11.4 C
Athens
26 Μαΐου 2020
No menu items!
Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μελέτης Τζαφέρης: Προτάσεις για την Ανάπτυξη

Μελέτης Τζαφέρης: Προτάσεις για την Ανάπτυξη

- Advertisement -

Τζαφερης ΜελετηςΚάλλιστα οι προτάσεις του για την ανάπτυξη του τόπου θα μπορούσαν, από μόνες τους ν΄αποτελούν το πρόγραμμα ενός κόμματος. Συγκεκριμένες, αποτυπωμένες σε γλώσσα απλή και καθημερινή, χωρίς φιοριτούρες και «πονηρούς» όρους, οι προτάσεις του Μελέτη Τζαφέρη(υποψήφιου βουλευτή Δημοκρατικής Συμμαχίας στην Περιφέρεια Αττικής) επιχειρούν να μεταφέρουν την εικόνα της Ελλάδας του αύριο, αποδεικνύοντας παράλληλα ότι στην πολιτική υπάρχουν και άνθρωποι με κατάρτιση, άποψη και θέση.

- Advertisement -
- Advertisement -

Όπως, σημειώνει, ο ίδιος στο εισαγωγικό σημείωμα του εντύπου που περιλαμβάνει τις προτάσεις, «οι προτάσεις είναι το αποτέλεσμα διαπιστώσεων που έχει βιώσει τόσο στον 20ετή επαγγελματικό στίβο, όσο και κατά την διάρκεια της Κυβερνητικής του θητείας στο διάστημα 2004 – 2009». Ενδεικτικά, παραθέτουμε κάποιες από τις προτάσεις του Μελέτη Τζαφέρη.

Τουρισμός

– Αλλαγή του ΠΔ 43/2002 για την αξιολόγηση των τουριστικών καταλυμάτων. Σήμερα για την κατάταξη αξιολογούνται μόνο οι υποδομές και όχι οι υπηρεσίες φιλοξενίας. Εισαγωγή της αξιολόγησης των «υπηρεσιών» στην διαδικασία κατάταξης των καταλυμάτων σε Αστέρια ή Κλειδιά.

– Εκχώρηση της διαδικασίας ταξινόμησης των τουριστικών καταλυμάτων κατά αστέρια ή κλειδιά σε Διαπιστευμένους από τον ΕΣΥΔ Φορείς Πιστοποίησης, με κύριο στόχο την αναβάθμιση της αξιοπιστίας της διαδικασίας ταξινόμησης και παράλληλο στόχο την εξυγίανση των σχέσεων μεταξύ Επιχειρήσεων & Κράτους.

– Εισαγωγή της πιστοποίησης του προσωπικού που εργάζεται σε Ξενοδοχεία 4 & 5 αστέρων σε ποσοστό τουλάχιστον 15% του συνόλου των εργαζομένων για τις ειδικότητες της Reception, House Keeping, Restaurant, με στόχο την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς του πελάτες.

– Κατάργηση του ΕΟΤ και εκχώρηση των αρμοδιοτήτων του στις Υπηρεσίες του Υπουργείου

Βιομηχανία – Μεταποίηση – Υπηρεσίες

– Εισαγωγή Νέου πλαισίου για την αδειοδότηση των μεταποιητικών μονάδων με στόχο την μείωση του χρόνου απόκτησης άδειας λειτουργίας από 5 χρόνια που κατά μέσο όρο είναι σήμερα, σε 4 μήνες με την τροποποίηση του Νόμου 3982/2011 για την Ανάπτυξη και Λειτουργία των Επιχειρηματικών Πάρκων. Το Νέο πλαίσιο θα προβλέπει την εκχώρηση έκδοσης αδειών στα εγκεκριμένα μελετητικά γραφεία του ΠΕΧ

– Αναπτυξιακές ζώνες – Επιχειρηματικά Πάρκα. Αξιοποίηση των υπαρχόντων Επιχειρηματικών Πάρκων με κατάργηση της σημειακής χωροθέτησης, σε πρώτη φάση, για όλες ανεξαιρέτως τις μεταποιητικές μονάδες που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ και τον Αναπτυξιακό.

– Να εξέλθει η Χώρα από την συνθήκη του ΚΙΟΤΟ και να καταγγείλει το πρωτόκολλο σε συγκεκριμένους τομείς της Βιομηχανικής παραγωγής, με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων βαριάς Βιομηχανίας από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης (όπως γίνεται σήμερα με άλλες χώρες των Βαλκανίων), αφού η Χώρα μας θα καταστεί η μοναδική Ευρωπαϊκή Χώρα η οποία δεν θα υπόκειται σε Διεθνή περιορισμό των εκπομπών για την βαριά βιομηχανία, αλλά θα αναπτύξει το δικό της σύστημα ισοζυγίου βιομηχανικών εκπομπών και πράσινου, υιοθετώντας διμερές πρωτόκολλο συνεργασίας όπως και ο Καναδάς. Δεν μπορεί χώρες βαριάς βιομηχανικής παραγωγής όπως η Κίνα και ΗΠΑ ν’ αρνούνται να συμμετέχουν, και χώρες σε βαθειά οικονομική κρίση όπως η Χώρα μας να υποφέρει από τις συνέπειες χωρίς να δύναται να αντιδράσει.

– Κατάργηση της δυνατότητας ανάθεσης μελετών από το Κράτος στα Δημόσια Πανεπιστήμια. Με τον τρόπο αυτό θα σταματήσει ο αθέμιτος ανταγωνισμός με τον Ιδιωτικό τομέα, ο οποίος πληρώνει φόρους, επιβαρύνεται με εργοδοτικές εισφορές, απασχολεί εργαζόμενους, αποδίδει ΦΠΑ, ενώ αντίθετα τα Ανώτερα και Ανώτατα Ιδρύματα απασχολούν φοιτητές, και η φορολογία εξαντλείται στην παρακράτηση του 16%, δημιουργώντας μια κρατικοδίαιτη ελίτ της διανόησης που απολαμβάνει πολυτελή ζωή και παροχές, παραμελώντας το βασικό εκπαιδευτικό στόχο. Ταυτόχρονα θα σταματήσει η οικονομική συναλλαγή μαύρου χρήματος Πανεπιστημιακών και Πολιτικής τάξης.

Φορολογικό περιβάλλον

– Σταθερό Φορολογικό σύστημα για 10 χρόνια.

– Μηδενική επαφή επιχείρησης – ελεγκτικών μηχανισμών. Καθιέρωση μοναδικών συντελεστών κέρδους επί του κύκλου εργασιών με βάση τα ιστορικά στοιχεία της επιχείρησης τα τελευταία 5 χρόνια.

– Κατάργηση του ΦΠΑ για όλα τα προϊόντα που θα παράγονται στην Ελλάδα και θα προορίζονται για εξαγωγή, τόσο αναφορικά με τις πωλήσεις στο εξωτερικό, όπως ήδη γίνεται σήμερα, αλλά και στις αγορές πρώτων υλών από το εσωτερικό οι οποίες θα προορίζονται για τα εν λόγω προϊόντα, συμψηφίζοντας στην πηγή τον ΦΠΑ για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις.

– Συμψηφισμός του ΦΠΑ με τους φόρους εισοδήματος για τους Ελεύθερους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις.

– Απόδοση ΦΠΑ από την Επιχείρηση, μόνο στο μέρος των τιμολογίων που έχουν πληρωθεί από τους συμβαλλόμενους επιτηδευματίες. Δημόσια Ασφάλεια

– Έκδοση ειδικής κάρτας για επιχειρηματίες που δεν διαθέτουν την Ελληνική Υπηκοότητα και που επενδύουν στην Χώρα μας. Με την επίδειξη της κάρτας που θα εκδίδει η Ελληνική Αστυνομία μετά από βεβαίωση του Ελληνικού Κέντρου Επενδύσεων, θα προηγούνται στον έλεγχο των διαβατηρίων κατά την είσοδο ή έξοδο από την Χώρα, θα εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα σε Εφορίες, Δημόσιους Οργανισμούς, Τραπεζικά Ιδρύματα κλπ., και θα υποχρεούται ο Δημόσιος τομέας να απαντά εντός αποκλειστικής προθεσμίας 3 εργάσιμων ημερών σε αιτήματα που άπτονται των επενδυτικών τους δραστηριοτήτων στην Ελλάδα.

Γραφειοκρατία

– Οι Δημόσιοι υπάλληλοι θα πρέπει να προέρχονται αποκλειστικά από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, και θα στελεχώνουν τον Δημόσιο τομέα από τον Βαθμό του τμηματάρχη και πάνω. Οι υπηρεσίες από τμηματάρχη και κάτω θα απαρτίζονται από «Μηχανισμούς Υποστήριξης», που με ορίζοντα 15ετίας, θα προκύπτουν από Διεθνή διαγωνισμό κατάλληλων προς τούτο Ιδιωτικών Φορέων.

– Συνένωση των Υπουργείων Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, με στόχο την έκδοση κοινών υπουργικών αποφάσεων σε μηδενικό χρόνο αφού οι 2 Οργανισμοί θα εποπτεύονται από τον ίδιο Υπουργό. Να σημειωθεί ότι το 80% των αναπτυξιακών έργων κωλύονται για θέματα που άπτονται των περιβαλλοντικών δεδομένων και δεσμεύσεων.

– Ίδρυση Οριζόντιων Γενικών Γραμματειών συγκεκριμένου Έργου και συγκεκριμένου Χρόνου. Οι Γενικοί Γραμματείς θα έχουν αρμοδιότητα και υπευθυνότητα ως τελικοί υπογράφοντες, και θα προΐστανται σε όλες της Υπηρεσίες διαφορετικών Υπουργείων για το συγκεκριμένο Έργο, και θα διορίζονται με απόφαση του Πρωθυπουργού και όλων των συναρμόδιων Υπουργών με αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση της γραφειοκρατίας. Μετά την ολοκλήρωση του έργου σε προγραμματισμένο χρονικό ορίζοντα, οι εν λόγω Γενικές Γραμματείες θα καταργούνται.

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -