10.9 C
Athens
8 Δεκεμβρίου 2019
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΦΥΛΗ Ανοιχτή επιστολή Δημήτρη Μπουραΐμη στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη

Ανοιχτή επιστολή Δημήτρη Μπουραΐμη στον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη

- Advertisement -

 

- Advertisement -
- Advertisement -

 

ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

 

Άνω Λιόσια, 19/12/2017

 

 

Θέμα: «Δήμος Φυλής – Προϋπολογισμός 2018: πρώτος δήμος σε έργα σε όλη τη χώρα, πρώτος δήμος σε ψέματα σε όλη τη χώρα»

 

Κύριε Υπουργέ,

Ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας, τα μέλη της παράταξης ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ δεν παραβρεθήκαμε στο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18/12/2017 για τον Προϋπολογισμό του 2018. Ως ελάχιστη ένδειξη υποχρέωσης, σας καλούμε να παρέμβετε σε έναν από τους στρατηγικότερους δήμους της χώρας και της Δυτικής Αττικής, ελέγχοντας τη νομιμότητα των πράξεων της δημοτικής αρχής.

Θεωρώντας ότι δεν ενστερνίζεστε το δόγμα «ο επόμενος πληρώνει για τον προηγούμενο», παρακαλούμε να ελέγξετε πώς ένας δήμος που υπάγεται στη γενική κυβέρνηση μπορεί να δεσμεύει τις επόμενες 50 γενεές, διακανονίζοντας ανύπαρκτα χρέη 486 εκατομμυρίων ευρώ για 2.125 χρόνια και χρεοκοπώντας στο διηνεκές ένα δήμο, αφού η ετήσια τοκοφορία είναι 15 εκατομμύρια ετησίως. Προς διευκόλυνσή σας, παραθέτουμε σύντομο ιστορικό:

  • 2007: Ο δήμαρχος Χρήστος Παππούς παραλαμβάνει από τον απερχόμενο δήμαρχο Ευάγγελο Χριστοφιλάκη, υποχρεώσεις δημοτικών επιχειρήσεων 70 εκατομμυρίων ευρώ (χωρίς τόκους και ανατοκισμούς).
  • 2010: Ο δήμαρχος Δημήτρης Μπουραΐμης παραλαμβάνει, με επιφυλάξεις, από τον απερχόμενο δήμαρχο Χρήστο Παππού, υποχρεώσεις δημοτικών επιχειρήσεων 500 εκατομμυρίων ευρώ (συμπεριλαμβανομένων τόκων και ανατοκισμών).
  • 2014: Ο δήμαρχος Χρήστος Παππούς δεν παραλαμβάνει καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή, διακανονισμένες υποχρεώσεις ασφαλιστικών ταμείων και ΔΟΥ, και θετικό ταμείο 30 εκατομμύρια ευρώ.

Επίσης, παρακαλούμε να ελέγξετε πως μπορεί ένας δήμος που υπάγεται στη γενική κυβέρνηση – και έχει εισπράξει από 1/9/2014 έως σήμερα 150 εκατομμύρια ευρώ αντισταθμιστικά από τον ΕΔΣΝΑ, έχει δαπανήσει σε έργα, μελέτες, επιχορηγήσεις μέχρι σήμερα 20 εκατομμύρια, έχει κατά δήλωσή του αποθεματικό 28 εκατομμύρια, δεν έχει κάνει απολογισμό, ισολογισμό, δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος έτσι ώστε να γνωρίζουν όλοι οι δημότες που πήγαν τα υπόλοιπα 100 εκατομμύρια – να φέρνει προς ψήφιση τον 4ο Προϋπολογισμό.

Παρακαλούμε επίσης, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, να λάβετε υπόψη τις παρακάτω προτάσεις:

  • Να αποτρέψετε κάθε εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στο ΧΥΤΑ Φυλής – Άνω Λιοσίων και να οριστικοποιήσετε χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης του ΧΥΤΑ, στα πλαίσια του Συντάγματος και των νόμων (άπαξ δάσος, εσαεί δάσος). Επίσης, να δώσετε κατ΄ εξαίρεση τη δυνατότητα στο δήμο Φυλής να αναπτύξει εγκαταστάσεις αιολικής ενέργειας σε κατάλληλες τοποθεσίες εντός των διοικητικών ορίων, δημιουργώντας νέα έσοδα και απεμπλοκή από τα έσοδα των σκουπιδιών.
  • Να συμβάλλετε στην άμεση υλοποίηση του φορέα ΒΕΠΕ αλλά και στην επίσπευση – ολοκλήρωση του Γενικού Πολεοδομικού για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.
  • Να παρέμβετε στη διαδικασία εξυγίανσης του δήμου Φυλής (ο οποίος βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, αποκρύπτοντας την πραγματικότητα στον Προϋπολογισμό του 2018) και να υλοποιήσετε προγράμματα σχολικής στέγης μέσα στα πλαίσια της κοινωνικής ένταξης και συνοχής του πληθυσμού, όπως δηλώσατε κατά την τοποθέτησή σας στο 8ο Περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Δυτικής Αττικής.
  • Να δώσετε ουσιαστικές λύσεις στο πρόβλημα της παραβατικότητας στην περιοχή μας, καθώς γνωρίζετε ότι δεν αντιμετωπίζεται αποσπασματικά με επικοινωνιακές πράξεις, όπως δωρεές μηχανοκίνητου εξοπλισμού και κτιριακές εγκαταστάσεις στα τοπικά αστυνομικά τμήματα και στην ειδική υπηρεσία της αστυνομίας. Χρειάζεται ολοκληρωμένο σχέδιο που θα δημιουργήσει κλίμα εμπιστοσύνης και ασφάλειας και θα εμπεριέχει απογραφή – καταγραφή κατοίκων και δραστηριοτήτων, δημιουργία πλήρους απασχόλησης και αποτροπή κάθε παραβατικής συμπεριφοράς κ.α.

Κύριε Υπουργέ,

ένας δήμος όπως ο δήμος Φυλής έχει ανάγκη από την άμεση συνεργασία της πολιτείας αλλά και τη συνεργασία των δημοτών του, για να μπορέσει να αναπτυχθεί. Έχει, επίσης, ανάγκη από μια διοίκηση που θα αποτελεί τον κύριο βραχίονα της βασικής ηθικής πρόσδεσης των δημοτών της, οι οποίοι θα απορρίπτουν απολύτως τρία πράγματα: α) το δόγμα «πληρώνει ο επόμενος» β) κάθε πολιτική που εμπεριέχει το ψέμα γ) κάθε πολιτικό απατεώνα

 

Με εκτίμηση

Δημήτρης Μπουραΐμης

Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης

δήμου Φυλής

ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Τέσσερις Ηπειρώτες εναντίον του Συλλόγου Ηπειρωτών! Κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα, προτρέπουν μέλη να μην ψηφίσουν στις εκλογές

Μάρτυρες ενός υπόγειου πολέμου που φαίνεται πως έχει ξεσπάσει στα σπλάχνα του γίνεται τις τελευταίες ημέρες ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων....

«70 χρόνια ρεβεγιόν» από το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση με χριστουγεννιάτικο χρώμα διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων του Δήμου Αχαρνών. Στις 19:00 το Σάββατο...

Ξεκινά αύριο το μοναδικό Βιωματικό Χριστουγεννιάτικο χωριό του Paradise Park!

Τα ομορφότερα Χριστούγεννα περνούν από το μοναδικό Βιωματικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Paradise Park! Για άλλη μια χρονιά, από...

Θεόφιλος Αφουξενίδης:Μην αδικείτε άλλο τις Αχαρνές

Ανακοίνωση της παράταξης "Αχαρνές Αλλαγή Τώρα" σχετικά με τα αυξανόμενα κρούσματα εγκληματικότητας στο Δήμο Αχαρνών  Τι...
- Advertisment -