11.4 C
Athens
12 Ιουλίου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΦΥΛΗ Επιχορηγήσεις στα Γυμνάσια και Λύκεια Φυλής έδωσε ο Θεοδόσης Δρόλιας

Επιχορηγήσεις στα Γυμνάσια και Λύκεια Φυλής έδωσε ο Θεοδόσης Δρόλιας

- Advertisement -

epitages sxoleiaΤις επιταγές με τις νέες επιχορηγήσεις στις σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δήμου Φυλής παρέδωσε στους διευθυντές, σε ειδική συνεδρίαση, στην αίθουσα Μελίνα Μερκούρη του δημαρχείου, ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας Θεοδόσης Δρόλιας. Τα στοιχεία που κυριάρχησαν ήταν δυο: η ομόφωνη τοποθέτηση ότι η συνεργασία με την σχολική επιτροπή είναι άψογη και ότι ο πρόεδρός της είναι, κυριολεκτικά, δίπλα σε κάθε σχολείο καθώς και η αίσθηση πως, ως γνήσιοι Έλληνες, όταν έχουμε επιλύσει τα καθημερινά προβλήματα, ζητάμε και αυτά που δεν θα μπορούσαμε, στην παρούσα φάση, να είχαμε…

- Advertisement -
- Advertisement -

 

Έναν μικρό απολογισμό για τα πεπραγμένα της σχολικής επιτροπής τον χρόνο που πέρασε έκανε ο Θεοδόσης Δρόλιας, ο οποίος τόνισε ότι «τα αυτονόητα που ήταν ζητούμενα μέχρι πρόσφατα, μέσα από την ορθή κατανομή των πόρων που διατίθενται από πολιτεία και δήμο, τα κάναμε να φαντάζουν εύκολα με την εποικοδομητική συνεργασία μας». Όπως τόνισε, καταλυτικό ρόλο στην ομαλή λειτουργία των σχολείων διαδραμάτισε η απόφαση, με την συγκατάθεση του δημάρχου Δημήτρη Μπουραίμη, για χορήγηση απευθείας χρημάτων στα σχολεία, τα οποία φθάνουν, μέχρι στιγμής, στον ποσό των 53.000 ευρώ και έπεται η συνέχεια.

«Με αυτόν τον τρόπο διευκολύναμε το έργο των διευθυντών, εξασφαλίσαμε τον απρόσκοπτο εφοδιασμό με τα καθημερινά και απαραίτητα, κερδίσαμε χρόνο και χρήμα. Επιπλέον, η συνολική και ορθή διαχείριση μας έδωσε τη δυνατότητα να ενισχύσουμε τα εργαστήρια φυσικών επιστημών με το ποσό των 24.000 ευρώ και να ενισχύσουμε τα εργαστήρια πληροφορικής των σχολείων, με 65 φορητούς υπολογιστές» υπογράμμισε ο κ. Δρόλιας.

Επιπροσθέτως και πέρα από τα κονδύλια που διατέθηκαν, πραγματοποιήθηκε υγειονομικός έλεγχος από πιστοποιημένο γιατρό σε όλα τα σχολεία, ελαιοχρωματισμοί και συντηρήσεις με κόστος από το ταμείο της σχολικής επιτροπής, χριστουγεννιάτικη γιορτή, κοινή, σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια στο κλειστό της Δροσούπολης, ενίσχυση σε σχολικές γιορτές και εκδηλώσεις, κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας σε όλα τα σχολεία για πρώτη φορά καθώς και ενίσχυση με το ποσό των 15.000 ευρώ για εκπαιδευτικές εκδρομές των Λυκείων.

Επιπλέον, η δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή ανταποκρίθηκε, από την πρώτη στιγμή, στην διανομή σημειώσεων – λόγω της καθυστέρησης των βιβλίων – μόλις μια εβδομάδα μετά τους αγιασμούς. «Θεωρώ ότι έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία μέχρι σήμερα και έτσι θα πορευτούμε. Εν μέσω αυτής της οικονομικής κρίσης που υπάρχει, παράγεται έργο και γίνονται πράγματα σημαντικά στο δήμο μας» κατέληξε ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής.

Άψογη η λειτουργία της σχολικής επιτροπής, λένε οι διευθυντές

Την πολύ καλή συνεργασία με τον πρόεδρο Θεοδόση Δρόλια και την σχολική επιτροπή, επεσήμαναν όλοι οι διευθυντές, τονίζοντας ότι τα όποια παράπονα τέθηκαν στην συζήτηση, δεν απευθύνονταν σε πρόσωπα, πολύ περισσότερο δε στον κ. Δρόλια. «Ότι ζητήσουμε το έχουμε, κινείστε προς την σωστή κατεύθυνση, υπάρχει διαφάνεια και αμεσότητα» τόνισαν οι διευθυντές και ευχήθηκαν να συνεχίσουν τα πράγματα να είναι έτσι.

Τα θέματα που έθεσαν αφορούσαν κυρίως στη φύλαξη και την ασφάλεια των σχολείων, στην ανάγκη να επιχορηγηθούν, κατά το δυνατόν, οι εκπαιδευτικές εκδρομές ενώ υποστήριξαν ότι τα χρήματα που τους έχουν δοθεί ως επιχορήγηση δεν φτάνουν. Επίσης, κάποιοι εξ΄ αυτών διερωτήθηκαν γιατί άργησαν να δοθούν.

Βασίλης Κώτσιας: «Αν δεν έδινε χρήματα ο δήμος, δεν θα είχαμε τίποτα …»

Την ανάγκη να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, όσον αφορά στην επιχορήγηση που παίρνουν τα σχολεία, επεσήμανε ο Βασίλης Κώτσιας, διευθυντής του 2ου Λυκείου Άνω Λιοσίων και μέλος της σχολικής επιτροπής.

«Η συνάντηση έγινε τώρα, γιατί τώρα πήραμε τα λεφτά. Αυτά είναι τα χρήματα που υπάρχουν, θα δοθούν σε τέσσερις δόσεις και τώρα δόθηκε ένα ποσό, όπως ήρθε μειωμένο, για να καλυφθούν οι απαραίτητες ανάγκες. Οφείλουμε να απευθύνουμε ένα μπράβο στον κ. Δρόλια που καταφέρνει και τα μπαλώνει από εδώ και από εκεί, γιατί η τακτική επιχορήγηση είναι κατά πολύ μειωμένη. Πρέπει να απαιτούμε την επιχορήγηση από το δήμο γιατί η επιχορήγηση που έρχεται από τον τακτικό προϋπολογισμό έχει ήδη δοθεί όλη. Αν δεν έδινε χρήματα ο δήμος, δεν θα είχαμε πετρέλαιο, ούτε καθαριότητα. Δυστυχώς διαχειριζόμαστε μια κατάσταση μίζερη και το γεγονός ότι τα έχουμε καταφέρει και δεν έχουμε προβλήματα, οφείλεται στους καθηγητές, τους διευθυντές και τον πρόεδρο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ. Κώτσιας χαρακτήρισε τον Θεοδόση Δρόλια, «από τις σπάνιες περιπτώσεις ανθρώπων που τρέχουν για τα σχολεία και του οφείλουμε συγχαρητήρια».

Νίκος Χατζητρακόσιας: «Να τεθεί το θέμα της σχολικής στέγης…»

Σημαντικό θέμα χαρακτήρισε την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Άνω Λιοσίων Νίκος Χατζητρακόσιας, τόνισε ωστόσο ότι σαν γονείς θεωρούν και άλλα θέματα μείζονα, όπως την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών, το θέμα των κυλικείων και της μείωσης των τιμών τους, το θέμα των σχολικών ορίων και βέβαια το κτιριακό. Ζήτησε, μάλιστα, να περάσει το θέμα της σχολικής στέγης στη ΔΕΠ, να γίνει μελέτη κατανομής του πληθυσμού και να διαπιστωθούν οι ανάγκες. Επιπλέον, επεσήμανε την ανάγκη να μην γίνει απλά διαχειριστικός απολογισμός στο τέλος της χρονιάς αλλά να κληθούν όλοι οι φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Δημήτρης Βασιλείου: «Πρώτη φορά, δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή λειτουργεί τέλεια…»

Εγκάρδιες ευχαριστίες για όσα έχει κάνει για τα σχολεία και για τον ζήλο που επιδεικνύει, απηύθυνε ο εκπρόσωπος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ζεφυρίου Δημήτρης Βασιλείου, στον Θεοδόση Δρόλια. «Τα σχολεία φέτος βάφτηκαν και δεν πασαλείφτηκαν όπως τα προηγούμενα χρόνια, δεν μείναμε καθόλου από πετρέλαιο, ούτε από χαρτί. Στο Ζεφύρι είδα μια δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή να λειτουργεί τέλεια, πρώτη φορά είδα εκπρόσωπο σχολικής επιτροπής να πηγαίνει σε όλα τα συμβούλια της ένωσης γονέων» τόνισε. Ζήτησε, επίσης, να τεθεί ξανά το θέμα των ορίων

Την καλή επικοινωνία με τον πρόεδρο της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής Θεοδόση υπογράμμισε και ο εκπρόσωπος της ΕΛΜΕ Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ο οποίος παραδέχθηκε ότι δεν είναι δικό του θέμα το ποτέ θα δώσει τα χρήματα των επιχορηγήσεων. Είπε, ωστόσο, ότι τα χρήματα της επιχορήγησης από το δήμο θα πρέπει να έχουν επείγουσα μορφή και χαρακτήρισε κυρίαρχα θέματα την ασφάλεια των παιδιών και την αμεσότητα των διευθυντών.

 

epitages sxoleia1epitages sxoleia2
- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -