11.4 C
Athens
25 Νοεμβρίου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΧΑΡΝΕΣ Υπογράφηκε η σύμβαση για το 21ο δημοτικό Αχαρνών. Ανακοινώσεις για τον καταυλισμό...

Υπογράφηκε η σύμβαση για το 21ο δημοτικό Αχαρνών. Ανακοινώσεις για τον καταυλισμό Καποτά προανήγγειλε ο Χρ. Σπίρτζης

- Advertisement -

Λύση, μετά από πολυετή αναμονή, δόθηκε στο κτιριακό πρόβλημα του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, με την υπογραφή σύμβασης για την προσωρινή μετεγκατάσταση του σχολείου σε νέο χώρο, παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, από την αντιπρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της “Κτιριακές Υποδομές ΑΕ”, (ΚτΥΠ ΑΕ) Στέλλα Πολίτου και Βασίλη Καραγιάννη, αντίστοιχα.

Το 21ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών θα μετεγκατασταθεί προσωρινά σε νέο χώρο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Αχαρνών και σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από την υπάρχουσα θέση του σχολείου. Η διαδικασία της διαμόρφωσης του νέου χώρου θα ολοκληρωθεί σε 6 μήνες, ενώ όπως επεσήμανε ο Χρήστος Σπίρτζης θα δοθεί κίνητρο πριμοδότησης στον εργολάβο του έργου σε περίπτωση που αυτό παραδοθεί νωρίτερα.

- Advertisement -
- Advertisement -

Όπως ανάφερε υπουργός Υποδομών, εκεί που πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος είναι η ανέγερση του νέου σχολείου: Μόλις ολοκληρωθεί η μετεγκατάσταση των μαθητών, θα ξεκινήσει άμεσα η ανέγερση ενός νέου και σύγχρονου σχολείου.

Για την ανέγερση του νέου κτιρίου που θα στεγάσει το 21ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών είναι εγκεκριμένη η μελέτη και έχει εξασφαλιστεί και η χρηματοδότησή του έργου προϋπολογισμού 4.000.000 ευρώ.

Πέραν της λύσης στο κτιριακό πρόβλημα 21ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, ο Χρήστος Σπίρτζης σε συνεργασία με τη  διευθύντρια Εκπαίδευσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, Βασιλική Ξυθάλη, ανέλαβε την πρωτοβουλία για την εφαρμογή πιλοτικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων του υπουργείου Παιδείας στο 21ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών.

Στο κλείσιμο της σύντομης τοποθέτησής του, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ανέφερε ότι πολύ σύντομα θα προχωρήσει σε νέες σημαντικές ανακοινώσεις και εξαγγελίες που σχετίζονται με τον καταυλισμό Καποτά αλλά και σε άλλα θέματα υποδομών στον Δήμο Αχαρνών.

Στη συνάντηση για την υπογραφή της σύμβασης μετεγκατάστασης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έδωσαν το παρών και ο Θανάσης Κατσιγιάννης (γενικός Γραμματέας δήμου Αχαρνών), ο Κώστας Καρυδάκης (πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής), ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Αχαρνείς Ριζοσπαστική Κίνηση” Οδυσσέας Καμπόλης, και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Αχαρνών, Φίλιππος Αγγελής.

Εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας έδωσαν το παρών, ο πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αχαρνών, Σωτήρης Κουφογεώργος, ο διευθυντής του 21ου Δημοτικού Σχολείου Αχαρνών, Μιχαήλ Βάσσος καθώς και οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, Κυριακή Μπαλιούση και Νότα Ανδρουτροπούλου.

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Ο Χάρης Δαμάσκος αναλαμβάνει τα ηνία της ΣΤΑΣΥ. Πολιτικός και τεχνοκράτης με κύρος και κοινή αποδοχή

Ο Χάρης Δαμάσκος, πρώην αντινομάρχης, αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, δημοτικός και περιφερειακός σύμβουλος με μακρά θητεία και υποψήφιος δήμαρχος Αχαρνών, θα είναι, σύμφωνα...
- Advertisment -