10.6 C
Athens
7 Δεκεμβρίου 2019
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ Εν αναμονή αποφάσεων του ΟΑΣΑ βρίσκονται οι Αχαρνές

Εν αναμονή αποφάσεων του ΟΑΣΑ βρίσκονται οι Αχαρνές

- Advertisement -

oasa leoforeia customΗ βελτίωση των δρομολογίων του ΟΑΣΑ, η συμπλήρωση με νέες γραμμές που θα εξυπηρετούν τις απομακρυσμένες περιοχές  καθώς και η επιστροφή του κόσμου στις συγκοινωνίες είναι το βασικό ζητούμενο για την επιτροπή συγκοινωνιών του Δήμου Αχαρνών, η οποία – σύντομα- περιμένει αποφάσεις και παρεμβάσεις από τον Οργανισμό. Ήδη, ο υπεύθυνος συγκοινωνιολόγος του ΟΑΣΑ, για τις Αχαρνές, πραγματοποιεί αυτοψία για δρομολόγια, όπως το 504, ώστε να προχωρήσει η τροποποίησή τους προς όφελος των δημοτών.

- Advertisement -
- Advertisement -

Συγκεκριμένα, πριν λίγο καιρό, σε συνεδρίαση της επιτροπής συγκοινωνιών διατυπώθηκε, εκ μέρους του αντιδημάρχου Νίκου Ξαγοράρη, η αταλάντευτη θέση του Δήμου Αχαρνών να μην επιτρέψει περικοπές λεωφορείων όπως και να διεκδικήσει βελτίωση των δρομολογίων, συνδεσή τους με τον σταθμό του προαστιακού και εξυπηρέτησιη των απομακρυσμένων σημείων της πόλης.  Συγκεκριμένα, ο κ. Ξαγοράρης ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει μείωση των οχημάτων που εξυπηρετούν τις Αχαρνές. «Μπορείτε να κόψετε δρομολόγια από άλλες περιοχές, όπως το Περιστέρι ή το Αιγάλεω, αλλά όχι από το Μενίδι» σημείωσε χαρακτηριστικά. Εξηγώντας ότι η πόλη έχει γεωγραφικές ιδιαιτερότητες και ότι υπάρχουν περιοχές με 10 κατοίκους οι οποίες, όμως πρέπει να εξηπηρετηθούν .

Μια από τις σκέψεις που υπάρχουν για να καλυφθούν οι απομακρυσμένες γειτονιές, είναι όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος, να παραχωρήσει ο δήμος προς τον ΟΑΣΑ τα τέσσερα μικρά λεωφορεία που έχει στην κατοχή του.

«Ο Οργανισμός θα βάλει τους οδηγούς και τη συντήρηση και θα καλύπτει , αυτές, τις περιοχές», τόνισε. Ειδικά για το θέμα των υφιστάμενων γραμμών ζήτησε την τροποποίηση του 729 και του 740, ώστε να συνδυάζονται με τον προαστιακό, ενώ διαμαρτυρήθηκε για την «απουσία» συγκοινωνίας στην Αγία Άννα και την Αυλίζα.

Παίρνοντας τον λόγο ο συγκοινωνιολόγος του ΟΑΣΑ Γιώργος Ποριάζης , εξήγησε ότι το σκεπτικό είναι να γίνει ένας έξυπνος σχεδιασμός των γραμμών ώστε να εξυπηρετείται, πραγματικά, ο κόσμος. «Η ουσία είναι να φτιάξουμε την συγκοινωνία. Γι΄αυτό σκεφτόμαστε να κάνουμε παρεμβάσεις στις γραμμές 728,752,753,727,729,Γ9 και 740 να τις τροποποιήσουμε για να αυξήσουμε τον βαθμό εξυπηρέτησης του κοινού.

Επίσης, αυτό το διάστημα γίνεται ο σχεδιασμός για τις έξυπνες στάσεις, όπου αναζητήσαμε τις στάσεις με τη μεγαλύτερη αιχμή» επισήμανε κατά την τοποθέτησή του ο κ.Ποριάζης. Για το Γ9 υπάρχει, ήδη, η σκέψη επειδή έχει μεγάλο χρόνο διαδρομής (130 λεπτά) ν΄αλλάξει η αφετηρία και ο τερματισμός, ώστε να μικρύνει ο χρόνος του δρομολογίου. Στα σχέδια είναι να γίνει η αφετηρία στο Ολυμπιακό χωριό και το τέρμα στα Κάτω Πατήσια για να εξυπηρετείται ο κόσμος.

Την εκτίμηση ότι ο κόσμος που κατοικεί στις Αχαρνές έχει απομακρυνθεί από τα λεωφορεία, λόγω της καθυστέρησης που παρατηρείται στα δρομολόγια αλλά και των μεγάλων αποστάσεων που καλούνται να καλύψουν εξέφρασε και το μέλος Δ.Σ Ομοσπονδίας Αυτοκινητιστών Ελλάδας Διομήδης Καρακωνσταντής, ο οποίος συμμετέχει στην επιτροπή. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Καρακωνσταντής , στη διευρυμένη συνάντηση με τους φορείς των Αχαρνών, πριν από έναν μήνα είχε παρουσιάσει ένα νέο σχέδιο που προβλέπει την αναδιαμόρφωση των κορμών και αλλαγή τέρματος.

 

- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«70 χρόνια ρεβεγιόν» από το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση με χριστουγεννιάτικο χρώμα διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων του Δήμου Αχαρνών. Στις 19:00 το Σάββατο...

Ξεκινά αύριο το μοναδικό Βιωματικό Χριστουγεννιάτικο χωριό του Paradise Park!

Τα ομορφότερα Χριστούγεννα περνούν από το μοναδικό Βιωματικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Paradise Park! Για άλλη μια χρονιά, από...

Θεόφιλος Αφουξενίδης:Μην αδικείτε άλλο τις Αχαρνές

Ανακοίνωση της παράταξης "Αχαρνές Αλλαγή Τώρα" σχετικά με τα αυξανόμενα κρούσματα εγκληματικότητας στο Δήμο Αχαρνών  Τι...

Σπύρος Βρεττός: Η ανομία θα παταχθεί πάση θυσία

Ο αγώνας μας για την πόλη δεν παρεμποδίζεται από ληστές με καλάσνικοφ. Η ανομία θα παταχθεί πάση θυσία. Αυτή η...
- Advertisment -