11.4 C
Athens
31 Μαΐου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ Έτοιμο το πρόγραμμα της δημοτικής παράταξης «ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ» Αχαρνών. Οι βασικοί πυλώνες...

Έτοιμο το πρόγραμμα της δημοτικής παράταξης «ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΗ» Αχαρνών. Οι βασικοί πυλώνες για την ανάπτυξη της πόλης

- Advertisement -

 Το πρόγραμμά της,  νωρίτερα  από κάθε άλλη παράταξη των Αχαρνών. παρουσιάζει η δημοτική παράταξη “Νέα Δύναμη” με επικεφαλής τον Παναγιώτη Γρηγοριάδη. Στο πρόγραμμά της περιλαμβάνονται οι βασικοί πυλώνες για την ανάπτυξη αλλά και την επίλυση των προβλημάτων της πόλης κι επισημαίνεται η αξία της ψήφου των πολιτών.

Ακολουθεί το κείμενο του προγράμματος:

- Advertisement -
- Advertisement -

Με σεβασμό στην αξία της ψήφου των πολιτών των Αχαρνών, η οποία θα καθορίσει το παρόν και το μέλλον της πόλης μας, καταθέτουμε το πρόγραμμα της δημοτικής μας παράταξης «Νέα Δύναμη», στο οποίο περιλαμβάνονται οι βασικοί πυλώνες για την ανάπτυξη αλλά και την επίλυση των προβλημάτων του δήμου μας.

Το πρόγραμμά μας, σχεδιάζεται, καταρτίζεται  και βασίζεται στις προτάσεις και την εμπειρία  τόσο του επικεφαλής της παράταξης,  Παναγιώτη Γρηγοριάδη όσο  και των καταξιωμένων στελεχών της, τα οποία εργάστηκαν και εξακολουθούν να εργάζονται σκληρά για ένα πρόγραμμα το οποίο από το ίδιο βράδυ που θα είμαστε δημοτική αρχή θα ξεκινήσει η υλοποίησή του.

Τα στελέχη της παράταξής μας είναι οργανωμένα σε ομάδες ανά τομέα  δράσης, καλύπτοντας κάθε πτυχή των ζητημάτων που αφορούν στην πόλη μας.

Μένοντας πιστοί και αμετακίνητοι στις αρχές, το όραμα και τις αξίες μας, καταθέτουμε το πρόγραμμά μας το οποίο αφορά:

 • Στην ασφάλεια του δημότη, στην πάταξη της εγκληματικότητας, του εμπορίου των ναρκωτικών και στην απομάκρυνση των τοξικομανών από την πόλη μας, έχοντας ήδη ένα ολοκληρωμένο σχέδιο το οποίο εγγυημένα θα δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα.
 • Στο γκρέμισμα των γκέτο των παράνομων αθίγγανων Αυλίζας, Χαραυγής και Αγίας Σωτήρας και στην ανάπλαση των περιοχών αυτών, δημιουργώντας γειτονιές ασφαλείς για εμάς και τα παιδιά μας.
 • Στη διεκδίκηση της άμεσης απομάκρυνσης των φυλακών λαθρομεταναστών της Αμυγδαλέζας.
 • Στη σύνταξη και υλοποίηση μελετών για την κατασκευή έργων αλλά και την ενδελεχή εξέταση ανεύρεσης πόρων προκειμένου αυτά να υλοποιηθούν και να  απαλλάξουν ολόκληρη την πόλη από το σοβαρό και επικίνδυνο πρόβλημα των πλημμυρών εξαιτίας του οποίου έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές.
 • Στην άμεση και οριστική διευθέτηση του προβλήματος της σύνδεσης των αποχετεύσεων σε όλη την πόλη.
 • Στη στήριξη της επιχειρηματικότητας και των επιχειρήσεων, θέμα ζωτικής σημασίας για την πόλη μας, με το Δήμο αρωγό και συμπαραστάτη μέσα από πρωτοβουλίες που ο ίδιος θα αναλάβει για την προώθηση της αγοράς της πόλης μας, εξασφαλίζοντας και δημιουργώντας αυτομάτως θέσεις εργασίας και χτυπώντας έτσι το πρόβλημα της ανεργίας.
 • Στην μείωση των δημοτικών τελών και στην απαλλαγή των επιχειρήσεων από πρόσθετους φόρους και πρόστιμα, προκειμένου να δοθεί «ανάσα» εν μέσω της κρίσης που μαστίζει τη χώρα και κάνει τις επιχειρήσεις να κλείνουν η μία μετά την άλλη.
 • Στη δημιουργία πρότυπων χώρων αναψυχής για μικρούς και μεγάλους που σε συνδυασμό με την ιστορική αξία της πόλης αλλά και τη γεωγραφική της θέση να γίνει πόλος έλξης για τους επισκέπτες και τους επιχειρηματίες.
 • Στην αποτροπή της μετεγκατάστασης του καζίνο της Πάρνηθας σε άλλη περιοχή της Αττικής.
 • Στην προστασία του δρυμού της Πάρνηθας και της σπάνιας χλωρίδας και πανίδας της , δίνοντας το μέγιστο δυνατό βάρος στην προστασία του περιβάλλοντος ενώ ταυτόχρονα δίνουμε έμφαση στην ανάδειξή της Πάρνηθας μέσα από δράσεις ώστε να γίνει πόλος έλξης για επισκέπτες από όλη την Αττική και όχι μόνο.
 • Στη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου σχεδίου πυρασφάλειας για το οποίο τα στελέχη της παράταξής μας έρχονται σε επαφή με ειδικούς επιστήμονες τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού για όλες τις τελευταίες και πλέον αποτελεσματικές μεθόδους πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών, εξασφαλίζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο την απόλυτη προστασία των δασών μας που για εμάς είναι θέμα υψίστης σημασίας.
 • Στην ανάδειξη και εκμετάλλευση όλων των αρχαίων μνημείων του δήμου Αχαρνών με έμφαση στην ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου που βρίσκεται στην «καρδιά» της πόλης μας.
 • Στην άμεση διεκδίκηση, την προστασία και την αξιοποίηση όλων των ολυμπιακών ακινήτων προς όφελος των πολιτών,  δίνοντας τέλος στη λεηλασία που υφίστανται και ταυτίζοντάς τα με τη νέα εικόνα που θέλουμε να δημιουργήσουμε για την πόλη μας.
 • Στην μέγιστη αξιοποίηση της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού με έμφαση στο δημόσιο χαρακτήρα της και τη δωρεάν περίθαλψη των κατοίκων ολόκληρου του δήμου Αχαρνών.
 • Στην αξιοποίηση των ανεκμετάλλευτων εκτάσεων στην περιοχή των Θρακομακεδόνων για τη δημιουργία δημόσιων κοινόχρηστων χώρων αναψυχής και αθλητικών εγκαταστάσεων βασισμένα στις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής για να επωφελούνται τα μέγιστα από αυτές.
 • Στην άμεση κινητοποίηση του Δήμου για την επαναλειτουργία στην περιοχή μας όλων των Υπηρεσιών που έχουν απομακρυνθεί από αυτή, όπως η ΔΕΗ, η ΔΟΥ, ΕΥΔΑΠ, ΕΟΠΥΥ κλπ.
 • Στην βελτίωση του οδικού και κατ’ επέκταση του συγκοινωνιακού δικτύου της πόλης μας, με την ταυτόχρονη εξασφάλιση κατάλληλου οδικού φωτισμού σε όλη την πόλη.
 • Στην καθαριότητα της πόλης μας, που είναι παράλληλα ο καθρέφτης της, εφαρμόζουμε μεθόδους τελευταίας τεχνολογίας και εκπαιδεύουμε κατάλληλα το προσωπικό τόσο στον τομέα της καθαριότητας όσο και της ανακύκλωσης πετυχαίνοντας να γίνει η πόλη μας υπόδειγμα για όλη τη χώρα και εξασφαλίζοντας για τους  πολίτες των Αχαρνών μία καθαρή και όμορφη πόλη.
 • Στη δημιουργία προϋποθέσεων ώστε η πόλη να είναι φιλική προς τα άτομα με κινητικά και άλλα προβλήματα (ΑΜΕΑ).
 • Στην ενσωμάτωση του Κτήματος Τατοΐου στο δήμο Αχαρνών όπου ανήκει. Τα βασιλικά ανάκτορα είναι ένα κομμάτι της ιστορίας της πόλης μας και περιουσιακό μας στοιχείο που δεν το διαπραγματευόμαστε.
 • Στην ανεύρεση χώρου, για τη δημιουργία νέου Κοιμητηρίου με πρόβλεψη πεντηκονταετίας δίνοντας έτσι οριστική λύση στο τεράστιο διαχρονικό πρόβλημα που ταλανίζει πολλές δεκαετίες τον Δήμο Αχαρνών.
 • Στην ίδρυση Ταμείου Υπέρ των Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων με προτεραιότητά μας την κάλυψη των βιοποριστικών αναγκών οικογενειών της περιοχής οι οποίες βάλλονται από την οικονομική κρίση και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα προς το ζην.
 • Στην άμεση διεκδίκηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και κονδυλίων που προέρχονται από την κεντρική εξουσία για τα οποία διαθέτουμε εξειδικευμένα στελέχη τα οποία βάση της εμπειρίας που διαθέτουν καταρτίζουν ήδη αναφορές και σχέδια για την εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων προς υλοποίηση έργων.
 • Στην έμπρακτη στήριξη στους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης μας καθώς και στην αξιοποίηση και αναβάθμιση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων με ταυτόχρονη διεκδίκηση νέων αθλητικών και πολιτιστικών χώρων.

Η υλοποίηση των δεσμεύσεών μας απέναντι στους πολίτες θεωρείται δεδομένη από πλευράς μας, αφού στην παράταξή μας δίνουμε βάση  και πιστεύουμε ακράδαντα ότι η οικοδόμηση βάσεων αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης μεταξύ του δήμου και των πολιτών είναι κινητήρια δύναμη για όλους εμάς που πιστεύουμε ότι ο τόπος μας μπορεί να γυρίσει επιτέλους σελίδα.

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -