12.1 C
Athens
14 Δεκεμβρίου 2019
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ Σύλλογοι και δήμος Αχαρνών "τα είπαν" στη δημόσια διαβούλευση

Σύλλογοι και δήμος Αχαρνών “τα είπαν” στη δημόσια διαβούλευση

- Advertisement -

dimosia diavouleusi Η Δημόσια διαβούλευση, παρουσία συλλόγων και δημοτικής αρχής, που πραγματοποιήθηκε, λίγες ημέρες πριν την έγκριση του τεχνικού προγράμματος, έδωσε μια “γεύση” όλων όσων  αντιμετωπίζουν οι δημότες των Αχαρνών.

- Advertisement -
- Advertisement -

Η κ. Στέλλα Δούκα, εκπρόσωπος του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου «Πάτημα Πλαβούκου» έφερε στο προσκήνιο το θέμα των ασφαλτοστρώσεων και της ένταξης της ομώνυμης περιοχής στο σχέδιο πόλεως. «Αρχικά θα ήθελα να γνωρίζω σε ποιες περιοχές εκτός σχεδίου έχουν γίνει ασφαλτοστρώσεις και σε ποιους συγκεκριμένους δρόμους» ρώτησε, θέλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο να τονίσει την αναγκαιότητα ασφαλτόστρωσης του κεντρικού δρόμου της περιοχής ενώ ταυτόχρονα διατύπωσε και το ερώτημα σχετικά με το αν η περιοχή θα συμπεριληφθεί τελικώς στο σχέδιο πόλεως.

Απαντώντας ο κ.Ντούρος ανέφερε ότι : «Ασφαλτοστρώσεις με την στενή έννοια του όρου στα εκτός σχεδίου δεν έχουν γίνει διότι δεν μας επιτρέπεται. Έχουν γίνει όμως κάποιες διορθώσεις σε όλους τους δρόμους αφού δεχτήκαμε κάποιες ειδοποιήσεις από τους κατοίκους. Προηγούνται όμως πάντα οι περιοχές από τις οποίες περνάει λεωφορείο και σε οδούς όπου ενώνονται κάποιες δημοτικές κοινότητες. Αλλιώς έργα οδοποιίας σε εκτός σχεδίου περιοχή, δυστυχώς δεν μπορούμε να κάνουμε. Τώρα όσον αφορά στο σχέδιο για το Πάτημα Πλαβούκου, από όσο ξέρω όλα τα σχέδια έχουν προχωρήσει και προχωράνε. Στο Πάτημα Πλαβούκου υπάρχει ένα πρόβλημα διοικητικών ορίων το οποίο κι αυτό θα διευθετηθεί».

Η παρουσία των τριών νεαρών εκπροσώπων του Καλλιτεχνείου, έθεσε ευθέως το ζήτημα της έλλειψης αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή. Ο κ. Λαγός, εκπρόσωπος του Καλλιτεχνείου Αχαρνών, εξέφρασε το παράπονο ότι η δημοτική αρχή δεν ενδιαφέρθηκε να επισκευάσει το κατεστραμένο γήπεδο επί της οδού Β. Ουγκώ, το οποίο οι ίδιοι εθελοντικά μαζί και με άλλα άτομα κατάφεραν να επισκευάσουν και αναμορφώσουν. Ο κ.Ντούρος απάντησε πως παρεμβάσεις έχουν γίνει. «Έχουμε αλλάξει πολλές μπασκέτες και έχουμε προσπαθήσει να δώσουμε λύση σε πολλά προβλήματα που προκύπτουν κατά καιρούς. Εμείς προσπαθούμε αλλά και ο εθελοντισμός είναι κάτι πολύ σημαντικό και γι αυτό σας αξίζουν συγχαρητήρια, γιατι κάνετε πράξη την ενεργή συμμετοχή του πολίτη και το ενεργό ενδιαφέρον στα της πόλης μας».

Άξια λόγου ήταν και η παρέμβαση του κ. Μάρκου, ο οποίος πρότεινε να μεριμνήσει ο δήμος προκειμένου να υπάρξει ένα κονδύλι με το οποίο θα πραγματοποιηθούν επισκευές σε δρόμους, οι οποίοι είναι επί της ουσίας κατεστραμμένοι. Επίσης επισήμανε το ότι σε κάθε περίπτωση παρέμβασης του δήμου κατά την οποία δημιουργούνται μπάζα, αυτά θα πρέπει να απομακρύνονται .

Τέλος, ο κ. Χρ. Βασιλόπουλος, εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Χωριού, αναφέρθηκε στην ανάγκη κατασκευής γέφυρας η οποία θα ενώνει τον 6ο Πυροσβεστικό Σταθμό με τα Βασιλικά Κτήματα.

Επίσης αναφέρθηκε στην εγκατάλειψη που υφίσταται η συγκεκριμένη περιοχή αλλά και στις καταστροφές που έχουν υποστεί τόσο κομμάτι των αθλητικών εγκαταστάσεων όσο και οι πλατείες, το Αδριάνειο Υδραγωγείο κ.α.

- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Χριστίνα Φλαμπούρη: Μια ανάσα πριν την ολοκλήρωση του 7 Summits

Στην Ανταρκτική θα περάσει τις γιορτές των Χριστουγέννων η Ελληνίδα Αλπινίστρια, Χριστίνα Φλαμπούρη (μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών) προκειμένου να...

Νέος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής ο Στάθης Τοπαλίδης, στη ΔΗΦΑ η Αγγελική Ζαχαριάδη

Μετακινήσεις σημειώνονται σε θέσεις της διοίκησης του δήμου Αχαρνών μετά τον πρόσφατο χαμό της Ελένης Σαχσανίδου, η οποία κατείχε τη θέση...

Επτά έργα και… να “καίνε” έφερε μαζί του στη Φυλή ο Γιώργος Πατούλης

Επτά έργα, προϋπολογισμού 37 εκατομμυρίων ευρώ, κόμιζε στη βαλίτσα του κατά την επίσκεψή του στον Δήμο Φυλής, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος...

Πλούσιες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο στο Ίλιον. Δείτε ποιες είναι

Με μια σειρά από εκδηλώσεις, με επίκεντρο τα παιδιά αλλά και το εορταστικό κλίμα των ημερών, ο Δήμος Ιλίου καλωσορίζει, αυτό...
- Advertisment -