11.4 C
Athens
26 Μαΐου 2020
No menu items!
Αρχική HOT STORY Παναγιώτης Γρηγοριάδης: Μια πυρκαγιά μπορεί να στερήσει ανθρώπινες ζωές, να καταστρέψει περιουσίες...

Παναγιώτης Γρηγοριάδης: Μια πυρκαγιά μπορεί να στερήσει ανθρώπινες ζωές, να καταστρέψει περιουσίες και τον Δρυμό της Πάρνηθας

- Advertisement -

Την ανάγκη οργάνωσης, πυρασφάλειας και πυροπροστασίας της πόλης των Αχαρνών επισημαίνει ο επικεφαλής της παράταξης “Νέα Δύναμη” Παναγιώτης Γρηγοριάδης.

Ακολουθεί το σχετικό δελτίο τύπου:

- Advertisement -
- Advertisement -

Επανειλημμένα έχουμε επισημάνει τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η πόλη μας , για τους οποίους δεν έχουμε το δικαίωμα να αδιαφορούμε αλλά ούτε και να χάνουμε πολύτιμο χρόνο κατά τον οποίο θα μπορούσαμε να είχαμε ήδη οργανωθεί και προετοιμαστεί,  πραγματοποιώντας αλλεπάλληλες ασκήσεις ετοιμότητας όσον αφορά στην πυρασφάλεια αλλά και στις πλημμύρες.

Οι επισημάνσεις μας μέχρι τώρα έχουν τέσσερα σκέλη:

Το ένα έχει να κάνει με την προετοιμασία και τον συντονισμό όλων των αρμόδιων φορέων οι οποίοι θα έπρεπε ήδη να πραγματοποιούν  ασκήσεις ετοιμότητας ώστε να μπορέσουν να δράσουν άμεσα και συντονισμένα σε μία τυχόν πυρκαγιά, τον έλεγχο των μέσων κατάσβεσης όπως είναι οι πυροσβεστικοί κρουνοί κ.α.

Το δεύτερο σκέλος αφορά στον καθαρισμό όλων των σημείων που λόγω της συγκέντρωσης ξερών χόρτων, κλαδιών και εύφλεκτων υλικών, αυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Το τρίτο σκέλος αφορά στην πρόληψη, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για κάθε πιθανό τρόπο μέσω του οποίου μπορεί να αποφευχθεί  η πυρκαγιά όπως είναι η αποφυγή εργασιών σε περιοχές με αυξημένη επικινδυνότητα, η ρήψη τσιγάρων ή άλλων εύφλεκτων αντικειμένων.

Εξίσου σημαντικό είναι να δοθεί έμφαση από τους αρμόδιους στην έγκαιρη αποκατάσταση των ηλεκτρικών συρμάτων του δικτύου της ΔΕΗ, μέρος του οποίου στις συγκεκριμένες περιοχές βρίσκεται σε κακή κατάσταση και λόγω υψηλών θερμοκρασιών η πρόκληση σπινθήρων όπως πολλές φορές έχει συμβεί στο παρελθόν είναι αιτία πρόκλησης μεγάλων πυρκαγιών σε πολλές περιοχές της χώρας μας.

Μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου, όπως επισήμανα και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, έχουμε ακόμα λίγο χρόνο στη διάθεσή μας, για να προετοιμαστούμε κατάλληλα και να προλάβουμε να προστατεύσουμε το δρυμό μας, τις ζωές μας και τις περιουσίες μας.

Τις τελευταίες δύο δεκαετίες λόγω των αδιαφανών διαδικασιών και των λανθασμένων χειρισμών οι εκάστοτε δημοτικές αρχές  κατάφεραν ακόμα και τις υγιείς δημοτικές επιχειρήσεις να τις οδηγήσουν σε πτώχευση και να αποκόψουν κάθε σύνδεσμο με την ανάπτυξη για τον τόπο μας αφού οι πολίτες βρέθηκαν ξαφνικά χρεωμένοι με το υπέρογκο ποσό που ξεπερνά τα 100 εκ. ευρώ.

Όλα αυτά σε μία πόλη που θα μπορούσε να  είχε πλεονάσματα και να αποτελεί πρότυπο δήμο λόγω των μεγάλων περιουσιακών του στοιχείων, των εσόδων αλλά και της γεωγραφικής του θέσης.

Το σημερινό αδιέξοδο δεν μας επιτρέπει άλλους λάθος χειρισμούς ιδιαίτερα όταν αφορά στις ζωές των πολιτών, των περιουσιών τους αλλά και του εθνικού δρυμού της Πάρνηθας, της τεράστιας αυτής παρακαταθήκης και ταυτόχρονα κληρονομιάς  που μία πυρκαγιά μπορεί να μας τα στερήσει.

Παναγιώτης Γρηγοριάδης
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «Νέα Δύναμη» Αχαρνών

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -