KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Ένα βήμα πιο κοντά στη μεταφορά του Α.Τ Αχαρνών στο κτίριο του 13ου γυμνασίου στην Αυλίζα

25/02/2014 16:50
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

13o ΑΥΛΙΖΑΣΘετικά εφανίζονται, πλέον, τα υπουργεία Παιδείας και Προστασίας του πολίτη στο ενδεχόμενο μεταφοράς του Αστυνομικού τμήματος Αχαρνών στο εγκαταλελειμένο 13ο γυμνάσιο, στη συνοικία της Αυλίζας. Αυτό έκανε γνωστό, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Βασίλη Οικονόμου, ο υφυπουργός Συμεών Κεδίκογλου.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Συγκεκριμένα, η αξιοποίηση του κτιρίου και η μετεγκατάσταση του Αστυνομικού τμήματος αποτελούσε πάγια διεκδίκηση των κατοίκων της περιοχής, καθώς και του συλλόγου κατά της Εγκληματικότητας και των Ναρκωτικών που ζητούσε μετ΄επιτάσεως να αποδοθεί το κτίριο στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και να στεγαστεί εκεί το Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών. Μετά την θετική αποδοχή της πρότασης από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια και τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ Αρβανιτόπουλο ο οποίος διά του Υφυπουργού κ Συμεών Κεδίκολγου, δήλωσε στη Βουλή ότι είναι θετικό σε αυτή την εξέλιξη.

Απομένει,πλέον, από το Δημοτικό Συμβούλιο να ολοκληρώσει το ταχύτερο δυνατό όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται.

Παράλληλα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτής Αττικής, Βασίλης Οικονόμου, λαμβάνοντας υπόψη ότι για τις ανάγκες στέγασης του αστυνομικού τμήματος Αχαρνών αρκεί η αξιοποίηση των δύο από τα τρία κτίρια, ζήτησε να εξετάσει το Υπουργείο Παιδείας τις δυνατότητες αξιοποίησης του τρίτου κτιρίου ως Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για τα παιδιά Ρομά. Το Υπουργείο Παιδείας εμφανίζεται θετικό και στη συγκεκριμένη πρόταση.  

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: