9.1 C
Athens
16 Φεβρουαρίου 2020
No menu items!
Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ Γιώργος Ιωακειμίδης, πρ. ΠΕΔΑ: "Η αυτοδιοίκηση δεν κλείνει την πόρτα της διαβούλευσης....

Γιώργος Ιωακειμίδης, πρ. ΠΕΔΑ: “Η αυτοδιοίκηση δεν κλείνει την πόρτα της διαβούλευσης. Βαθιά ευγνώμων στους δημάρχους της Αττικής”

- Advertisement -

Με μια προσωπική του επιστολή στους δημάρχους της Αττικής, υπό τον τίτλο “Η αυτοδιοίκηση σε τροχιά ωριμότητας”, ο πρόεδρος της ΠΕΔΑ Γιώργος Ιωακειμίδης εκφράζει τη βαθιά ευγνωμοσύνη του για την απόφαση τους να ζητήσουν περαιτέρω συζήτηση και διορθώσεις για το νομοσχέδιο ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ, αλλά και τη βαθιά αισιοδοξία του γιατί, παρά τις πιέσεις, ξεπέρασαν διαφορές και αντιπαλότητες και συμφώνησαν ότι δεν πρέπει να κλείσουν την πόρτα.

“Ως Πρόεδρος της ΠΕΔΑ νοιώθω ότι τιμήσαμε την Ένωσή μας, υπερβήκαμε κομματικές γραμμές και μπορούμε πια να μιλάμε την ίδια γλώσσα. Περάσαμε στην εποχή της ωριμότητας και χαίρομαι που και εγώ όπως και πολλοί άλλοι, βάλαμε ένα λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια. Ελπίζουμε στην συνέλευση της ΚΕΔΕ να καταφέρουμε να πείσουμε τους συναδέλφους για τις δικές μας αλήθειες, αυτές που θεωρούμε αυτοδιοικητικές αλήθειες” τόνισε μεταξύ άλλων.

- Advertisement -
- Advertisement -

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Ιωακειμίδη στους δημάρχους της Αττικής:

 

Αγαπητέ συνάδελφε,

 

Βαθειά ικανοποίηση αισθήματα αισιοδοξίας και ευγνωμοσύνης με διακατέχουν σήμερα βγαίνοντας από τη γενική συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής  (ΠΕΔΑ).

Σε μια πρωτόγνωρη σύμπτωση απόψεων σχεδόν, όλων, των μεγάλων αυτοδιοικητικών παρατάξεων και συναδέλφων από όλες τις πλευρές του πολιτικού φάσματος, υπήρξε ομοφωνία σε ένα θέμα:

Περαιτέρω συζήτηση για τα άρθρα του νομοσχεδίου ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ 1, παρά τα λίγα ή πολλά αρνητικά του στοιχεία (εξαρτάται από τη σκοπιά που το βλέπει κανείς).

Η αυτοδιοίκηση λοιπόν δεν κλείνει την πόρτα της διαβούλευσης.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι παρά την πίεση που ασκήθηκε και ασκείται από όλα τα κόμματα, η αυτοδιοίκηση δεν υποχώρησε, αντιλαμβανόμαστε ότι σήμερα είχαμε μια μεγάλη επιτυχία του αυτοδιοικητικού κινήματος. Όταν οι αυτοδιοικητικοί στέκονται από την ίδια μεριά ξεπερνώντας τις διαφορές και τις αντιπαλότητές τους τότε Τ.Α. κερδίζει και μαζί με αυτήν νομίζω ότι κερδίζει η Ελλάδα

Να λοιπόν γιατί σήμερα νοιώθω χαρούμενος αλλά και ευγνώμων στους συναδέλφους μου. Ως Πρόεδρος της ΠΕΔΑ νοιώθω ότι τιμήσαμε την Ένωσή μας, υπερβήκαμε κομματικές γραμμές και μπορούμε πια να μιλάμε την ίδια γλώσσα.

Περάσαμε στην εποχή της ωριμότητας και χαίρομαι που και εγώ όπως και πολλοί άλλοι, βάλαμε ένα λιθαράκι σε αυτή την προσπάθεια.

Είναι σίγουρο ότι με κάποιους από αυτούς θα ξαναδιαφωνήσουμε, αλλά μικρή σημασία έχει αυτό. Σημασία έχει ότι πολλοί και εδώ και σε ολόκληρη τη χώρα (γιατί τα μηνύματα έρχονται από παντού) είμαστε πια σε έναν άλλο δρόμο.

Ελπίζουμε στην συνέλευση της ΚΕΔΕ να καταφέρουμε να πείσουμε τους συναδέλφους για τις δικές μας αλήθειες, αυτές που θεωρούμε αυτοδιοικητικές αλήθειες.

Εκ μέρους της ΠΕΔΑ, της μεγαλύτερης Περιφερειακής Ένωσης της χώρας,  θα ήθελα να καλέσω και τους υπόλοιπους συναδέλφους να δουν τα πράγματα όσο πιο αυτοδιοικητικά γίνεται και να διεκδικήσουμε τη διόρθωση του νομοσχεδίου όπου και όπως χρειάζεται.

Αν, έτσι  πράξουμε, εμείς, από εκεί και πέρα οι ευθύνες θα είναι αποκλειστικά του Υπουργείου και της Κυβέρνησης.

 

Γιώργος Ιωακειμίδης

Πρόεδρος ΠΕΔ Αττικής

Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη

 

 

Γιώργος Ιωακειμίδης, πρόεδρος ΠΕΔΑ, γενική συνέλευση, ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι

 

Γιώργος Ιωακειμίδης, πρόεδρος ΠΕΔΑ, γενική συνέλευση, ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -