μια υποσχεση, οσο θα με εχει ο Θεος καλα θα δινω ολον τον εαυτο μου και θα παραδιδουμε στην κοινωνια σωστους ανθρωπους και πρωταθλητες”

Εν αρχή…. η Σόφια

Το «άστρο» του έλαμψε στην Ολυμπιάδα Κωφών που διεξήχθη το καλοκαίρι στη Σόφια της Βουλγαρίας. Ο Αλέξανδρος Παπαδάτος, παλαιστής του αθλητικού ομίλου Άνω Λιοσίων «Λεωντίδες», αναδείχθηκε ασημένιος ολυμπιονίκης στην κατηγορία των 120 κιλών Ελληνορωμαϊκής, εκπροσωπώντας τον ελληνικό αθλητισμό και την ολυμπιακή πάλη σε ακόμη μία διεθνή διοργάνωση.

Μάλιστα, ο Ελληνας πρωταθλητής θα μπορούσε να στεφθεί ακόμη και χρυσός ολυμπιονίκης, αν στον τελικό με τον Βούλγαρο Ιλιεφ οι διαιτητές δεν τον αδικούσαν, επηρεαζόμενοι προφανώς από την έδρα διεξαγωγής των Αγώνων.

Ο Αλέξανδρος Παπαδάτος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1993 και είναι κωφός εκ γενετής. Σε ηλικία τριών ετών έχασε τη μητέρα του. Εχει οκτώ αδέλφια. Χρωστάει πολλά στον αδελφό του Γιάννη, ο οποίος είναι συνεχώς δίπλα του και τον στηρίζει σε κάθε του κίνηση. Εχει πολύ μεγάλη δύναμη ψυχής γι’ αυτό και έχει καταφέρει να φτάσει σε ένα πολύ καλό αγωνιστικό επίπεδο και να αποτελεί πλέον μια από τις μεγάλες ελπίδες της ελληνικής πάλης. Ασχολείται με την πάλη τα τελευταία έξι χρόνια.

Ο προπονητής του Νίκος Αποστόλου έχει ασχοληθεί πολλές ώρες με την εξέλιξη του Αλέξανδρου και προσπαθεί να τον βελτιώνει καθημερινά δουλεύοντας με ζήλο μαζί του. Ο Αλέξανδρος τον βλέπει σαν δεύτερο πατέρα του και πάντα ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του. Είναι ένας αθλητής που δουλεύει σκληρά στην προπόνηση.

Τα συγχαρητήρια του, στον «Χρυσό» Ολυμπιονίκη Κωφών, Αλέξανδρο Παπαδάτο, έδωσε μέσω του προσωπικού λογαριασμού στο Twitter, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Πρόεδρος της ΝΔ, έγραψε: «Συγχαρητήρια στον Αλέξανδρο Παπαδάτο για το χρυσό μετάλλιο στην ελληνορωμαϊκή πάλη στους Ολυμπιακούς Αγώνες Κωφών. Μας έκανες υπερήφανους!»

 

Newsrooom doxthi.gr με πληροφορίες από e-net.gr

 

Ο Αλέξανδρος Παπαδάτος με το Νίκο Αποστόλου

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: