11.4 C
Athens
4 Απριλίου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ Γ. Κουλόγιαννης:«Όλοι πρέπει να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί....

Γ. Κουλόγιαννης:«Όλοι πρέπει να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί. Από μόνη της η Αστυνομία δεν αρκεί»

- Advertisement -

Η μη εφαρμογή των μέτρων κατά της παραβατικότητας στις Αχαρνές, η έλλειψη πολιτικής βούλησης να λυθεί το πρόβλημα καθώς και η παθητική στάση των πολιτών αποτελούν κάποιους από τους λόγους συντήρησης αυτού του νοσηρού φαινομένου, όπως τονίζει στη Δ.Ο ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου κατά της Εγκληματικότητας και των Ναρκωτικών Δ.Αχαρνών, Γιώργος Κουλόγιαννης.

Συνέντευξη:

- Advertisement -
- Advertisement -

Κύριε Κουλόγιαννη, τι πρέπει να περιμένουμε για το 2018 στον τομέα πρόληψης εγκληματικότητας και παραβατικότητας, στον δήμο Αχαρνών;

Έχω τονίσει κατ΄ επανάληψη και στο παρελθόν ότι η πρόληψη για την εγκληματικότητα-παραβατικότητα στο Δήμο μας δεν απαιτεί μόνο την επιβολή της τάξης μέσω της ΕΛΑΣ, αλλά χρειάζεται ένας συνδυασμός σημαντικών και άμεσων πρωτοβουλιών με απτά αποτελέσματα από Υπουργεία, όπως Δικαιοσύνης, ΠΡΟ.ΠΟ., Εργασίας, Υγείας.

Επιπλέον, πρόληψη για μένα εννοείται και η ενεργή συμμετοχή της Δημοτικής Αρχής, θέτοντας στη πραγματική του διάσταση το Συμβούλιο Παραβατικότητας του Δήμου, και επιπλέον η συμμετοχή όλων των παρατάξεων και των διαφόρων φορέων της πόλης που θέλουν και μπορούν να συμμετέχουν-προσφέρουν. Η συμβολή των αιρετών της πόλης, του Δημάρχου, του Συμβουλίου Παραβατικότητας  και των φορέων, έχει ως σκοπό την συνεχόμενη πίεση στην κεντρική εξουσία προκειμένου να κάνει πράξη τις προτάσεις που έχουν αναγγελθεί, τους στόχους που δεν έχουν εκπληρωθεί, τα σχέδια που δεν έχουν εφαρμοστεί με στόχο την εξάλειψη, σιγά σιγά, και το τονίζω αυτό, της παραβατικότητας από το δήμο. Αλήθεια, οι Βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής και ιδιαίτερα της συγκυβέρνησης τι κάνουν;; Όλοι πρέπει να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί.

Έχουν γίνει βήματα βελτίωσης ή οι υποσχέσεις διήρκησαν για λίγο και στη συνέχεια ατόνησαν;

Η εφαρμογή του εγχειρήματος ενάντια στην εγκληματικότητα επιβάλλεται εδώ και 6 μήνες με τα πρώτα αποτελέσματα να γίνονται εμφανή σε κάποιες περιοχές ενώ σε άλλες όχι τόσο. Πάντως, πρέπει να ομολογήσουμε ότι, μετά τον άδικο θάνατο του μικρού  Μάριου και για 3 μήνες τα αποτελέσματα της ΕΛΑΣ ως προς την καθημερινότητα μας ήταν πολύ ικανοποιητικά.

Στη συνέχεια δεν ατόνησε, απλά άρχισε και η «απέναντι πλευρά» να μετρά τις δυνάμεις της ώστε να επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς.

Η καθημερινότητα δείχνει ότι υποθέσεις, όπου αντιμετωπίζονται με τη δέουσα προσοχή, επιμονή, βούληση, αποφασιστικότητα και σθένος, δημιουργούν τις προϋποθέσεις να υπάρξει σημαντικότατο έργο για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, στη διασφάλιση της τάξης και ασφάλειας των πολιτών, δείχνοντας εμπιστοσύνη στους θεσμούς, που πολλές φορές αμφισβητούνται και όχι αδίκως.

Ο Σύλλογος και εγώ προσωπικά  στηρίζουμε την προσπάθεια της ΕΛ.ΑΣ, για επιβολή του νόμου, με μόνιμη παρουσία στις περιοχές, ώστε να εδραιωθεί το αίσθημα ασφάλειας και να απαλειφθούν οι φόβοι των πολιτών για επιστροφή σε εποχή τρομοκρατίας (μέσω ηχορύπανσης-πυροβολισμών) και απομόνωσής τους στα σπίτια (λόγω της κινητικότητας ναρκομανών).

Θέλει ακόμα πολύ δουλειά, η εγκληματικότητα καλά κρατεί σε πολλές περιοχές, αλλά πρέπει να το τονίσουμε, από μόνη της η Αστυνομία δεν αρκεί.

Από την πλευρά σας, ως σύλλογος τι στόχους έχετε θέσει για το νέο έτος και τι περιμένετε να υλοποιηθεί;

Για μας δεν έχει τελειώσει τίποτα, και έτσι εδώ και 6 χρόνια επικαιροποιούμε τους στόχους μας, προσπαθούμε, αγωνιζόμαστε, πιέζουμε για να ενεργοποιήσουμε-αφυπνίσουμε με τις προτάσεις μας και τις έμπρακτες πρωτοβουλίες μας, όλους και όλα, τον Δήμαρχο, τις Δημοτικές Παρατάξεις, τους βουλευτές, τους πολίτες και κυρίως την Κεντρική Εξουσία.

Όλα, όμως, λειτουργούν βασανιστικά αργά για να μη λυθεί ποτέ και τίποτα.

Ενδεικτικά σας αναφέρω κάποιους στόχους:

  • Η μεταφορά αστυνομικών υπηρεσιών στο λεηλατημένο και κατεστραμμένο γυμνάσιο της Αυλίζας
  • Η τροποποίηση του χαρακτηρισμού της «ηχορύπανσης» από πταίσμα σε πλημμέλημα.
  • Η αδιάλειπτη αστυνόμευση σε καθημερινή βάση στις «εισόδους» και στους δρόμους των περιοχών όπου γίνεται η εμπορία, διακίνηση και χρήση των ναρκωτικών.
  • Η καταγραφή προβλημάτων και η κατάθεση προτάσεων που αφορούν τους Ρομά και άλλες μειονότητες, σε όλα τα κόμματα και φυσικά στην Κυβέρνηση.

  Έχετε δώσει αγώνα για το θέμα της ηχορύπανσης και “κυνηγάτε” τη νομοθετική ρύθμιση του ζητήματος. Που βρίσκεται το θέμα σήμερα;

Δεν είναι μόνο η νομοθετική ρύθμιση για το θέμα της ηχορύπανσης που έχει βαλτώσει απαράδεχτα στο Υπ. Δικ. εδώ και 3 χρόνια, αλλά και ότι αφορά την  οπλοκατοχή, οπλοχρησία, το Νόμο Παρασκευόπουλου. Ως Σύλλογος έχουμε επισκεφθεί 6 φορές το Υπουργείο Δικαιοσύνης από το 2015, έχουμε συμμετάσχει σε 2 συσκέψεις με νομικές προτάσεις και με τον Δήμαρχο Κορωπίου , που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα στο Δήμο του, με τελικό αποτέλεσμα, να μη σας κουράζω, ένα Τίποτα.

Τι πιστεύετε πως φταίει και οι δράσεις κατά της εγκληματικότητας δεν είναι συνεχείς, διαρκείς και με τα αποτελέσματα που όλοι περιμένουμε. Για παράδειγμα, ενώ γνωρίζουμε ότι υπάρχουν σημεία παραβατικότητας στην πόλη δεν γίνονται ενέργειες εξάλειψής τους.

1) Οι ισχύοντες νόμοι δεν βοηθούν την ΕΛΑΣ, που συλλαμβάνουν «ένα χωριό» από κακοποιούς και την άλλη μέρα αποφυλακίζεται «μια πόλη» από αυτούς.

2) Δεν υπάρχει η πολιτική βούληση και εντολή να καθαρίσουν και να λύσουν το πρόβλημα, παρά μόνο συντηρούν μια άτυπη «ισορροπία» μεταξύ των όμορων Δήμων.

3) Η ανοχή των πολιτών που δεν συνεργάζονται με τις αρχές, ή γιατί φοβούνται ή γιατί απαξιούν το όλο σύστημα που γυρνάει μπούμερανγκ στην καθημερινότητα μας.

Λόγω της εμπειρίας μας τα τελευταία 6 χρόνια για το συγκεκριμένο θέμα, θεωρώ ότι η ανικανότητα του ελληνικού κράτους και των αποφάσεων του μας οδήγησε σε αυτήν την άθλια κατάσταση.

Αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους που υπάρχουν τόσοι θύλακες παραβατικότητας, στην «πίσω αυλή» της Αθήνας, στο Δήμο μας και εν γένει στη Δυτική Αττική.

Πιστεύω ότι, υποχρέωση όλων των πολιτών του Λεκανοπεδίου είναι η ιστορική συνέχεια και συνέπεια του Δήμου μας, οι οποίοι καλά βολεμένοι στα σπίτια τους, παρακολουθούν αδιάφορα τα δρώμενα της εγκληματικότητας, που απειλούν τους συμπολίτες τους στο παρακείμενο Δήμο.

Πρωτίστως όμως, υποχρέωση έχουν οι Δημότες της πόλης μας, κάνοντας παρέμβαση στα κοινά ως ενεργοί πολίτες, ώστε να αλλάξουν την μοίρα του τόπου τους.

Τέλος, απευθύνουμε έκκληση στην κεντρική εξουσία να επιληφθεί και να δώσει λύσεις, διότι τυχόν αποτυχία θα έχει ολέθριες συνέπειες για την περιοχή του Δήμου Αχαρνών και τους κατοίκους της.

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -