KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΦΥΛΗ

Προς ακατάσχετο λογαριασμό ο Δήμος Φυλής

04/05/2011 08:12
3 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Δημήτρης Μπουραίμης Στην δημιουργία λογαριασμού ακατάσχετης κατάστασης, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία του Δήμου και να καλύπτονται οι ανελαστικές του υποχρεώσεις θα προχωρήσει ο Δήμος Φυλής, σε μια προσπάθεια να ανακόψει το κύμα κατασχέσεων από προμηθευτές. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι, αυτή τη στιγμή, υπάρχει κατασχετήριο σε όλες τις τράπεζες από την ΕΥΔΑΠ, ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Υπό το βάρος της συγκυρίας που έχει διαμορφωθεί, ο Δήμαρχος Φυλής Δημήτρης Μπουραίμης ζήτησε την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, για το άνοιγμα σχετικού λογαριασμού στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Πρόκειται για πολυδύναμο λογαριασμό, με επιτόκιο 4%, που θα αφορά και στη μισθοδοσία και από τον οποίο θα περνούν όλα τα έσοδα του Δήμου και μετά θα πηγαίνουν για χρήση. Επιπλέον, ύστερα από συνεννόηση με την Περιφέρεια Αττικής, θα μπορούν να μπαίνουν και τα αντισταθμιστικά από το ΧΥΤΑ.

Αρνητικός στο άνοιγμα ακατάσχετου λογαριασμού εμφανίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Καμπόλης, καθώς όπως υποστήριξε δεν δίνεται έτσι το δικαίωμα στους προμηθευτές να χρησιμοποιούν το μοναδικό μέσο που διαθέτουν για να πάρουν τα χρήματά τους: τις κατασχέσεις. Όσον αφορά στην ΕΥΔΑΠ πρότεινε να μην πληρωθεί το χρέος και να υπάρξει συνεννόηση με την επιχείρηση ενώ επέμεινε στην άποψή του να μην δημιουργηθεί λογαριασμός, από τον οποίο δεν θα μπορούν να πληρωθούν εργολάβοι και προμηθευτές του Δήμου. Κατά ψήφισαν, επίσης, και οι υπόλοιποι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Νέα Εποχή» κ.κ. Πανάγος και Καμαρινόπουλος.

Υπέρ της δημιουργίας ακατάσχετου λογαριασμού, προκειμένου να μην μπει φρένο στη λειτουργία του Δήμου, τάχθηκαν οι Φωτεινή Γιαννοπούλου και Δημήτρης Τσιουμπρής.

Την έκπληξή του για το γεγονός ότι υπάρχουν δημοτικοί σύμβουλοι που δεν θέλουν να λειτουργεί ο Δήμος εξέφρασε ο Δημήτρης Μπουραίμης, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να μην πληρώνονται οι εργαζόμενοι και να στερούνται τις υπηρεσίες τους οι δημότες, στο βωμό κάποιου προμηθευτή ή εργολάβου, στον οποίο χρωστά ο Δήμος.«Ο Δήμος Άνω Λιοσίων χρωστά περίπου 80 εκατομμύρια ευρώ, χωρίς τους τόκους. Κακώς χρωστάμε σε προμηθευτές, αυτό είναι τρελό και το αντίκρισα μόνο σε αυτό το Δήμο. Έπρεπε για κάθε τι που γινόταν να υπήρχαν και τα αντίστοιχα έσοδα» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Φυλής.

Ο ίδιος χαρακτήρισε κακούργημα το γεγονός ότι η προηγούμενη διοίκηση εισέπραττε τα χρήματα από τους δημότες τόσο από τους λογαριασμούς, όσο και από την αποχέτευση και δεν τα απέδιδε στην ΕΥΔΑΠ και ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος πρέπει πρώτα να πληρώνει τις υποχρεωτικές του δαπάνες – μισθοδοσία, ασφαλιστικά ταμεία, λειτουργικά έξοδα – και ύστερα, με βάση τον προγραμματισμό που θα κάνει, να εξοφλεί και τους υπόλοιπους

MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: