11.4 C
Athens
10 Ιουλίου 2020
No menu items!
Αρχική HOT STORY Δημήτρης Μπουραΐμης: "Όσο υπήρχε ανάγκη για βοήθεια και στον τελευταίο κάτοικο, για...

Δημήτρης Μπουραΐμης: “Όσο υπήρχε ανάγκη για βοήθεια και στον τελευταίο κάτοικο, για καμία «καρέκλα» δεν άξιζε να δοθεί ούτε ένα ευρώ”

- Advertisement -

Οξύτατη επίθεση στη διοίκηση Παππού, με αφορμή τα εγκαίνια του ανακαινισμένου δημαρχείου στη δημοτική ενότητα Φυλής εξαπολύει ο επικεφαλής της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Δημήτρης Μπουραΐμης.

Ο κ. Μπουραΐμης χαρακτηρίζει “απορίας άξιο πως δεν εγκαινιάζει και άλλα δημοτικά κτίρια κάθε φορά που αλλάζει πόρτες, παράθυρα, βάφει τοίχους ή επιδιορθώνει ζημιές”,  σημειώνει ότι “για να γίνει η πλατεία βοσκοτόπι και να εξυπηρετηθεί η εκλογική πελατεία της διοίκησης, αποκόπηκε βίαια ο ομφάλιος λώρος της περιοχής με την ιστορία της” και επισημαίνει ότι “οι επισκευές αφορούσαν περισσότερο την ανακαίνιση χώρων στο εσωτερικό, προκειμένου να αποκτήσουν μεγάλο και πολυτελές γραφείο η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Φυλής πρωτίστως και δευτερευόντως ο αντιδήμαρχος Φυλής”.

- Advertisement -
- Advertisement -

Επιπλέον, υπογραμμίζει ότι μέλημα της διοίκησής του ήταν, να μην υπάρχει έστω και ένας κάτοικος που να πεινάει, έστω και μια οικογένεια που δε θα έχει να ταΐσει τα παιδιά της. Να μη συμβεί, ότι συνέβη τα τρία τελευταία χρόνια: ένας πλούσιος δήμος με φτωχούς κατοίκους. “Αν ήταν όμορφος ή όχι ο χώρος όπου θα κάθονταν ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του, ελάχιστα ενδιέφερε τη διοίκηση Μπουραΐμη. Όσο υπήρχε ανάγκη για βοήθεια και στον τελευταίο κάτοικο, για καμία «καρέκλα» δεν άξιζε να δοθεί ούτε ένα ευρώ. Τα «οβάλ» γραφεία και οι πολυτελείς καναπέδες αφορούν εκείνους που βλέπουν την εξουσία ως μέσο επιβολής και αυτοπροβολής και όχι ως μέσο προσφοράς και υποστήριξης” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ακολουθεί το δελτίο Τύπου της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι…»

Ακόμα και τον ίδιο της τον εαυτό ξεπέρασε η δημοτική αρχή Φυλής, αφού στο πλαίσιο των δράσεων «άρτος και θεάματα» που έχει επιλέξει για να προβάλλεται, εντάσσει τώρα και τα εγκαίνια σε επισκευές κτιρίων! Είναι δε απορίας άξιο πως δεν εγκαινιάζει και άλλα δημοτικά κτίρια κάθε φορά που αλλάζει πόρτες, παράθυρα, βάφει τοίχους ή επιδιορθώνει ζημιές.

Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ χαιρετίζει την επισκευή ενός δημοτικού κτιρίου, την οποία μάλιστα υπερψήφισε στο δημοτικό συμβούλιο. Ωστόσο, επειδή, σε αυτόν τον τόπο, πρέπει να λέγεται μόνο η αλήθεια, αισθάνεται την ανάγκη να υπενθυμίσει:

  • Για να κατασκευαστεί στο συγκεκριμένο σημείο το δημοτικό κατάστημα Φυλής, χρειάστηκε να κατεδαφιστεί το ιστορικό κτίριο στο οποίο λειτούργησε σχεδόν το πρώτο αλληλοδιδακτικό σχολείο στην Αττική. Σχέδιο της διοίκησης του Δημήτρη Μπουραΐμη, όταν ανέλαβε την ευθύνη της περιοχής το 1998, ήταν η μεταφορά του δημαρχείου σε άλλο χώρο και η αναβίωση του ιστορικού χαρακτήρα της πλατείας, σε απόλυτη συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού.
  • Παρά το γεγονός ότι δεν έπρεπε ποτέ να κατασκευαστεί εκεί, χάρη στην παρέμβαση ενός πρωτοποριακού, για την εποχή, αρχιτέκτονα και τη χρηματοδότηση του τότε βουλευτή Στάθη Γιώτα, το όλο κτίριο έδεσε με το περιβάλλον. Σήμερα, η δημοτική αρχή, δια των απογόνων, γκρέμισε κάθε ιστορικό στοιχείο του περιβάλλοντος χώρου που, επιμελώς, είχε διατηρηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια. Σιντριβάνια, βράχοι, βρύση και πλάτανος εξοστρακίστηκαν από το χώρο, χωρίς έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο, μελέτη και σχέδιο. Με αδιαφανείς διαδικασίες. Για να γίνει η πλατεία βοσκοτόπι και να εξυπηρετηθεί η εκλογική πελατεία της διοίκησης, αποκόπηκε βίαια ο ομφάλιος λώρος της περιοχής με την ιστορία της.
  • Ο σεισμός που έπληξε την περιοχή το 1999, δε δημιούργησε κανένα πρόβλημα στην στατικότητα του δημοτικού κτιρίου. Απόδειξη είναι πως στο φέροντα οργανισμό δεν έγινε καμία επέμβαση και οι επισκευές αφορούσαν περισσότερο την ανακαίνιση χώρων στο εσωτερικό, προκειμένου να αποκτήσουν μεγάλο και πολυτελές γραφείο η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Φυλής πρωτίστως και δευτερευόντως ο αντιδήμαρχος Φυλής.
  • Μέλημα της διοίκησης Μπουραΐμη ήταν να διατηρήσει η Φυλή το παραδοσιακό της χρώμα αλλά και να αποκτήσει σύγχρονες υποδομές: αποχέτευση, παιδικούς σταθμούς, πλατείες, παιδικές χαρές, τις οποίες και απέκτησε. Να καταστεί πόλη – προορισμός. Το σημαντικότερο, όμως, μέλημά της ήταν να μην υπάρχει έστω και ένας κάτοικος που να πεινάει, έστω και μια οικογένεια που δε θα έχει να ταΐσει τα παιδιά της. Να μη συμβεί, ότι συνέβη τα τρία τελευταία χρόνια: ένας πλούσιος δήμος με φτωχούς κατοίκους.
  • Αν ήταν όμορφος ή όχι ο χώρος όπου θα κάθονταν ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του, ελάχιστα ενδιέφερε τη διοίκηση Μπουραΐμη. Όσο υπήρχε ανάγκη για βοήθεια και στον τελευταίο κάτοικο, για καμία «καρέκλα» δεν άξιζε να δοθεί ούτε ένα ευρώ. Τα «οβάλ» γραφεία και οι πολυτελείς καναπέδες αφορούν εκείνους που βλέπουν την εξουσία ως μέσο επιβολής και αυτοπροβολής και όχι ως μέσο προσφοράς και υποστήριξης.
  • Στην πραγματικότητα, 3 χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η διοίκηση Παππού κάνει μια προσπάθεια να παραπλανήσει τους δημότες, εμφανίζοντας ως «σημαντικό» ένα έργο που στοίχισε μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ, την ίδια ώρα που έχει εισπράξει (και θα έπρεπε να διαθέσει) τουλάχιστον 50 εκατομμύρια ευρώ για λογαριασμό της δημοτικής ενότητας Φυλής. Γιατί τα υπόλοιπα είναι έργα που άφησε σε εξέλιξη η διοίκηση Μπουραΐμη.
  • Οι κάτοικοι της Φυλής δεν είναι ιθαγενείς να εντυπωσιάζονται με «καθρεφτάκια» και καλλωπισμούς κτιρίων. Είχαν προγραμματισμένο τρόπο ζωής, γνωρίζουν ότι υπήρχαν εξασφαλισμένα έργα και δεν κοροϊδεύονται από όσους τους πουλούν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
  • Το δημοτικό κατάστημα, παρά τη μη επισκευή του, υπήρξε για πολλά χρόνια τόπος αθρόας συνάντησης των δημοτών με το δήμαρχο και «έσφυζε» από ζωή. Σήμερα, είναι απλώς ένας άδειος, πολυτελής χώρος, όπου αντιδήμαρχος και πρόεδρος Τοπικού συμβουλίου αλληλοκοιτάζονται μεταξύ τους γιατί δεν πατάει «ψυχή», αφού με συστηματικό τρόπο περιφρονούν τα «θέλω» της κοινωνίας. Και το κάνουν συνειδητά, νομίζοντας ότι κατέχουν την αλήθεια της ιστορίας ή μπορούν να την αποκρύψουν. «Αποφασίζουμε και επιβάλλουμε».

Επιβεβαιώνοντας έτσι την αρχαία ρήση: «Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι…»

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -