11.4 C
Athens
28 Νοεμβρίου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΦΥΛΗ "Φροντίστε τα αδέσποτα ζώα ως οφείλετε από το νόμο" λέει η Πανελλαδική...

“Φροντίστε τα αδέσποτα ζώα ως οφείλετε από το νόμο” λέει η Πανελλαδική Φιλοζωϊκή Ομοσπονδία στο Χρήστο Παππού

- Advertisement -

Τα προβλήματα που καταγράφονται σχετικά με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων στο δήμο Φυλής, αρμοδιότητα κατ’  εξοχήν του δήμου και την έλλειψη συνεργασίας με το Φιλοζωϊκό Σύλλογο Φυλής για την αντιμετώπισή τους, επισημαίνει σε επιστολή της προς το δήμαρχο Φυλής Χρήστο Παππού, η Πανελλαδική Φιλοζωϊκή και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία. Μεταξύ αυτών, η ύπαρξη μεγάλου αριθμού ζώων στο βουνό και τα μοναστήρια, τα οποία πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα αφού δε στειρώνονται, η άρνηση του αρμόδιου τμήματος να δώσει κουτάβια για υιοθεσία καθώς και η πλήρης απαξίωση της 5μελούς επιτροπής που έχει συσταθεί από το νόμο για τη διαχείριση των αδέσποτων του δήμου, καθώς έχει να συνεδριάσει 4 χρόνια.

Ακολουθεί η επιστολή της Πανελλαδικής Φιλοζωΐκής Ομοσπονδίας, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου από την έλλειψη ενδιαφέροντος της δημοτικής αρχής:

- Advertisement -
- Advertisement -

 

 

Προς τον

Δήμαρχο Δήμου Φυλής

Παππού Χρήστο

 

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Η Ομοσπονδία μας αισθάνεται την ανάγκη να απευθυνθεί σε σας προσωπικά και να ζητήσει τη συνεργασία σας ώστε να λυθούν μια σειρά προβλήματα που αφορούν την διαχείριση των αδέσποτων ζώων του Δήμου σας.

Όπως έχουμε ενημερωθεί από το Φιλοζωικό Σύλλογο Φυλής υπάρχουν ζητήματα που χρειάζονται άμεση λύση και τα οποία σας αναφέρουμε αναλυτικά.

Α.Δεν έχετε υπογράψει συμφωνητικό συνεργασίας με το Φιλοζωικό Σύλλογο της περιοχής σας, όπως προβλέπεται  και υποχρεούστε από τον νόμο 4039/12 άρθρο 9  παρ ότι σας έχει ζητηθεί επανειλημμένα, αλλά και δεν έχετε καν απαντήσει θετικά ή αρνητικά αναφέροντας τους λόγους της απόφασής σας.

Β. Σύμφωνα με το νόμο 4039/12 όπως τροποποιήθηκε με τον 4235/14 σε κάθε Δήμο δημιουργείται 5/μελής επιτροπή η οποία είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων του κάθε Δήμου.

Στο Δήμο σας η επιτροπή αυτή,την οποία έχετε μεν συστήσει, αλλά δεν έχει συνεδριάσει εδώ και 3,5 έτη, κατά παράβαση του παραπάνω νόμου.

Πως λοιπόν γίνεται η διαχείριση των αδέσποτων ζώων του Δήμου σας?

Ποιος αποφασίζει για τις περισυλλογές, τις επανεντάξεις ,τις υιοθεσίες κλπ.και πως αυτά νομιμοποιούνται όταν γίνονται κατά παράβαση του προαναφερθέντος νόμου?

Συνέπεια αυτών είναι να υπάρχει μια στρεβλή αντιμετώπιση των παρακάτω σοβαρών ζητημάτων:

α. Στο βουνό και στις μονές υπάρχει ένας τεράστιος αριθμός ζώων για τον οποίο δεν υπάρχει καμία φροντίδα και βέβαια πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα αφού είναι αστείρωτα.

β) Ο Δήμος σας αρνείται να δώσει κουτάβια για υιοθεσία, ακόμη και αν ο υποψήφιος κηδεμόνας σας δηλώσει ενυπογράφως ότι θα τα στειρώσει όταν θα είναι σε ηλικία στείρωσης.

γ) Δεν παρέχετε ιατρική περίθαλψη τόσο σε κουτάβια όσο και σε γάτες .

δ) Δεν έχετε προβλέψει την ύπαρξη συνεργείου περισυλλογής αδέσποτων ζώων

ε) Δεν αντιμετωπίζονται έκτακτα ιατρικά περιστατικά κατά τα Σαββατοκύριακα.

στ) Δεν ενημερώνονται οι εθελοντές φιλόζωοι για το που απελευθερώνονται τα πάσχοντα από λεισμανία ζώα. Αυτά τα ζώα πρέπει έχουν μόνιμα συμπληρωματική αγωγή και έλεγχο, ώστε και  να μη νοσήσουν ξανά .

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Η Ομοσπονδία μας θεωρεί ότι με αμοιβαία προσπάθεια και ειλικρινή συνεργασία των δύο εμπλεκόμενων πλευρών μπορούν να λυθούν τα παραπάνω.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση .

Τηλέφωνο επικοινωνίας   6942066884  Αγγελική Μπαρτσιώκα , μέλος του Δ.Σ  της Π.Φ.Π.Ο.

 

Με εκτίμηση,

Για την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία (63 Σωματεία) και την

Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή 146 Ζωοφιλικών Σωματείων

 

Η Πρόεδρος

Αναστασία Βυσσίνου Μπομπολάκη

 

 

 

Η Γραμματέας

Μαρία Χουστουλάκη

 
- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -