KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Καλά ξεκίνησε η μέρα...

HOT STORY

Τέλος η Εθνική τράπεζα από το Ζεφύρι. Φόρτωσαν σήμερα τις τελευταίες κούτες

22/03/2018 10:48
Ανανεώθηκε 23/03/2018 07:22
2 '
Εθνική τράπεζα, Ζεφύρι, υποκατάστημα
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Τα τελευταία αρχεία, μαζί με το χρηματοκιβώτιο, άδειασαν σήμερα οι υπάλληλοι από το υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας στο Ζεφύρι, το οποίο απομακρύνεται από την περιοχή δημιουργώντας πολλά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των κατοίκων. Την ίδια ώρα, η δημοτική αρχή Φυλής φαίνεται πως έριξε “λευκή” πετσέτα στη διαπραγμάτευση, αφού δεν προχώρησε σήμερα – ούτε για την “τιμή των όπλων” – στην προαναγγελθείσα συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Ο τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα των αποχωρήσεων βασικών υπηρεσιών μπήκε σήμερα στο Ζεφύρι, οι πολίτες του οποίου μετρούν βήματα συνεχούς υποβάθμισης. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και η αποστέωση του δημαρχείου από υπηρεσίες ήταν η αρχή ενώ κερασάκι στην τούρτα αποτέλεσε η απομάκρυνση της Εθνικής τράπεζας, η οποία μπορεί να μην αποτελούσε εδώ και καιρό κανονικό υποκατάστημα αλλά εξυπηρετούσε με ένα ταμείο και έναν υπάλληλο τους κατοίκους και, κυρίως, τους ηλικιωμένους και εκείνους που δεν είχαν όχημα να μετακινηθούν. Για λίγο καιρό ακόμα, πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, θα λειτουργεί το ΑΤΜ έξω το κατάστημα.

Υπήρξαν και άλλες φορές στο παρελθόν που η διοίκηση της Εθνικής επιχείρησε να προχωρήσει στο κλείσιμο του υποκαταστήματος, επικαλούμενη λόγους αναδιάρθρωσης, αλλά οι καταθέσεις του δήμου και τα, διόλου ευκαταφρόνητα, ποσά από τη μισθοδοσία των υπαλλήλων λειτουργούσαν πάντα ως μοχλός πίεσης εκ μέρους της εκάστοτε δημοτικής αρχής. Στην παρούσα φάση, που οι καταθέσεις του δήμου έχουν μεταφερθεί στην Eurobank, ήταν αυτονόητο ότι και ο μοχλός πίεσης εξέλιπε και η απόφαση για το λουκέτο θα ήταν οριστική.

Παράλληλα, η διοίκηση του δήμου Φυλής (διαμέσου και των τοπικών εκπροσώπων της) φάνηκε να πιάνεται στον “ύπνο”, αφού έμαθε για το κλείσιμο όταν πια ήταν τετελεσμένο γεγονός ενώ και οι αντιδράσεις της ήταν “χλιαρές”. Ενδεικτική ήταν η απουσία ουσιαστικών κινητοποιήσεων (η συγκέντρωση της Δευτέρας έξω από την τράπεζα μετρούσε περίπου 40 άτομα, εκ των οποίων τα 20 ήταν δημοτικοί, τοπικοί σύμβουλοι και παρατρεχάμενοι) για ένα τόσο σημαντικό γεγονός για την πόλη αλλά και η σημερινή ματαίωση της προαναγγελθείσας συγκέντρωσης.

‘Ισως γιατί η απόφαση ήταν πράγματι αμετάκλητη και δεν υπήρχε κανένα περιθώριο ελιγμών. Όπως και να έχει, πάντως, κοινή είναι η εκτίμηση ότι η δημοτική αρχή έριξε “λευκή” πετσέτα στο θέμα της απομάκρυνσης της Εθνικής, την ίδια ώρα που οι κάτοικοι του Ζεφυρίου βλέπουν το πουλόβερ της ανάπτυξης να ξηλώνεται.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: