KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΕΛΛΑΔΑ

Μέλη επικίνδυνης συμμορίας με έδρα τη Δυτική Αττική οι ληστές που πυροβόλησαν τον 52χρονο επιχειρηματία στην Κηφισιά

05/04/2018 10:28
Ανανεώθηκε 05/04/2018 10:30
2 '
δολοφονία, 36χρονος, Βαρυμπόμπη
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Μέλη επικίνδυνης συμμορίας με έδρα τη Δυτική Αττική που εισβάλλουν σε πολυτελή σπίτια στα βόρεια και νότια προάστια είναι, σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, οι ληστές που μπήκαν στο σπίτι του 52χρονου επιχειρηματία στην Κηφισιά και τον πυροβόλησαν εξ΄ επαφής, επειδή αντιστάθηκε.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Πρόκειται για πέντε άτομα, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά που μπαίνουν στα σπίτια, κρατούν ομήρους τους ενοίκους και τους βασανίζουν μέχρι να αποαλύψουν πού έχουν χρήματα και κοσμήματα.  Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως τα βασικά μέλη της συμμορίας βρίσκονται έγκλειστα στη φυλακή και οι ληστείες γίνονται από περιφερειακά μέλη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ., τα μέλη της συμμορίας εντοπίζουν τους στόχους τους στην παραλιακή λεωφόρο στα νότια προάστια και στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας κοντά στα βόρεια προάστια, όπου εντοπίζουν τους στόχους τους.

Οι αστυνομικοί ερευνούν 6 υποθέσεις με κοινά χαρακτηριστικά δράσης:

  • Στις 11 Μαρτίου 2018 στην οδό Λυτούς στη Βουλιαγμένη. Μια 43χρονη δικηγόρος γύριζε από διασκέδαση. Λίγα λεπτά αφότου είχε μπει στο σπίτι, στις 06:00 το πρωί, οι ληστές έσπασαν την πόρτα και εισέβαλαν στο εσωτερικό του. Με την απειλή όπλου την ακινητοποίησαν και την πίεσαν να τους αποκαλύψει πού είχε χρήματα. Έφυγαν με λεία 10.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα σημαντικής αξίας.
  • Στις 29 Μαρτίου, στις 03:00 τα ξημερώματα, τρεις ένοπλοι εισέβαλαν σε μονοκατοικία 54χρονης στην Γλυφάδα. Με την απειλή πιστολιών ακινητοποίησαν την ίδια, την οικιακή βοηθό και τις δύο κόρες της. Την ανάγκασαν να ανοίξει το χρηματοκιβώτιο, από το οποίο, σύμφωνα με την καταγγελία, άρπαξαν 250.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα η αξία των οποίων υπερβαίνει τα 4.000.000 ευρώ.
  •  Στις 30 Μαρτίου, στις 04:30 τα ξημερώματα, σημειώνεται ένοπλη ληστεία στο σπίτι του γνωστού τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή στη Βουλιαγμένη. Δύο ένοπλοι μπήκαν στην 3ώροφη μεζονέτα, παραβιάζοντας μπαλκονόπορτα του ισογείου της κατοικίας που βρίσκεται στην οδό Θησέως. Ακινητοποίησαν τις δύο οικιακές βοηθούς, από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, που βρίσκονταν στο ισόγειο. Αρπαξαν περίπου 1.000 ευρώ που ανήκαν στις οικιακές βοηθούς και στη συνέχεια ανέβηκαν στους επάνω ορόφους και πήραν πανάκριβα ρολόγια από την προσωπική συλλογή του τραγουδιστή.
  • Οι Αρχές εξετάζουν και άλλες τρεις περιπτώσεις ληστειών σε σπίτια επιχειρηματιών και βιοτέχνη, στην Κηφισιά και την Εκάλη.
MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: