KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Καλά ξεκίνησε η μέρα...

ΦΥΛΗ

“Όχι” στο αίτημα του Γιώργου Αβράμη να συγκληθεί εκτάκτως Δ.Σ για το λατομείο Μουσαμά είπαν Αρβανιτάκη-Καμπόλης

23/10/2017 16:03
Ανανεώθηκε 23/10/2017 16:04
4 '
Γιώργος Αβράμης, ΕΥΠΟΛΙΣ, δήμος Φυλής
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ένας νέος ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ στο λατομείο Μουσαμά έκρουσε στο δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης ΕΥΠΟΛΙΣ Γιώργος Αβράμης, ζητώντας την άμεση σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Φυλής.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Ο κ. Αβράμης παρέθεσε ενημέρωση από την αντιπρόεδρο του ΕΔΣΝΑ Αφροδίτη Μπιζά, σύμφωνα με την οποία μέχρι το Δεκέμβριο του 2017 θα έχουν χωροθετηθεί σχεδόν όλοι οι νέοι χώροι, οι οποίοι προορίζονται για ΧΥΤΥ ή ΧΥΤΑ στην Αττική, μεταξύ των οποίων και τα ανενεργά λατομεία της Αττικής. Στη Δυτική Αττική θα προκριθεί ή το Μελετάνι στη Μάνδρα ή το λατομείο Μουσαμά στο δήμο Φυλής.

Κατόπιν αυτού, ο Γιώργος Αβράμης κατέθεσε στη συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής αίτημα για άμεση σύγκληση δημοτικού συμβουλίου με μοναδικό θέμα τις εξελίξεις στο ΧΥΤΑ Φυλής, αφού όπως είπε “δε μπορεί να έχουμε μπροστά μας ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά το μέλλον των παιδιών και του τόπου μας και εμείς να συζητάμε για αδελφοποιήσεις με το δήμο Καραϊσκάκη”. Ωστόσο, το αίτημά του απορρίφθηκε χωρίς καμία συζήτηση από τη δημοτική αρχή.

“Η μεν πρόεδρος Ζωή Αρβανιτάκη δεν έφερε καν το θέμα προς ψήφιση ως όφειλε, ο δε Δημήτρης Καμπόλης έλαβε το λόγο και εκπροσωπώντας όλους τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης, αποφάνθηκε ότι δεν τίθεται θέμα σύγκλισης Δ.Σ,  με βάση τα γραφόμενα στην παρακάτω επιστολή μου” τονίζει σε ανακοίνωσή του ο κ. Αβράμης. Και προσθέτει:

“Το τραγικό της υπόθεσης δεν είναι ο χειρισμός του θέματος από τους δύο παραπάνω αιρετούς της διοίκησης Παππού, αλλά το γεγονός ότι ΟΥΔΕΙΣ δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης πήρε θέση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα. Ένα ζήτημα το οποίο ταλανίζει τον δήμο μας για πάνω από 50 χρόνια και όπως πάνε τα πράγματα, δυστυχώς, θα συνεχίζει να ταλανίζει και τις επόμενες γενεές με τους λάθος  χειρισμούς της διοίκησης Παππού”.

 

Ακολουθεί η επιστολή- αίτημα προς ψήφιση που κατέθεσε ο επικεφαλής της ΕΥΠΟΛΙΣ στη συνεδρίαση του Δ.Σ την περασμένη Παρασκευή.

 

Αθήνα, 23 Οκτωβρίου 2017

Προς:

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Φυλής &  

Την Αξιότιμη Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Φυλής

 

Κα Πρόεδρε,

Κύριοι και Κυρίες  Δημοτικοί Σύμβουλοι,

Βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν, καταδικάζοντας τον Δήμο μας άλλα και τις επερχόμενες γενεές, για τα επόμενα 50 χρόνια τουλάχιστον!!!, με το να σιωπούμε συνειδητά ή ασυνείδητα,  με την λειτουργία του Χ.Υ.Τ.Α.  Φυλής.

Η μια και μοναδική φορά κατά την οποία ασχοληθήκαμε σοβαρά με το θέμα, με την παρούσα σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου – παρά τις συνεχόμενες οχλήσεις του υπογράφοντα – ήταν  με ένα έκτακτο ψήφισμα το οποίο έφερε η Διοίκηση του Δήμου προς το Συμβούλιο.

Για τον κο Δήμαρχο όλα βαίνουν καλώς, διότι, όπως μας έχει αναφέρει  ο Χ.Υ.ΤΑ Φυλής θα κλείσει από μόνος του και για αυτό ευχαριστεί δημόσια την κα. Περιφερειάρχη για την προσφορά της στον Δήμο μας.

Τα γεγονότα όμως διαψεύδουν τον Δήμαρχο!!

  1. Ο νέος ΠΕΣΔΑ (Περιφερειακός Σχεδιασμός Δήμων Αττικής) προβλέπει την επέκταση της χωρητικότητας του υπάρχοντος ΕΜΑΚ (εργοστάσιο μηχανικής ανακύκλωσης) Φυλής, μετά από αναβάθμιση του σε 350,000 τόνους ανά έτος!
  2. Με την ανάληψη των καθηκόντων της κας. Δούρου, εγκρίθηκε η παράταση παραμονής του αποτεφρωτήρα υγειονομικών αποβλήτων, για 3+3 χρόνια, δηλαδή έως το έτος 2021!
  3. Δημοσιοποιήθηκε το προηγούμενο Πάσχα από το ΥΠΕΚΑ, η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων του Χ.Υ.Τ.Α Φυλής και η επέκταση σε 2 νέα σημεία του Β΄ Κυττάρου ( τα γνωστά ως σημεία Β3 @ Β6) επιφάνειας περίπου 108 στρεμμάτων  σε  Χ.Υ.Τ.Α!  Ενώ αυτοί οι χώροι προορίζονταν από την προηγούμενη περιφερειακή αρχή για δημιουργία 2 εργοστασίων ΣΔΙΤ.
  4. Εγκρίθηκε στην εταιρεία WATT, η δημιουργία νέου εργοστασίου μηχανικής ανακύκλωσης, 50 περίπου τόνων ανά έτος, όσων περίπου και ο νέος Χ.Υ.ΤΑ, ο οποίος θα ανοίξει στο Γραμματικό Αττικής (εάν ανοίξει!).
  5. Έχει συμπεριληφθεί, στα προς διάθεση ανενεργά λατομεία του Νομού Αττικής, για ΧΥΤΥ ή ΧΥΤΑ και το λατομείο Μουσαμά, το οποίο βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Φυλής!

Μετά τα παραπάνω, αγαπητοί συνάδελφοι, θεωρώ επιτακτική την ανάγκη της άμεσης σύγκλησης Δημοτικού Συμβουλίου, όπως ορίζει ο νόμος, σε εύλογο χρονικό διάστημα, το επόμενο 10ημερο.

Με τιμή

Αβράμης Θεοδ. Γεώργιος

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: