KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΑΧΑΡΝΕΣ

Καταγγελία της Ένωσης Γονέων Αχαρνών για λειτουργικά κενά σε σχολεία της πόλης

15/01/2014 11:02
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

enosi goneonΠαράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η Ένωση Συλλόγων γονέων Αχαρνών από κοινού με τους συλλόγους γονέων και εκπαιδευτικών Ανατολικής Αττικής στην διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, με αφορμή τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς που παρατηρούνται στα σχολεία. Μετά τις επαφές στο υπουργείο Παιδείας και την αρνητική απάντηση στην πρόσληψη συμπληρωματικών εκπαιδευτικών, η Ένωση Γονέων προέβη σε σχετική καταγγελία.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία βάλλεται ακόμη μια φορά. Στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα Παιδείας του τόπου μας, με βάση τα στοιχεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αν. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» και των Συλλόγων Γονέων 13 σχολικών μονάδων του δήμου μας, ήρθαν να προστεθούν το τελευταίο διάστημα τα λειτουργικά κενά των εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα οι συμπτύξεις τμημάτων αλλά και το κλείσιμο ολοήμερων τμημάτων σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία να αποτελούν μόνιμη πρακτική σε κάθε σχολείο, όταν κάποιος εκπαιδευτικός απουσιάζει.

Με αφορμή τις ανωτέρω ελλείψεις, την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας εκπροσώπων της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αχαρνών – Συλλόγων Γονέων και τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Αν. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ» στη Δ/ντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής κα Βασιλική Ξυθάλη.

Η απάντηση που λάβαμε ήταν ότι, με βάση την υπ’ αριθμ. 2/101726/2-12-2013 αρνητική εισήγηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προς την Δ/νση Προσλήψεων του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης που αφορά στο υπ’ αριθμ. 172385/Δ/13-11-2013 αίτημα του Υπουργείου Παιδείας, δεν εγκρίνονται συμπληρωματικές πιστώσεις για πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

H Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Αχαρνών:

  • Καταγγέλλει την απόφαση του υπουργείου να μην προσλάβει αναπληρωτές εκπαιδευτικούς
  • Αποφασίζει να προβεί σε παραστάσεις διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Δ/νση Π.Ε και Δ.Ε. Αττικής (Αν. Τσόχα 15-17-Αθήνα) την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου και ώρα 13:00 και εν συνεχεία την Τρίτη 21 Ιανουαρίου και ώρα 13:00 στο Υπουργείο Παιδείας (Α. Παπανδρέου 37-Μαρούσι)
  • Καλεί – την Δημοτική Αρχή, δια των εκπροσώπων της, να συμπαρασταθεί στον αγώνα της Ένωσης, των Συλλόγων Γονέων και των Εκπαιδευτικών και – τους Συλλόγους Γονέων σε επαγρύπνηση και επαφή με την Ένωση για συντονισμένη κοινή δράση και με τα ανώτερα όργανα του γονεϊκού κινήματος.

Ο Ρόλος μας επιβάλλει να αγωνιζόμαστε για τη Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΟΥΦΟΓΕΩΡΓΟΣ

Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΕΛΕΝΗ ΜΟΤΣΙΑ

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: