KARTERIS KENTRIKIKARTERIS KENTRIKI

ΦΥΛΗ

Καθημερινότητα και προώθηση της αυτεπιστασίας, βασικοί στόχοι του Τεχνικού Προγράμματος δήμου Φυλής

21/02/2012 21:20
3 '
ΕΛΤΑΕΛΤΑ
ΙΝΕΠΑΚΙΝΕΠΑΚ

Τεχνικο προγραμμα ΦυληΜε βασικούς στόχους τη βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη και την προώθηση της αυτεπιστασίας και με ενιαία, για πρώτη φορά, δομή για τους τρεις πρώην δήμους, το Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου Φυλής, παίρνει την άγουσα για την έγκρισή του. Το ύψος του ανέρχεται στο ποσό των 141.831.000 ευρώ σε βάθος τριετίας και βασική χρηματοδοτική πλατφόρμα παραμένει το ΕΣΠΑ.

LOUMAKIS ORIZONTIALOUMAKIS ORIZONTIA
TELETES THOMAS ORIZONTIATELETES THOMAS ORIZONTIA

Το Τεχνικό Προγραμμα, για πρώτη φορα, έχει ενιαία δομή, δηλαδή δεν ξεχωρίζει τους τρεις δήμους ενώ στοχεύει, επίσης, στην αποπεράτωση το συνεχιζόμενων έργων που έχουν χρηματοδότηση, στο κλείσιμο των έργων που έχουν σταματήσει και δεν έχουν χρηματοδότηση, προκειμένου να μην υπάρχουν νέες οικονομικές απαιτήσεις, στην, όσο το δυνατόν, μεγαλύτερη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και στην προώθηση της αυτεπιστασίας για την βέλτιστη διαχείριση του υπάρχοντος εργατοτεχνικού και επιστημονικού προσωπικού καθώς και των μηχανημάτων και υλικών που έχει ο δήμος. Ο σχεδιασμός του είναι ανά γειτονιά, έτσι ώστε να είναι προσαρμοσμένο στις πραγματικές ανάγκες της πόλης.

Το 2012 προγραμματίζεται η ολοκλήρωση της πλατείας Φιλικής εταιρίας, της πλατείας Περνερι και οι ξενώνες για άτομα με Νοητική Υστέρηση. Επίσης, πρέπει να ολοκληρωθούν τα έργα για τα οποία έχει εξασφαλιστεί χρηματοδότηση, με βασικότερα τα έργα για βελτίωση σχολικής στέγης (10ο δημοτικό, 3ο Νηπιαγωγείο, στέγη 3ου Γυμνασίου, 8ο δημοτικό Ζωφριάς, 3ο Λύκειο κ.λ.π) και θα αποπερατωθούν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί Αγ. Γεωργίου και Ζωφριάς καθώς και έργα οδοποιίας και αποχέτευσης ομβρίων και ακαθάρτων στην περιοχή Λίμνη Ζεφυρίου.

Επιπλέον, ξεκινά ο βρεφονηπιακός σταθμός στη Ζωφριά, στο ΟΤ 354 και προχωρά η ένταξη του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής στην περιοχή του Α. Ιωάννη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα του υπουργείου Μεταφορών.

Εξάλλου, μέχρι τον Μάιο θα κατατεθούν στο ΕΣΠΑ το πρόγραμμα «Εξοικονομώ», ο βρεφονηπιακός σταθμός Αγίου Νικολάου, Δροσούπολης, Χασιάς, Ζεφυρίου, η κατασκευή βασικού συλλεκτηρίων ομβρίων υδάτων ανατολικού τμήματος Άνω Λιοσίων, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας περιοχής Αγ. Γεωργίου, αποχέτευσης δικτύου ακαθάρτων περιοχών ΒΙΟΠΑ και Τσουκλιδίου, διαμόρφωση παράλληλων ζωνών Αττικής οδού, δημιουργία ποδηλατοδρόμου στο Ζεφύρι, δικτύου ύδρευσης και δευτερευόντως δικτύου αποχέτευσης στη Φυλή, αντιπλημμυρικής προστασίας στην περιοχή Λιβάδι και ολοκλήρωση περιφερειακής Αιγάλεω. Ακόμα, σημαντική παρέμβαση θα γίνει στη λίμνη Ζεφυρίου, σε έκταση 190 στρεμμάτων.

Επίσης. το 2012 θα χρησιμοποιηθεί η αυτεπιστασία με την σύνταξη ειδική μελέτης που θα περιλαμβάνει όλες τις εργασίες και τα έργα που είναι αναγκαία για την καθημερινότητα. Ο προϋπολογισμός αυτεπιστασίας θα φτάσει τα 3 εκατομμύρια ευρώ με πρώτη πρόβλεψη για το 2012 το ποσό του 1,5 εκ. ευρώ.

Για το 2012 προβλέπονται έργα αξίας 24.273.000 ευρώ που εξειδικεύονται σε 15.648.966 ευρώ με χρηματοδότηση από πόρους του δήμου και 8.624.086 ευρώ από άλλες πηγές.

Όπως τόνισε ο διευθυντής των τεχνικών υπηρεσιών Δημήτρης Ραφτόπουλος, στην συνεδρίαση της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης, το ΕΣΠΑ είναι πλέον το μοναδικό εργαλείο που υπάρχει, το οποίο απαιτεί όμως ολοκληρωμένες διαδικασιες. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η λήξη του είναι το 2015 και αν δεν υπάρχουν ώριμα έργα, «δεν θα καταφέρουμε να πάρουμε τίποτα και με δεδομένη την κρίση δεν θα έχουμε άλλη πηγή χρηματοδότησης».

Μεταξύ των παρεμβάσεων που υπήρξαν από τα μέλη της δημοτικής επιτροπής διαβούλευσης ήταν του προέδρου της ΤΟ ΝΔ Ζεφυρίου Γιάννη Μαυροειδάκου, ο οποίος ζήτησε να μάθει τι θα γίνει με τις πλατείες και τους κοινόχρηστους χώρους στο Ζεφύρι, όπου πολλοί απο τους κατοίκους δεν έχουν αποζημιωθεί για τη γη που έδωσαν καθώς και του πρώην δημάρχου Σταμάτη Γεώργα, ο οποίος, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένος απο την προσέλευση και την ανταπόκριση.

 

Τεχνικο προγραμμα Φυλη1 Τεχνικο προγραμμα Φυλη2
MYSTERY POT PROTIMYSTERY POT PROTI
Κοινοποιήστε την ανάρτηση: