11.4 C
Athens
26 Σεπτεμβρίου 2020
No menu items!
Αρχική ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΦΥΛΗ Κάνε και εσύ μια Στέγη Συλλόγου… μπορείς!

Κάνε και εσύ μια Στέγη Συλλόγου… μπορείς!

- Advertisement -

«Κάνε και εσύ μια Στέγη, μπορείς!» είναι το καινούριο σύνθημα στην πολιτική ζωή του δήμου Φυλής. Ή τουλάχιστον υποσχέσου την… αυτό και αν το μπορείς! Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτεται ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς, αφού επ΄ ευκαιρία κάθε εκδήλωσης πολιτιστικού συλλόγου, τάζει και από μια Στέγη.

Η αρχή των υποσχέσεων ανάγεται στην πρώτη θητεία του Χρήστου Παππού (2007-2010), οπότε σε κάθε εκδήλωση δεσμευόταν για το Σπίτι της Γρίζας. Μάλιστα το Νοέμβριο του 2009 δήλωνε σε χοροεσπερίδα του Συλλόγου ότι είχε στο γραφείο του τα σχέδια της Στέγης και του λαογραφικού Μουσείου.

- Advertisement -
- Advertisement -

 

 

Το 2016 (δυο χρόνια μετά την ανάληψη της δημαρχίας για δεύτερη φορά) το καινούριο που πρόσθεσε ήταν πως το Λιοσώτικο Σπίτι θα γίνει στο ιστορικό κέντρο της πόλης, σε οικόπεδο του δήμου. Τελικά, πριν από λίγες ημέρες (Σεπτέμβριος του 2018) ενημερωθήκαμε ότι υπεγράφη η σύμβαση με τον ανάδοχο που θα το κατασκευάσει.

Η ίδια πορεία των υποσχέσεων ακολουθήθηκε και στην περίπτωση της Στέγης Ηπειρωτών , μόνο που εκεί (επειδή υπήρχε ήδη ένα κτίριο στα τούβλα) δόθηκε και χρονική διάρκεια παράδοσης του έργου: 6 μήνες από το Σεπτέμβριο του 2014! Τελικά, οι 6 μήνες έγιναν 4 χρόνια, το έργο ακόμα δεν έχει τελειώσει και μόλις τον Ιούνιο ο δήμαρχος παραδέχθηκε ότι δε γνωρίζει πότε θα τελειώσει.

 

 

Οι τελευταίες (αλλά όχι καταιδρωμένες) υποσχέσεις του κ. Παππού αφορούν τον ΑΙΓΕΑ και τους Βορειοηπειρώτες, στους οποίους αμφότερους υποσχέθηκε να δημιουργήσει τη δική τους Στέγη.  Στο Σύλλογο του ΑΙΓΕΑ παρέδωσε πορτοκαλί φάκελο με το σχέδιο της Στέγης, δεσμευόμενος ότι το 2018 θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή της.

 

 

Στο Σύλλογο Βορειοηπειρωτών υποσχέθηκε μεν την ανέγερση της Στέγης του Βορειοηπειρώτη αλλά δεν είχε να τους παραδώσει πορτοκαλί φάκελο με το σχέδιο της Στέγης: τους είπε ωστόσο πως στο νέο προϋπολογισμό θα προβλεφθεί το ποσό για την κατασκευή της.

Και βέβαια, επειδή τα κάθε λογής Σπίτια των πολιτιστικών συλλόγων δε φτάνουν για να χωρέσουν το πολιτιστικό όραμα του δήμου, ο δήμαρχος Φυλής ανακοίνωσε πριν 2 χρόνια περίπου (Φεβρουάριο 2017) «την έναρξη των διαδικασιών με στόχο τη λειτουργία του μεγάλου Πολιτιστικού Κέντρου που βρίσκεται ημιτελές (δεξιά της Αιγαίου Πελάγους) στο Πάρκο Πόλης».

 

 

Να υπενθυμίσουμε, πως υπάρχουν ακόμα αρκετοί πολιτιστικοί σύλλογοι στο δήμο που χρειάζονται Στέγη (Αρκάδες, Θεσσαλοί, Μακεδόνες-Θράκες, Σύλλογοι Νέων κλπ.) και να υποθέσουμε πώς αυτό θα είναι το σύνθημα της διοίκησης του δήμου στις επερχόμενες εκδηλώσεις για την κοπή της βασιλόπιτας: “Κάνε και εσύ μια Στέγη… λεφτά έχουμε!”

 

- Advertisement -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -
- Advertisment -

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Του Αγίου… καρέκλα τη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι. Η πρόγνωση για Αχαρνές, Ίλιον & Φυλή από το Μετεωρολογικό Σταθμό Αχαρνών

Και έρχεται η παροδική σημαντική αλλαγή του καιρού με έντονες βροχοπτώσεις τη Δευτέρα, όπως ήδη σας έχουμε προϊδεάσει από την προηγούμενη βδομάδα. Η νέα...

Άγρια καταδίωξη της ΟΠΚΕ στις Αχαρνές για τη σύλληψη ληστών. Μεταξύ αυτών ένας 17χρονος

Συνελήφθησαν στις Αχαρνές, ύστερα από καταδίωξη, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ, 3 άτομα ηλικίας 17, 21 και 23 ετών, μέλη σπείρας, που κατηγορούνται για τα...

Συνεχίζονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τα δωρεάν μαθήματα στο Κέντρο Μάθησης Η/Υ Φυλής

Συνεχίζονται με κανονικούς ρυθμούς οι αιτήσεις συμμετοχής στα δωρεάν μαθήματα του Κέντρου Μάθησης Η/Υ Φυλής για το νέο σχολικό έτος 2019 -20 στα τμήματα...

Το πρόβλημα με το Σχέδιο Πόλης είναι εκρηκτικό στο Πανόραμα Αχαρνών!

Παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο έκανε ο Σύλλογος «Πανόραμα εν Δράσει» , που εκπροσωπεί τους κατοίκους της περιοχής Πανοράματος, αναφορικά με τα προβλήματα που υπάρχουν...
- Advertisment -