KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την Πρωτομαγιά παλεύουμε όλοι μαζί για να χτίσουμε μια Ελλάδα δυνατή. Άρθρο του Παντελή Ασπραδάκη

28/04/2010 10:44
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Εργατική πρωτομαγιά είναι για όλους μας μια ημέρα έντονων αναμνήσεων. Μια μέρα θύμησης των αγώνων και των θυσιών που έκαναν ήρωες εργάτες πριν πάνω από 100 χρόνια ώστε να απολαμβάνουμε σήμερα εμείς όλα όσα κατόρθωσαν με τους κόπους και τις θυσίες τους.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Χάρη σε αυτούς τους αγώνες έχουν θεμελιωθεί βασικά εργασιακά δικαιώματα, όπως το 8ωρο και η Κυριακάτικη αργία. Στις περισσότερες χώρες του κόσμου τιμούν κάθε χρόνο τους μόχθους που έδωσαν οι εργάτες για έναν κόσμο χωρίς φτώχια, καταπίεση και πόλεμο. Πολέμησαν για να εξασφαλίσουν τα ιδεώδη τους, τα οποία εμείς τώρα προσπαθούμε να διαφυλάξουμε με σκληρούς αγώνες.

Φέτος, η Πρωτομαγιά συμπίπτει με μια από τις πιο κρίσιμες περιόδους για την πατρίδα μας. Η δύσκολη οικονομική συγκυρία είναι πραγματικότητα τόσο για την χώρα μας όσο και παγκοσμίως και μεγάλο στοίχημα για την Ελλάδα είναι να ξεπεράσει τους κινδύνους και την ανασφάλεια και να πραγματοποιήσει τις προσδοκίες κάθε πολίτη.

Αυτή την Πρωτομαγιά παλεύουμε όλοι μαζί για να χτίσουμε μια Ελλάδα δυνατή και είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι σε αυτό τον κοινό αγώνα ώστε οι θυσίες του κάθε Έλληνα πολίτη να πιάσουν τόπο. Με ομοψυχία, κοινωνική και πολιτική συναίνεση, αγάπη για την πατρίδα και ενδιαφέρον για το μέλλον των παιδιών μας, ύστερα από αρκετά χρόνια θα θυμόμαστε αυτή την Πρωτομαγιά ως μια περίοδο δύσκολη μεν, αλλά και ως την αρχή της μεγάλης προσπάθειας για την Ελλάδα της ανάπτυξης και της δημιουργίας.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: