KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΑΧΑΡΝΕΣ

Παραδοσιακό,νεανικό και πετυχημένο το Πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής

13/04/2018 16:00
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Παραδοσιακό, νεανικό, εντυπωσιακό, πετυχημένο. Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο αλλά το πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής στο δήμο Αχαρνών τα “παντρεύει” όλα. Οι δύο πρώτες ημέρες του  απέδειξαν ότι αποτελεί διαχρονικά ένα από τα “δυνατά¨χαρτιά του δήμου, καθώς συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών και καλλιτεχνών. Τόσο εμπορικά όσο και πολιτιστικά, το Πανηγύρι των Αχαρνών, είναι μια τονωτική ένωση για την πόλη και της προσδίδει χαρακτηριστικά εξωστρέφειας.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Ποια είναι,όμως, εκείνα τα χαρακτηριστικά που κάνουν το Πανηγύρι μοναδικό; Προφανώς η εμπλοκή τόσων ανθρώπων, συλλόγων και φορέων. Εκδηλώσεις, χορευτικά, ψυχαγωγία, πολιτισμός όλα μαζί τροφοδοτούν την επιτυχία του.

Επίσης, ο δήμος και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη. Η προετοιμασία είναι μεγάλη και επιχειρεί να ικανοποιήσει όλα τα γούστα, τις τάσεις και τα ακούσματα.

 

Έτσι και στο φετινό πανηγύρι κυρίαρχο ρόλο παίζει η παράδοση. Οι παραδοσιακοί – πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής χόρεψαν και αναβίωσαν έθιμα των περιοχών της χώρας. Τις εκδηλώσεις άνοιξε ο Σύλλογος Αγ. Κωνσταντίνου Άνω Αχαρνών με τους μικρούς και μεγάλους χορευτές του, υπό τις οδηγίες του χοροδιδάσκαλου Παναγιώτη Μαράτση. Στη συνέχεια στην κεντρική εξέδρα ανέβηκε το χορευτικό του Συλλόγου Πελοποννησίων Αχαρνών “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης” και το τμήμα παραδοσιακών χορών του Δήμου.

Τη δεύτερη μέρα, τη σκυτάλη πήραν, οι  σύλλογοι Κρητών, Παραδοσιακή Αναβίωση – Αχαρναϊκή Κληρονομιά, Εύξεινος Λέσχη Αχαρνών & Αττικής “ο Καπετάν Ευκλείδης” και ο Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος “O Κόκκινος Μύλος”.

 

Η Ορχήστρα της ΔΗΚΕΑ

Μια από τις κορυφαίες στιγμές του φετινού πανηγυριού ήταν η εμφάνιση της Ορχήστρας της ΔΗΚΕΑ σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική Αχαρνών. Τρεις καλλιτέχνες από τα “σπλάχνα” της ΔΗΚΕΑ, οι Νίκος Μπουρνέλης, Μαρίνα Μανωλάκου και Μελίνα Τσάτσα ερμήνευσαν γνωστά ελληνικά τραγούδια και με τις φωνές τους “ταξίδεψαν” το κοινό.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της βράβευσης του επί 15ετίας μαέστρου της Φιλαρμονικής του δήμου, Αντώνη Αρμπατζάκη από τον Δήμαρχο Γιάννη Κασσαβό και την Πρόεδρο της ΔΗΚΕΑ Μαρία Ναυροζίδου για την πολυετή και πολύτιμη προσφορά του στα πολιτιστικά και μουσικά δρώμενα του τόπου.

Γιώργος Τσαλίκης και Δημήτρης Γιώτης

Το “σώσε” έγινε τη 2η μέρα του πανηγυριού με την εμφάνιση του Γιώργου Τσαλίκη και του συντοπίτη μας Δημήτρη Γιώτη. Οι δύο τραγουδιστές ξεσήκωσαν τον κόσμο που είχε μαζευτεί στην Κεντρική Πλατεία Αχαρνών.

Ο Γιώργος Τσαλίκης απογείωσε τη διασκέδαση στην Κεντρική Πλατεία Αχαρνών και κατενθουσίασε μικρούς και μεγάλους.

 

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: