KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI
Out Loud:
Πίστευε και ερεύνα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θα χορηγηθεί μαθητικό πάσο και στους μαθητές των ΕΠΑΛ άνω των 18 ετών

27/01/2012 11:42
2 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Ευη ΧριστοφιλοπουλουΝομοθετικές αλλαγές προκειμένου να επιτραπεί και στους ανέργους να φοιτούν στα νυχτερινά επαγγελματικά Λύκεια, εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, ανακοίνωσε σήμερα στη Βουλή η υφυπουργός Εύη Χριστοφιλοπούλου.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλη, για την πρόσβαση των μαθητών στα μαζικά μέσα μεταφοράς, η κ. Χριστοφιλοπούλου ανέφερε πως το υπουργείο εξετάζει και το ενδεχόμενο να θεσπιστεί δωρεάν μετακίνηση με τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες για όσους μαθητές των ΕΠΑΛ έχουν ανέργους γονείς, ενώ μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα έχει υπογραφεί η σύμβαση του υπουργείου Παιδείας με τον ΟΑΣΑ, με την οποία θα ρυθμιστεί το πρόβλημα της έκδοσης μαθητικής ταυτότητας (πάσου) για τους μαθητές των ΕΠΑΛ που έχουν ξεπεράσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Η υφυπουργός Παιδείας, τέλος, υποσχέθηκε να υπογραφεί σύμβαση του υπουργείου Παιδείας με τα ΚΤΕΛ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ώστε να καλυφθούν και οι ανάγκες μετακίνησης των φοιτητών και στην υπόλοιπη Ελλάδα, πλην της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Από πλευράς της, η Λιάνα Κανέλη επεσήμανε αναπτύσσοντας την ερώτησή της, πως οι ενήλικες μαθητές των ΕΠΑΛ στερούνται πάσου και παρατήρησε πως «το μαθητικό εισιτήριο δεν είναι φιλανθρωπία της Πολιτείας».

Κάλεσε, επίσης, την κυβέρνηση να θεσπιστεί η επί δίωρο τουλάχιστον, δωρεάν μετακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς το πρωί, «για τους εργαζόμενους ή όσους ψάχνουν για δουλειά». «Με μισθούς 500 ευρώ, η έλλειψη δωρεάν εισιτηρίου ισοδυναμεί με έλλειψη τροφής απ’ το στομάχι» παρατήρησε, μεταξύ άλλων, η βουλευτής του ΚΚΕ.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: