KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΑΧΑΡΝΕΣ

Προεκλογικά πάθη στη συζήτηση για την αποχέτευση στον Κόκκινο Μύλο

06/03/2014 11:19
3 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

apoxeteusi thrakomakedones customΜέσα σε έντονο προεκλογικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συζήτηση για την αποχέτευση ακαθάρτων στον Κόκκινο Μύλο, η οποία διοργανώθηκε από ομάδα πολιτών, δημοτικών συμβούλων της περιοχής και τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αντώνη Γάκη, ενώ συμμετείχαν καθηγητές από το Πάντειο Πανεπιστήμιο.Παρόντες στην εκδήλωση ήταν- σχεδόν- όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι οι οποίοι και μίλησαν για το μείζον πρόβλημα της περιοχής.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

 Α. Γάκης: Τρία βήματα για να πάρει το πράσινο φως

Ο υποψήφιος Περιφεριάρχης Αντώνης Γάκης, στην τοποθέτησή του, επισήμανε ότι πρόκειται για ένα έργο το οποίο είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί εφόσον αρχικά εγκριθεί η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, συγκληθεί η αρμόδια Οικονομική Επιτροπή η οποία θα εγκρίνει το ακριβές ποσό με το οποίο θα χρηματοδοτηθεί το έργο και αφού πάρει το “πράσινο φως” του περιφερειακού συμβουλίου.Παράλληλα αναφέρθηκε και στη δυνατότητα που μπορεί να υπάρξει για τη δημιουργία στην περιοχή Χαμόμηλο ενός πρότυπου κέντρου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης στο πλαίσιο της αστικής ανάπλασης ενώ ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν και η πρόταση για την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων.
Αναφορικά με την έγκριση της χρηματοδότησης του έργου της αποχέτευσης  ακαθάρτων ο κ. Γάκης ανέφερε πως πρώτο βήμα θα πρέπει να αποτελέσει η έγκριση για αλλαγή του τεχνικού έργου. “Υπάρχει η δυνατότητα,  η μελέτη να γίνει δωρεάν εφόσον υπάρχει η τεχνογνωσία από την πλευρά μας”, υπογράμμισε ο υποψήφιος περιφερειάρχης.

Δήμαρχος Αχαρνών: Σωτήρης Ντούρος

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αχαρνών υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα έργο το οποιο απασχολεί, από την αρχή της θητείας της τη δημοτική αρχή, ανακοινώνοντας τη χρηματοδότηση του με 1 εκ. ευρώ μέσω της Περιφέρειας.

Παναγιώτης Πολυμενέας

Ως εκπρόσωπος της παράταξης “ΑχαρΝΑΙ Ενεργοί Πολίτες” ο δημοτικός σύμβουλος Π. Πολυμενέας εξέφρασε  τις ενστάσεις του για τα όσα ανέφερε ο δήμαρχος ενώ αναγνώρισε το γεγονός ότι η μελέτη εγκρίθηκε από τη σημερινή δημοτική αρχή. “Ακούσαμε για έργα που έχουν γίνει και που -θα γίνουν-. Δυστυχώς αυτό που καταλαβαίνω εγώ από τα όσα άκουσα είναι ότι ορισμένοι λένε ξαναψηφίστε με για να κάνω ότι δεν έκανα στην περασμένη θητεία μου. Για εμάς η αποχέτευση στον Κόκκινο Μύλο είναι προτεραιότητα και αυτή είναι η αλήθεια. Πράγματι η μελέτη εγκρίθηκε από τη σημερινή δημοτική αρχή αλλά δεν υπήρχε η βούληση να πραγματοποιηθεί”. Ο κ. Κασσαβός σε δελτίο τύπου που απέστειλε μετά το πέρας της συγκέντρωσης χαρακτήρισε από πλευράς του ως “προεκλογικό πυροτέχνημα” την ανακοίνωση του δημάρχου για την εκταμίευση 1 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια.

 Σπύρος Βρεττός

Ο υποψήφιος δήμαρχος  Σπύρος Βρεττός ανέφερε ότι το έργο πρέπει να χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια καθώς τίθεται θέμα υγιεινής των κατοίκων της περιοχής. Ο ίδιος δήλωσε στη διάθεση των συναδέλφων του προκειμένου να διεκδικήσουν αυτά που οι κάτοικοι δικαιούνται ενώ κλείνοντας εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η εκταμίευση των χρημάτων θα γίνει όπως κι αν έχει.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: