11.4 C
Athens
8 Ιουλίου 2020
No menu items!
Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Εκλογή νέου προέδρου ΠΑΣΟΚ. Άρθρο του Βαγγέλη Χριστοφιλάκη

Εκλογή νέου προέδρου ΠΑΣΟΚ. Άρθρο του Βαγγέλη Χριστοφιλάκη

- Advertisement -

Βαγγελης Χριστοφιλακης

- Advertisement -
- Advertisement -

Την Κυριακή 18 Μαρτίου, είναι μια ευκαιρία συμμετοχής και ανανέωσης για τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Σε κάθε γωνιά της Ελλάδας θα συναντηθούν ξανά οι δυνάμεις της προόδου, της αλληλεγγύης και των αγώνων για να εκλεγεί πανηγυρικά ο νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.Την Κυριακή αρχίζει μία νέα σελίδα στην ιστορία της δημοκρατικής παράταξης που πέρα από λάθη ,παραλείψεις και αδυναμίες είναι η παράταξη που πρόσφερε πολλά στην πρόοδο της Χώρας.

Βέβαια το τελευταίο διάστημα φάνηκαν όλες οι συσωρευμένες χρόνιες παθογένειες του πολιτικού συστήματος με αποτέλεσμα οι Έλληνες Πολίτες να βρίσκονται σε ένα πρωτοφανές περιβάλλον κρίσης παντός είδους και αγωνίζονται με μεγάλη προσπάθεια να αντέξουν τα κτυπήματα. Η μόνη ελπίδα είναι η αποκατάσταση της αξιοκρατίας και της καλής διαχείρησης σε όλους τους τομείς: στην πολιτική, στην οικονομία, στην παιδεία, στην διοίκηση.

Έχουμε ανάγκη από ανθρώπους που δεν βλέπουν την εξουσία ως αυτοσκοπό και μοναδικό λόγο ύπαρξης, οι οποίοι εργάζονται σκληρά και μπορούν να εμπνεύσουν έναν λαό που διψάει για αυτονόητες αρετές όπως είναι η λογική, η ειλικρίνεια, η εντιμότητα και η ικανότητα. Πολιτικούς που δεν πάσχουν από προκαταλήψεις, που μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους και τους οποίους μπορούν οι εταίροι να εμπιστευθούν.

Οι κάθε λογής συμβιβασμοί, οι μικροεξουσίες, τα μικροπροσωπικά συμφέροντα και οι μικροκομματικές αγκυλώσεις πρέπει να αποτελέσουν για όλους οδυνηρό παρελθόν. Στο τέλος-τέλος ας καταλάβουν όλα ανεξαιρέτως τα Κόμματα παλαιά και νέα ότι είναι συνυπεύθυνα για την κρίση στο βαθμό που τους αναλογεί, και φυσικά κανείς δεν προέρχεται από παρθενογέννεση.Το ίδιο αναλογικά ισχύει για τις συνδικαλιστικές αλλα και όλες τις πάσης φύσεως ηγεσίες.

Είναι αυτονόητο ότι είναι απολύτως απαραίτητο να υπάρξει γενναία, ανατρεπτική και επί τέλους δίκαιη φορολογική μεταρρύθμιση, ώστε να μην πληρώνουν μόνο τα συνήθη φορολογικά υποζύγια. Δεν είναι δυνατόν να ξαναγίνουν παρεμβάσεις μόνον σε μισθωτούς και συνταξιούχους και μάλιστα σε οριζόντια βάση. Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας μπορεί και πρέπει να αυξηθεί με άλλους τρόπους. Είναι επιτακτική η ανάγκη, η τόνωση της οικονομίας με ουσιαστική ανάπτυξη να αποκτήσει πραγματικό περιεχόμενο. Πρέπει επιτέλους να γίνουμε σοβαρό κράτος. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας και κυρίως στις επόμενες γενιές. 

Την Κυριακή είναι μια ευκαιρία να καταγράψουμε την ενότητά μας, να δείξουμε την πρόθεσή μας για ριζική ανανέωση, να δείξουμε την υπευθυνότητά μας, γιατί για μας το ΠΑΣΟΚ θα είναι πάντα λαϊκό, πατριωτικό, ριζοσπαστικό. Αλλά αυτό δεν αρκεί: πρέπει να ξαναγίνει και να είναι ένα ΠΑΣΟΚ αξιόπιστο, ένα ΠΑΣΟΚ αξιοκρατικό, ένα ΠΑΣΟΚ άξιο της ιστορίας του, αλλά ακόμη περισσότερο άξιο του θεσμικού του ρόλου μέσα στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, στο δημοκρατικό μας πολίτευμα, στην κοινωνία και ειδικότερα στην σήμερινή δύσκολη εποχή για τη χώρα.

Η συμμετοχή του κάθε Έλληνα Πολίτη σημαίνει πολλά για το νέο ξεκίνημα της παράταξης. Γιατί την Κυριακή με την ψήφο του γράφονται από όλους μαζί,οι πρώτες λέξεις για ένα νέο Εθνικό Συμβόλαιο ειλικρίνειας και αλληλεγγύης.

Την Κυριακή συμμετέχουμε ολόψυχα στην εκλογή του νέου προέδρου «Η προοδευτική παράταξη θα αναγεννηθεί. Η Ελλάδα θα ανασυγκροτηθεί.

Βαγγέλης Δ.Χριστοφιλάκης

Οικονομολόγος, Πρ.Δήμαρχος Άνω Λιοσίων

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -