KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Καλά ξεκίνησε η μέρα...

ΑΧΑΡΝΕΣ

Το μεγαλείο της Πάρνηθας, ο δικός μας πολιτισμός εδώ στις Αχαρνές. Της Χρυσούλας Παγώνα- Φωτιάδου

08/11/2017 13:12
2 '
χρυσούλα παγώνα-φωτιάδου
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Η ενασχόλησή μου με το εμπόριο ζωοτροφών, και η ιδιαίτερη αγάπη μου για τη φύση και  τα ζώα, με κάνουν περισσότερο ευαίσθητη στο συγκεκριμένο τομέα.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Βλέποντας κανείς τον τρόπο με τον οποίο η φύση δημιούργησε τόσο αρμονικά τα έμβια όντα και τον χώρο που αυτά κατοικούν, θα μπορούσαμε να πούμε ότι ο δημιουργός τους είχε προβλέψει ακόμα και την τελευταία λεπτομέρεια προκειμένου να υπάρχει ισορροπία και να εξασφαλίζονται για όλους οι κατάλληλες συνθήκες επιβίωσης.

Ο άνθρωπος ως το μοναδικό λογικό ον πρέπει όχι μόνο να διαφυλάττει την αλυσίδα της ζωής αλλά και να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλύτερη συμβίωση του ανθρώπου με το περιβάλλον και τα ζώα.

Ο δήμος Αχαρνών ο οποίος έχει στην κυριότητά του και τον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας θα πρέπει να μεριμνήσει ιδιαίτερα και για την προστασία των σπάνιων ειδών άγριων ζώων τα οποία κατοικούν στο δρυμό ευαισθητοποιώντας τους πολίτες και συμβάλλοντας ο ίδιος επί της ουσίας στη διαφύλαξη της τεράστιας αυτής κληρονομιάς.

Σε αυτή την προσπάθεια η αρωγή του δήμου είναι καίριας σημασίας και κατ’ αυτό τον τρόπο δίνει κίνητρα και σε εμάς τους απλούς πολίτες να συμβάλλουμε ο καθένας με τον τρόπο του στην προστασία, την ευαισθητοποίηση και την προσφορά σε ένα κληροδότημα του δήμου μας που θα πρέπει να αφήσουμε καλύτερο στις επόμενες γενιές.

Η αγάπη μας για τη φύση και τα πλάσματα που κατοικούν σε αυτή δείχνει τον πολιτισμό ενός λαού, μιας κοινωνίας. Ο δικός μας πολιτισμός εδώ στο δήμο Αχαρνών, δεν μπορεί να παρεκκλίνει από έναν τέτοιο κανόνα.

Απόδειξη είναι τα μνημεία που βρίσκονται εντός του εθνικού δρυμού και μαρτυρούν την άριστη σχέση από την αρχαιότητα των ανθρώπων με την ίδια τη φύση.

 

Η κα Χρυσούλα Παγώνα- Φωτιάδου είναι μέλος της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ και Έμπορος ζωοτροφών

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: