11.8 C
Athens
10 Δεκεμβρίου 2019
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ "Φτιάξε τη δική σου καμπάνια για τα ΣΜΝ" από το Καλλιτεχνείο και...

“Φτιάξε τη δική σου καμπάνια για τα ΣΜΝ” από το Καλλιτεχνείο και την ΕΑΕ Αχαρνών

- Advertisement -

antikarkiniki acharnon Watch artΜια πεντάμηνη  περίοδος-καμπάνια-διαγωνισμός με το όνομα “Φτιάξε τη δική σου καμπάνια για τα ΣΜΝ”, ξεκίνησε από την ομάδα Watch Art του καλλιτεχνείου Αχαρνών, το παράρτημα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Αχαρνών και τη συνεργασία του ΚΕΕΛΠΝΟ.

- Advertisement -
- Advertisement -

 Στόχος είναι η ενημέρωση για τα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα και την πρόληψή τους, η κατάργηση των όποιων στερεοτύπων τα τυλίγει αυτά και τους ασθενείς από αυτά, η συμμετοχή και συνδιαμόρφωση νέων στάσεων απέναντι σε μια σημαντική συμπεριφορά του ανθρώπου, όπως το σεξ, όπως επίσης απέναντι σε άτομα που νοσούν από κάποιο ΣΜΝ.

Τους μήνες που θα τρέχει το πρόγραμμα, θα υπάρξουν συναντήσεις με νομικούς, καλλιτέχνες, ανθρώπους που σχεδιάζουν εκστρατείες και καμπάνιες για διάφορα θέματα, συνεργασία με την ΜΚΟ Ζωντανή Βιβλιοθήκη (και άλλες ΜΚΟ που σχετίζονται με τα ΣΜΝ) ώστε οι συμμετέχοντες (κι όχι μόνο) να έρθουν σ’ επαφή μ’ εμπειρίες ασθενών ή συγγενών ασθενών με κάποιο ΣΜΝ, όπως επίσης και στρογγυλές τράπεζες μεταξύ συμμετεχόντων και των διοργανώτριων ομάδων για να συζητήσουν, συνδιαμορφώσουν, αξιολογήσουν το πώς πηγαίνει ο σχεδιασμός-οργάνωση των projects, ώστε η φάση της υλοποίησης να είναι εύκολη, ευφάνταστη και αξιοποιήσιμη στον δημόσιο χώρο χωρίς να προσβάλλει κάποιο ανθρώπινο δικαίωμα και ταυτότητα ή τον ίδιο το δημόσιο χώρο.

Ο καθένας μπορεί να συμμετάσχει εθελοντικά και χωρίς κάποια ταυτότητα πέρα από αυτή του ανθρώπου και συγκεκριμένα του δημοκρατικά συμπεριφερόμενου ανθρώπου (που σέβεται, εμπιστεύεται, εκφράζεται ελεύθερα, δρα και συμμετέχει ενεργά). Όπως είπαμε μπορεί να είναι μαθητές Β’ βάθμιας εκπαίδευσης, γονείς, γονείς μαζί με παιδιά, οικογένειες, διάφοροι φορείς, φοιτητές, σχολεία, ομάδες ή και άτομα χωρίς ν’ ανήκουν σε κάποιον θεσμό.

Μπορούν να σχεδιάσουν αφίσες, videos-teasers, μουσική, θεατρικές παραστάσεις, performances, installations, εικαστικές εκθέσεις, δημόσιες παρεμβάσεις, flash mobs, συνεντεύξεις, άλλες ημερίδες, φεστιβάλ, ο,τιδήποτε μπορεί να θέσει ένα ακόμη πολύτιμο κομμάτι στην ενημέρωση για τα ΣΜΝ και την κατάργηση των αποκλεισμών και στερεοτύπων που σχετίζονται με αυτά.

Το βασικό είναι οι συμμετέχοντες να βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τις διοργανώτριες ομάδες (WATCH ART και ΕΑΕ Αχαρνών) κατά την 5μηνη διάρκεια του προγράμματος. Οι 5 μήνες αφορούν μονάχα τα workshops, συζητήσεις, άλλες ημερίδες, ενημερώσεις, που θα οργανώσουν οι διοργανώτριες ομάδες (σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ, άλλες ΜΚΟ και λοιπούς συνεργαζόμενους φορείς) για τον καλύτερο σχεδιασμό των projects των συμμετεχόντων.

Σε αυτό το διάστημα θα συναποφασίσουμε για το πώς θα “βγουν στον αέρα” τα διάφορα projects και σε συνεργασία με ποιους φορείς, ώστε όλο το καλοκαίρι, το φθινόπωρο και το χειμώνα ως τις αρχές του 2015 να κυκλοφορεί αυτή η καμπάνια βασισμένη στον εθελοντισμό και την ενημέρωση. Δεν ασκείται λογοκρισία (πέραν των απαιτούμενων νόμιμων περιορισμών για το σεβασμό ταυτοτήτων κι ομάδων, όπως επίσης και ορθών μηνυμάτων που δεν αλλοιώνουν κάποιο επιστημονικό ζήτημα που αφορά τα ΣΜΝ ή κάποια συγκεκριμένη μεθολογία-πρακτική ) κι όλα τα δικαιώματα παραμένουν στους συμμετέχοντες και προστατεύονται βάσει του ισχύοντος νόμου.

Οι συμμετοχές γίνονται δεκτές μέχρι το τέλος του 2013 και σε συνάντηση που θα λάβει χώρα μες στον Δεκέμβρη του 2013 θα γίνουν ξεκάθαρα όλα τα στάδια της καμπάνιας. Καλούμε όλους να συμμετάσχουν, να δώσουν ιδέες, να συμβάλλουν στον σχεδιασμό και την οργάνωση και όλοι μαζί να υλοποιήσουμε μια μεγάλη καμπάνια στον δημόσιο χώρο των Αχαρνών (και όχι μόνο!)

Ευχαριστούμε τον κύριο Παναγιώτη Δαμάσκο για τη συνεργασία και τη δήλωση διαθεσιμότητας για τη συνέχεια του “ΣμΝ Campaign” και καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να επικοινωνήσουν στο mr.watchart@gmail.com για δήλωση συμμετοχής ή περαιτέρω ενημέρωση για την πορεία και τις μελλοντικές συναντήσεις.

- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Προσωρινή Τροποποίηση της Διαδρομής των Λεωφορειακών Γραμμών 712, 723, 733, 749 και Β12

Προσωρινή τροποποίηση για το χρονικό διάστημα από 09/12/2019 έως 15/05/2020 της διαδρομής των λεωφορειακών γραμμών 712 ΑΧΑΡΝΑΙ-ΕΡΓ. ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ-Α. ΛΙΟΣΙΑ (ΠΑΝΟΡΑΜΑ),...

Γλέντι με μουσικά σχήματα από τη Βόρεια Ελλάδα διοργανώνει ο Σύλλογος Μακεδόνων-Θρακών Άνω Λιοσίων & Βορειοδυτικής Αττικής

Παραδοσιακό γλέντι, από εκείνα που οι Μακεδόνες-Θράκες ξέρουν να δημιουργούν με μεγάλη επιτυχία διοργανώνει το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου, ο Σύλλογος Μακεδόνων-Θρακών...

Χριστουγεννιάτικη γιορτή για μικρούς και μεγάλους διοργανώνει ο κολυμβητικός Σύλλογος Αρίων Φυλής

Διανύει μόλις τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του αλλά έχει κάνει μια δυναμική παρουσία του στα κολυμβητικά δρώμενα του Δήμου Φυλής και...

Στικούδη & Kings στη φωταγώγηση των Χριστουγεννιάτικων Δέντρων σε Αγίους Αναργύρους-Καματερό

Το έναυσμα δόθηκε και η γιορτή ξεκίνησε στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού. Πρωταγωνιστής το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου και στις δυο δημοτικές...
- Advertisment -