11.4 C
Athens
1 Ιουνίου 2020
No menu items!
Αρχική HOT STORY Ο Δ. Μπουραΐμης καταγγέλει την ύπαρξη "συμφωνίας" δήμου Φυλής-υπουργείου για Προαστιακό. Καταθέτει...

Ο Δ. Μπουραΐμης καταγγέλει την ύπαρξη “συμφωνίας” δήμου Φυλής-υπουργείου για Προαστιακό. Καταθέτει πρόταση & συναντάται με αρμόδιους

- Advertisement -

Στην καταγγελία ότι στο συμβατικό αντικείμενο του έργου κατασκευής Προαστιακού στο Ζεφύρι περιέχονταν όλες οι απαραίτητες εγκαταστάσεις, ώστε όταν θα έμπαινε σε λειτουργία η ηλεκτροκίνηση να μη δημιουργείτο κανένα πρόβλημα στα δρομολόγια για την περιοχή και οι κ.κ. Σπίρτζης και Παππούς περιέκοψαν μέρος αυτού του αντικειμένου, προχώρησε απόψε ο επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Δημήτρης Μπουραΐμης.

Ο κ. Μπουραΐμης καλεί τον Υπουργό Μεταφορών, “να πει στους κατοίκους του δήμου Φυλής, από τους οποίους ζητά να κάνουν υπομονή, ποια είναι η εργολαβία που θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2017, ποιο είναι το συμβατικό της αντικείμενο, ποιος είναι ο ανάδοχος και πότε δημοπρατήθηκε”, επισημαίνει ότι η λεωφορειακή σύνδεση των Άνω Λιοσίων με τη Νερατζιώτισσα όχι απλώς δε λύνει το πρόβλημα για τους κατοίκους του δήμου αλλά τους γυρίζει 15 χρόνια πίσω και δηλώνει ότι θα καταθέσει, αύριο Δευτέρα, στους καθ΄ ύλην αρμόδιους για την εποπτεία του συγκοινωνιακού έργου σε σχέση με τις ανάγκες των πολιτών (περιφερειάρχη Αττικής και αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής) συγκεκριμένη πρόταση για επαναφορά δρομολογίων.

- Advertisement -
- Advertisement -

 

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ταλαιπωρία για το δήμο Φυλής είναι μόνιμη

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών ότι από τη Δευτέρα 31/7/2017 δρομολογούνται λεωφορεία από Άνω Λιόσια για Νερατζιώτισσα για τη διευκόλυνση της μεταβίβασης των κατοίκων, επιβεβαιώνει τη θέση της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, για την ύπαρξη συμφωνίας μεταξύ της διοίκησης του δήμου Φυλής και του αρμόδιου Υπουργού, με το βασικό επιχείρημα (από την πλευρά του δήμου): «Μην ανησυχείς, οι διαμαρτυρίες των κατοίκων θα είναι ελάχιστες, ελέγχω τα πάντα».

Όταν ο κ. Παππούς ανέλαβε την ευθύνη του δήμου, στις 1/9/2014, βρήκε σε εξέλιξη στη δημοτική ενότητα Ζεφυρίου, ένα εργοτάξιο δημιουργίας προαστιακού σταθμού. Το ίδιο εργοτάξιο βρήκε και ο κ. Σπίρτζης, όταν ανέλαβε υπουργός. Στο συμβατικό αντικείμενο του έργου περιέχονταν όλες οι απαραίτητες εγκαταστάσεις ώστε, όταν θα έμπαινε σε λειτουργία η ηλεκτροκίνηση, να μη δημιουργείτο κανένα πρόβλημα στα δρομολόγια για την περιοχή. Αυτός, άλλωστε, ήταν και ο κύριος λόγος, για τον οποίο η διοίκηση του Δημήτρη Μπουραΐμη ήταν ιδιαίτερα περήφανη για την έναρξη του έργου του Προαστιακού στο Ζεφύρι.

Οι κ.κ. Σπίρτζης και Παππούς περιέκοψαν μέρος του συμβατικού αντικειμένου του έργου από τον Προαστιακό Ζεφυρίου, με αποτέλεσμα σήμερα να μη μπορούν να εκτελεστούν τα δρομολόγια σταθερής τροχιάς του Προαστιακού. Το μέρος αυτό είναι η λεγόμενη εγκατάσταση των ηλεκτρικών κλειδιών ΣΚΑ – Άνω Λιόσια και αφορά ελάχιστο κόστος.

Επιπλέον, ο Υπουργός Μεταφορών οφείλει να πει στους κατοίκους του δήμου Φυλής, από τους οποίους ζητά να κάνουν υπομονή, ποια είναι η εργολαβία που θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2017, ποιο είναι το συμβατικό της αντικείμενο, ποιος είναι ο ανάδοχος και πότε δημοπρατήθηκε. Όλα τα υπόλοιπα είναι ευχολόγια, ευχάριστα για το απώτερο μέλλον αλλά δυσάρεστα για το παρόν και το άμεσο μέλλον των κατοίκων του δήμου Φυλής.

Αν σε κάτι, λοιπόν, δικαιώθηκε η διοίκηση του “ναι σε όλα” και του ψευδώνυμου ΦΥΛΑΡΧΟΣ είναι ακριβώς η υλοποίηση αυτής της συμφωνίας.

Η λεωφορειακή σύνδεση των Άνω Λιοσίων με τη Νερατζιώτισσα όχι απλώς δε λύνει το πρόβλημα για τους κατοίκους του δήμου αλλά τους γυρίζει 15 χρόνια πίσω. Για αυτό και η ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ επιμένει ότι η οποιαδήποτε λύση για τους κατοίκους που επιβιβάζονται από το σταθμό των Άνω Λιοσίων βρίσκεται μόνο στα δρομολόγια των μέσων σταθερής τροχιάς.

Στο πλαίσιο αυτό, αύριο Δευτέρα, ο επικεφαλής της ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Δημήτρης Μπουραΐμης, στο περιθώριο της συνεδρίασης του Δ.Σ του ΕΔΣΝΑ, θα συναντήσει την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου και τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής Γιάννη Βασιλείου, ως καθ΄ ύλην αρμόδιους για την εποπτεία του συγκοινωνιακού έργου σε σχέση με τις ανάγκες των πολιτών, θέτοντας υπόψη τους την εξής, τεχνικά εφικτή, πρόταση: τα δρομολόγια από Αεροδρόμιο να μην καταλήγουν στο ΣΚΑ αλλά, διαμέσου του σταθμού Κάτω Αχαρνές, να συνεχίζουν σε Άνω Λιόσια, Ασπρόπυργο, Ελευσίνα – Θριάσιο νοσοκομείο, Μαγούλα και αντίστροφα.

Το οφείλουν άλλωστε και στην ευρύτερη περιοχή, για την προετοιμασία της Ελευσίνας ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021.

Οι υπόλοιποι, αν θέλουν να γυρίσουν 15 χρόνια πίσω, σαφώς και είναι προτιμότερο να πάνε με το λεωφορείο.

 

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -