11.4 C
Athens
25 Μαΐου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΙΛΙΟΝ Πρωτοπόρος στις δράσεις για το Μητρικό Θηλασμό ο δήμος Ιλίου. Επιτυχημένη ημερίδα...

Πρωτοπόρος στις δράσεις για το Μητρικό Θηλασμό ο δήμος Ιλίου. Επιτυχημένη ημερίδα στη Γ.Γ.Ε

- Advertisement -

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ενημερωτικής ημερίδας για το Μητρικό Θηλασμό, που πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση του δήμου Ιλίου με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων και το Γενικό Νοσοκομείο «ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ – ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ», την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017, στην Αίθουσα Συνεδρίων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού 2017.

Κατά το σύντομο χαιρετισμό του, ο δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος υπογραμμίζοντας τις θετικές επιπτώσεις του Μητρικού Θηλασμού στην υγεία και τα πολλαπλά οφέλη στο κοινωνικό και υγειονομικό σύστημα, αλλά και στο περιβάλλον, σημείωσε:

- Advertisement -
- Advertisement -

Περισσότερα από τα μισά νεογνά, δεν θηλάζουν κατά την πρώτη ώρα της γέννησής τους και στερούνται την καλύτερη και ιδανικότερη, για αυτά, διατροφή από την έναρξη της ζωής τους. Για το λόγο αυτό, κρίθηκε αναγκαία η οργάνωση εθνικής εκστρατείας ενημέρωσης με τη δημιουργία σημείων φιλικών προς το μητρικό θηλασμό και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον Δεκέμβριο του 2014″.

Και πρόσθεσε: “Ο δήμος μας, ήταν ο πρώτος που ανταποκρίθηκε σε αυτήν την αναγκαιότητα. Όχι μόνον δημιουργήσαμε έναν Σταθμό Μητρικού Θηλασμού, τον Ιανουάριο του 2015, αλλά του δώσαμε ουσιαστική υπόσταση, εξελίσσοντάς τον σε Ιατρείο Μητρικού Θηλασμού και περιγεννητικής φροντίδας, ενώ στην προσπάθειά μας να παρέχουμε ολοκληρωμένη φροντίδα στο βρέφος και στο παιδί έως 4 ετών, λειτουργήσαμε και Βρεφική Βιβλιοθήκη, στον ίδιο χώρο. Οι δύο αυτές δομές δημιουργήθηκαν με γνώμονα να καλυφθούν οι ανάγκες των μητέρων και των βρεφών”.

Ο δήμος Ιλίου συμμετείχε στο  Α΄ Τραπέζι «Έννοιες Πολιτικές Κεντρικής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Υποστήριξη του Μητρικού Θηλασμού», όπου η τ. Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ανδριάνα Αλεβίζου ανέπτυξε το θέμα «Καλές πρακτικές και ανάπτυξη δράσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Από πλευράς του δήμου, στην ημερίδα παρευρέθηκαν επίσης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Κουκουβίνος, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ιωάννης Χαραλαμπόπουλος, η διευθύντρια της Κοινωνικής Υπηρεσίας Αναστασία Παπάζογλου και υπηρεσιακά στελέχη.

 

 

Μητρικό Θηλασμό
Ο Νίκος Ζενέτος κατά το σύντομο χαιρετισμό του

Μητρικό Θηλασμό
Ο δήμος Ιλίου συμμετείχε στο Α΄ Τραπέζι «Έννοιες Πολιτικές Κεντρικής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Υποστήριξη του Μητρικού Θηλασμού», όπου η τ. Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ανδριάνα Αλεβίζου ανέπτυξε το θέμα «Καλές πρακτικές και ανάπτυξη δράσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση»

Μητρικό Θηλασμό
Ο δήμαρχος Ιλίου παρακολουθεί τις εργασίες της ενημερωτικής ημερίδας, μαζί με την Γενική Γραμματέα Ισότητας των Φύλων Φωτεινή Κούβελα, τον Διοικητή του Γ.Ν. «Έλενα Βενιζέλου – Αλεξάνδρα» Δημήτρη Βεζυράκη και τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Ιλίου Ιωάννη Χαραλαμπόπουλο.

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -