10.6 C
Athens
7 Δεκεμβρίου 2019
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΦΥΛΗ Άρθρο του Δημήτρη Ανυφαντάκη για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

Άρθρο του Δημήτρη Ανυφαντάκη για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ

- Advertisement -

Δημητρης ΑνυφαντακηςΣύντροφοι και συντρόφισσες

- Advertisement -
- Advertisement -

Δύο ημέρες πριν την εκλογή του νέου προέδρου του κινήματός μας – του ΠΑΣΟΚ – σίγουρα πολλοί από εμάς δεν έχουν καταλήξει αν πρέπει να συμμετάσχουν ή όχι στην εκλογική διαδικασία, όπως αυτή διαμορφώθηκε μετά την Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματός μας το περασμένο Σαββατοκύριακο και κυρίως μετά τα όσα συνέβησαν τα δύο τελευταία χρόνια στην χώρα.

Οι κοινωνικοοικονομικές εξελίξεις δεν άφησαν κανέναν Έλληνα ανεπηρέαστο και ταυτόχρονα μετάλλαξαν τον χαρακτήρα και τη φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ, οι λανθασμένες κυβερνητικές επιλογές αποδυνάμωσαν τη φωνή μας και απέκοψαν τις πολιτικές μας από τις πλατιές λαϊκές μάζες των μη προνομιούχων Ελλήνων που αποτελούσαν τη βάση μας και εκφράζονταν μέσα από τις διαχρονικές μας αξίες για μια ανεξάρτητη και κοινωνικά δίκαιη Ελλάδα.

Η αποξένωση του ΠΑΣΟΚ από τις κοινωνικές του ρίζες δημιούργησε σύγχυση στο εσωτερικό του και φυγόκεντρες δυνάμεις στελεχών, τα οποία κατευθύνθηκαν είτε προς τα στείρα κόμματα της παραδοσιακής αριστεράς, είτε προτίμησαν να σιωπήσουν και να απέχουν από οποιαδήποτε προσπάθεια ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ, είτε τέλος «πήδηξαν από το καράβι» και χρησιμοποιώντας ως σανίδα σωτηρίας τον εύκολο αντιμνημονιακό λόγο, παριστάνουν σήμερα τους μεσσίες του πολιτικού συστήματος μέσα από την ίδρυση νέων πολιτικών παρα-μορφωμάτων, με την ελπίδα να ξεχάσει ο λαός την συμμετοχή τους σε αποτυχημένες κυβερνητικές επιλογές.

Σε απάντηση όλων αυτών όμως, υπάρχουν οι χιλιάδες των μελών και φίλων του κινήματός μας που σήμερα αγωνιούν για το μέλλον τους και βαθιά μέσα τους, παρά την πίκρα, την επιφυλακτικότητα και την απαισιοδοξία τους, περιμένουν από το ΠΑΣΟΚ να βγει μπροστά και να δώσει νέες εθνικές μάχες, απαλλαγμένο από τα βαρίδια και τις αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Την Κυριακή στις 18 του Μάρτη καλώ όλους τους φίλους και συναγωνιστές να συμμετάσχουν στη διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Καλώ όλους αυτούς που μαζί δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε μεγάλες μάχες για την χώρα και την πόλη μας – την Φυλή – να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να δώσουν ισχυρή εντολή για να αλλάξουμε το ΠΑΣΟΚ, για να ξανακερδίσουμε όσα χάσαμε, για να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στο όνειρο, για να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε τις νεοσυντηρητικές πολιτικές που ευαγγελίζεται η δεξιά παλινόρθωση, για να αναγεννήσουμε το κίνημά μας, για να ελέγξουμε την εξουσία και να συμμετέχουμε ενεργά στην χάραξη νέων πολιτικών.

Το ΠΑΣΟΚ είμαστε εμείς, το ΠΑΣΟΚ ανήκει στο λαό που το στήριξε και το ανέδειξε σε κόμμα εξουσίας, το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μαγαζί κανενός προβεβλημένου κυβερνητικού στελέχους ή περιφερόμενου φιλόδοξου πολιτευτή. Δεν δίνουμε συγχωροχάρτι και λευκή επιταγή σε κανέναν, κάνουμε τη συμμετοχή μας δύναμη αλλαγής και χαράζουμε νέους δρόμους συνεργασίας των προοδευτικών ρευμάτων της κοινωνίας, υπογράφοντας ένα νέο συμβόλαιο με το λαό για το μέλλον της Ελλάδας.

Συντροφικά

Δημήτρης Α. Ανυφαντάκης

Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Άνω Λιοσίων

- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«70 χρόνια ρεβεγιόν» από το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση με χριστουγεννιάτικο χρώμα διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο Θρακομακεδόνων του Δήμου Αχαρνών. Στις 19:00 το Σάββατο...

Ξεκινά αύριο το μοναδικό Βιωματικό Χριστουγεννιάτικο χωριό του Paradise Park!

Τα ομορφότερα Χριστούγεννα περνούν από το μοναδικό Βιωματικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Paradise Park! Για άλλη μια χρονιά, από...

Θεόφιλος Αφουξενίδης:Μην αδικείτε άλλο τις Αχαρνές

Ανακοίνωση της παράταξης "Αχαρνές Αλλαγή Τώρα" σχετικά με τα αυξανόμενα κρούσματα εγκληματικότητας στο Δήμο Αχαρνών  Τι...

Σπύρος Βρεττός: Η ανομία θα παταχθεί πάση θυσία

Ο αγώνας μας για την πόλη δεν παρεμποδίζεται από ληστές με καλάσνικοφ. Η ανομία θα παταχθεί πάση θυσία. Αυτή η...
- Advertisment -