11.4 C
Athens
5 Απριλίου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΦΥΛΗ Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον Προαστιακό διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Φυλής

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον Προαστιακό διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Φυλής

- Advertisement -

 

- Advertisement -
- Advertisement -

 

ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΥΛΗΣ

«Να αναβαθμιστεί τώρα το συγκοινωνιακό δίκτυο στο Δήμο Φυλής με άξονα τις λαϊκές ανάγκες»

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ την Παρασκευή 1 Σεπτέμβρη και ώρα 19.00 ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ Άνω Λιοσίων (έξω από το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ)

Τα σωματεία και οι φορείς που συμμετέχουν και συγκροτούν τη Λαϊκή Επιτροπή Φυλής,απαιτούν την άμεση αποκατάσταση των δρομολογίων του Προαστιακού Σιδηρόδρομου. Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι γυναίκες, οι νέοι έρχονται αντιμέτωποι με περικοπές δρομολογίων πουαποφάσισε και πραγματοποίησε η Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Η κίνηση αυτή έχει σοβαρό αντίχτυπο στην ανάγκη μετακίνησης του λαού της περιοχής μας και στη σύνδεση του Δήμου Φυλής με τοκέντρο της Αθήνας, με το Αεροδρόμιο αλλά και με περιοχές εντός της Αττικής.

Επίσης επισημαίνουμε το γεγονός ότι πάρα πολλοί εργαζόμενοι της περιοχής μας, χρησιμοποιούν τον ΠροαστιακόΣιδηρόδρομο για την πρόσβαση στην εργασία τους και όπως γίνεται αντιληπτό από αρχές Σεπτέμβρη το πρόβλημα θα είναι ακόμα πιο οξυμένο.

Η παράδοση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς στο ιδιωτικό κεφάλαιο με διαχρονικές ευθύνεςτόσο των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ) όσο και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει αυτά τα αποτελέσματα. Κριτήριο για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη του συγκοινωνιακού δικτύουείναι η κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων και όχι οι λαϊκές ανάγκες.

Σοβαρές ευθύνες έχει και η Διοίκηση του Δήμου Φυλής καθώς την ίδια στιγμή που κόβονταιδρομολόγια και κάνουν κόλαση τη ζωή του λαού μας αυτή επιλέγει να συμμετέχει σε φιέστες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όπως αυτή που έκανε πρόσφατα για τον προαστιακό σταθμό του Ζεφυρίου. Ταυτόχρονα παραμύθιαζε το λαό για δεσμεύσεις που τάχα μου πήρε από την Κυβέρνησηγια να κάμψει την αγωνιστική διάθεση του λαού μας.

Η κατάσταση αυτή εντείνει ακόμη περισσότερο τις συνθήκες γκετοποίησης της περιοχής μαςπου αντιμετωπίζει μια σειρά οξυμένα λαϊκά προβλήματα όπως την υγειονομική βόμβα τηςχωματερής, την απουσία αντιπλημμυρικής – αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας, την έλλειψηχώρων αναψυχής και άλλα.

Η Λαϊκή Επιτροπή Φυλής καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τις γυναίκες, τους νέους ναπαλέψουν για ΜΜΜ που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τους διεκδικώντας:

– Να αποκατασταθούν πλήρως τα δρομολόγια του Προαστιακού (από και προς Άνω Λιόσια),ναλειτουργήσει άμεσα και να αξιοποιηθεί ο Προαστιακός Σταθμός του Ζεφυρίου.

– Άμεσα να δρομολογηθούν σε μόνιμη βάση λεωφορεία που θα συνδέουν την περιοχή μας με τηΝερατζιώτισσα αλλά και με άλλες περιοχές της Αττικής όπως πχ με το Κέντρο της Αθήνας.

– Τη συνολικότερη αναβάθμιση του δικτύου συγκοινωνιών στο Δήμο Φυλής και τη συχνή σύνδεσητων επιμέρους συνοικιών με το κέντρο του Δήμου.

– Τη μείωση της τιμής των εισιτηρίων κατά 50% για τις λαϊκές οικογένειες και δωρεάν για τουςανέργους σε όλο το συγκοινωνιακό δίκτυο ( και στον Προαστιακό ).

– Να υπάρχει κρατική χρηματοδότηση 100% και να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δράση στο χώροτων αστικών συγκοινωνιών.

Για τη ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΥΛΗΣ

Συνδικάτο Οικοδόμων (παράρτημα Μενιδίου-Φυλής)

Σωματείο εργαζομένων ΟΤΑ Φυλής

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων (παράρτημα Μενιδίου – Φυλής)

Ένωση ΕΒΕ Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου- Καματερού

Σύλλογος Γυναικών Άνω Λιοσίων (ΟΓΕ)

Σύλλογος Γυναικών Ζεφυρίου (ΟΓΕ)

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -