KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Τοπίο στην ομίχλη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Να ενισχυθεί το ελληνικό εμπόριο μέσω ΕΣΠΑ, ζητά ο Μάκης Βορίδης

06/08/2010 20:05
1 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Ερώτηση σχετικά τις προθέσεις τις κυβέρνησης για την ενίσχυση του ελληνικού εμπορίου μέσω του ΕΣΠΑ, κατέθεσε ο βουλευτής Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ. Μάκης Βορίδης. Όπως τονίζει ο κ. Βορίδης, σε πρόσφατη επιστολή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου προς την αρμόδια Υπουργό, θίγεται το ζήτημα της περαιτέρω ενίσχυσης των εμπορικών επιχειρήσεων, μέσω του προγράμματος του ΕΣΠΑ.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της επιστολής, το πρόγραμμα ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται ειδικά στους τομείς Μεταποίησης- Τουρισμού- Εμπορίου- Υπηρεσιών στο πλαίσιο των ΠΕΠ («1η Δράση ενίσχυσης ΜΜΕ») συνολικού προϋπολογισμού 1.050 εκ. ευρώ που προκηρύχθηκε από το τότε Υπουργείο Ανάπτυξης, περιεκόπη δραστικά κατά 50%, τον Δεκέμβριο του 2009.

Το επιχείρημα του «περιορισμένου ενδιαφέροντος» συμμετοχής του επιχειρηματικού κόσμου σε αυτό, διαψεύστηκε στη συνέχεια, αφού οι υποβολές των επενδυτικών προτάσεων ξεπέρασαν τις 43.750. Κατά τις πληροφορίες που περιέχονται στην επιστολή, η ευκαιρία για χρηματοδότηση έχει οριστικά κλείσει για πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Περιφέρειας, λόγω της διαμόρφωσης της βάσης αξιολόγησης σε πολύ υψηλά επίπεδα. Παρά ταύτα, την ίδια στιγμή που απορρίπτονται χιλιάδες βιώσιμες επιχειρήσεις, προκηρύσσεται νέο πρόγραμμα ενίσχυσης των μεταποιητικών μονάδων, συνολικού ποσού 200 εκατ. ευρώ.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: