KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

HOT STORY

“Λουκέτο” την Παρασκευή στο υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας στο Ζεφύρι

19/03/2018 09:19
Ανανεώθηκε 19/03/2018 09:26
3 '
Εθνική τράπεζα
ASDAASDA
ΕΛΤΑΕΛΤΑ

Στο χρονικό του προαναγγελθέντος κλεισίματος στο υποκατάστημα του Ζεφυρίου προχωρά, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η διοίκηση της Εθνικής τράπεζας, στο πλαίσιο υλοποίησης του σχεδίου αναδιάρθρωσης. Η κοινωνία του Ζεφυρίου είναι ανάστατη, κάτοικοι και φορείς ζητούν να παραμείνει, ωστόσο είναι απορίας άξιον πως πιάστηκε για άλλη μια φορά στον “ύπνο” η διοίκηση του δήμου Φυλής, καθώς υπήρχαν πληροφορίες για το κλείσιμό του εδώ και πολύ καιρό.

TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Είναι η δεύτερη φορά μέσα στα τέσσερα χρόνια της διοίκησης Παππού που η διοίκηση της Εθνικής αποφασίζει να βάλει λουκέτο στο υποκατάστημα του Ζεφυρίου και, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, αυτή θα είναι οριστική και αμετάκλητη ενώ την ερχόμενη Παρασκευή θα ξεκινήσει η μετακόμιση. Η πρώτη φορά ήταν τον Οκτώβριο του 2016, οπότε και πάλι η δημοτική αρχή είχε φανεί να μη γνωρίζει τίποτα για το κλείσιμο και ενημερώθηκε από το δημοσίευμα της ΔΥΤΙΚΗΣ ΟΧΘΗΣ (δείτε ΕΔΩ). Η αντίδραση του δήμου έφερε τότε αποτέλεσμα, καθώς υπήρχε το σημαντικό επιχείρημα ότι καταθέσεις, μισθοδοσία και όλες οι συναλλαγές βρίσκονταν στην Εθνική τράπεζα. Από τη στιγμή που όλα αυτά αποσύρθηκαν και πήγαν στη Eurobank, η όποια πίεση της δημοτικής αρχής σήμερα προφανώς και καθίσταται ανίσχυρη.

HLEKTROFOTISTIKH

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σε ανάλογη ενέργεια είχε επιχειρήσει να προβεί η διοίκηση της Εθνικής και το 2011, ασκώντας πιέσεις στον τότε δήμαρχο Δημήτρη Μπουραΐμη. Μάλιστα, το σχέδιο των συγχωνεύσεων και καταργήσεων που βρισκόταν στα συρτάρια της τράπεζας ήταν να φύγει και το υποκατάστημα από τα Άνω Λιόσια – για το Ζεφύρι ήταν δεδομένο. Ύστερα, ωστόσο, από αλλεπάλληλες επαφές τόσο του κ. Μπουραΐμη, όσο και του Γιώργου Ραφτέλη, τα στελέχη της τράπεζας πείστηκαν να διατηρήσουν και τα δυο υποκαταστήματα. Παράλληλα, με ενέργειες του πρώην δημάρχου καθυστέρησε αρκετά και η (εκφρασμένη) πρόθεση της Εθνικής να μεταφερθεί, τουλάχιστον, το υποκατάστημα στη λεωφόρο Φυλής, όπως και να φύγουν τα υποκαταστήματα των υπόλοιπων τραπεζών (τράπεζα Πειραιώς, Αγροτική) από την πλατεία, αφού κάτι τέτοιο θα σήμαινε σταδιακό μαρασμό του κέντρου της πόλης.

Σήμερα, Πειραιώς και Αγροτική έχουν φύγει από την κεντρική πλατεία και την πλατεία Μητροπόλεως αντίστοιχα και έχουν μεταφερθεί στη Φυλής, η Alpha Bank έχει κλείσει και οι πελάτες εξυπηρετούνται από το υποκατάστημα του Καματερού και τώρα φεύγει και η Εθνική από το Ζεφύρι, γεγονός που πλήττει καίρια ηλικιωμένους και δημότες που δεν έχουν κάποιο μέσο προκειμένου να μεταβαίνουν για τις συναλλαγές τους στα ‘Ανω Λιόσια.

Να σημειωθεί, ότι, χθες Κυριακή, πραγματοποιήθηκε συνέλευση στο δημαρχείο Ζεφυρίου (η οποία ωστόσο δεν ανακοινώθηκε στα μέσα ενημέρωσης προκειμένου να δοθεί η μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα) με δημοτικούς, τοπικούς συμβούλους και φορείς της πόλης και εξεδόθη ψήφισμα διαμαρτυρίας.

Διαβάστε ΕΔΩ το ψήφισμα

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: