KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ανάπτυξη έρχεται μόνο με γενναίες αλλαγές. Άρθρο του Παναγιώτη Χάσκου, υποψηφίου βουλευτή ΝΔ

17/03/2012 23:02
3 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Παναγιωτης ΧασκοςΗ χώρα μας διανύει την πιο δύσκολη περίοδο των τελευταίων 40 χρόνων. Το κράτος δεν έχει καταφέρει μέχρι τώρα να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα και ο πολίτης βλέπει το εισόδημα του καθημερινά να μειώνεται, με αποτέλεσμα να αισθάνεται τεράστια ανασφάλεια για την οικογένεια του. Το έδαφος δεν είναι στέρεο και αυτό αποτρέπει τις επενδύσεις και την ροή του χρήματος ρίχνοντας την οικονομία σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Πολλοί άνθρωποι, από όλο το πολιτικό φάσμα, έχουν διατυπώσει ανοικτά τις “συνταγές” τους για την μεγάλη αλλαγή που θα φέρει την ανάπτυξη. Δυστυχώς, στους περισσότερους κυριαρχεί ο συναισθηματισμός και όχι ο ρεαλισμός.



Θεωρώ λοιπόν, με λόγια απλά και ξεκάθαρα, ότι ο μοναδικός δρόμος για να έρθει η ανάπτυξη είναι να δημιουργηθούν άμεσα οι συνθήκες που επιτρέπουν ένα υγιές και βιώσιμο επιχειρηματικό περιβάλλον. Οι βασικοί άξονες είναι:

1. Να αποκτήσουμε επί τέλους ένα σταθερό, πιο απλό και πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα για να γνωρίζουν όλοι τι πληρώνουν. “Πυροτεχνήματα”, όπως το χαράτσι στη ΔΕΗ, είναι εκτός από άδικα και αποθαρρυντικά για την επιχειρηματικότητα γιατί κανείς δεν ξέρει “τι θα του ξημερώσει”.

2. Πρέπει να μειωθεί άμεσα η γραφειοκρατία στο δημόσιο. Από την εμπειρία μου ως επαγγελματίας γνωρίζω πόσες εργατοώρες σπαταλούνται ενώ θα μπορούσαν να εφαρμόζονται τα ηλεκτρονικά συστήματα που έχουν χρυσοπληρώσει οι φορολογούμενοι.

3. Η απονομή της δικαιοσύνης να γίνεται στην ώρα της και οι ποινές να επιβάλλονται άμεσα. Η ισχύουσα κατάσταση με τις αναμονές πολλών ετών απλώς θρέφουν το τέρας της διαφθοράς και της ατιμωρησίας.

4. Πρέπει, επιτέλους, να ξεκολλήσει το ΕΣΠΑ και να αποδοθεί στις δομές της ανάπτυξης. Το κράτος οφείλει να ενθαρρύνει την καινοτομία, τις νέες τεχνολογίες και τους εξαγωγικούς τομείς και όχι -όπως παλαιότερα- να μοιράσει τα χρήματα σε επιχειρήσεις καταδικασμένες σε μαρασμό για να εξυπηρετήσει ένα φαύλο κύκλο γνωριμιών.

5. Η στοχευμένη κατάργηση των μονοπωλίων και ένας πραγματικός νέος αναπτυξιακός νόμος θα δημιουργήσουν πολλές νέες θέσεις εργασίας και θα επιτρέψουν στον Έλληνα πολίτη να ζήσει την οικογένεια του με αξιοπρέπεια.



Οι προτάσεις αυτές δεν είναι ούτε γενικές, ούτε υπερβολικές και είναι άμεσα εφαρμόσιμες. Είναι οι ελάχιστες τομές που πρέπει να γίνουν, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, για να αναστρέψουν το κλίμα όχι μόνο στους ξένους αλλά και στους πολίτες που νιώθουν -όχι άδικα- το κράτος ως αντίπαλο.

Αυτό, προϋποθέτει μια ισχυρή κυβέρνηση με νωπή εντολή, η οποία την επομένη των εκλογών θα ξεκινήσει την οικοδόμηση της νέας Ελλάδας. Αυτή η κυβέρνηση μπορεί να είναι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Παναγιώτης Χάσκος είναι οικονομολόγος, και υποψήφιος βουλευτής Αττικής με τη ΝΔ.

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: